Naar boven

Nu op DVD: Westworld en meer geniale HBO series & films

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

HBO: drie letters, maar goed voor een gigantische reeks aan briljante series en films. Hunker jij naar het betere HBO-bingewatchwerk deze winter? Goed nieuws! Op 5 december komt bijvoorbeeld seizoen 2 van de adembenemende en extreem populaire serie Westworld uit op DVD en Blu-ray. Ook in huis te halen voor de donkere dagen zijn bijvoorbeeld Strike Back, Fahrenheit 451, Sharp Objects, Succession en Here and Now. Bekijk, omdat het buiten zo fris is, hier de seizoen 2-trailer van Westworld als opwarmertje zodat je weet wat je kunt verwachten.

Bekijk de HBO-shop op bol.com

Seizoen 2 van hitserie Westworld

Na Game of Thrones is Westworld hét uithangbord van HBO. Seizoen 1 sleepte talloze prijzen in de wacht en de populariteit van de serie groeide stilaan tot bijna Game of Thrones-achtige proporties. De duistere en meeslepende serie speelt zich af in het fictieve wildwestattractiepark Westworld, dat wordt bewoond door mensachtige robots. Bezoekers betalen gigantische geldbedragen om in ruil daarvoor al hun behoeftes te botvieren op die robots. De verhaallijnen zijn even intrigerend als bloedstollend. Spoiler alert: seizoen 1 eindigde, zoals je waarschijnlijk wel weet, in een bloedbad. Wordt in Westworld seizoen 2 de orde weer hersteld? Gaaf: in de box zit superveel bonusmateriaal!

Westworld seizoen 1Westworld seizoen 2Westworld seizoen 1 & 2

De Nederlandse actrice Katja Herbers...

...wordt in seizoen 2 van Westworld aan ons geïntroduceerd als Grace

Westworld snijdt intrigerende thema's aan...

...zoals de moraliteit van kunstmatige intelligentie en de vraag wat het betekent om mens te zijn

De HBO-series is gebaseerd...

...op de film Westworld van Michael Crichton uit 1973

Sharp Objects en Succession

Nog twee adembenemende series die je aan het scherm gekluisterd houden: Sharp Objects (seizoen 1) en Succession (seizoen 1), nu allebei verkrijgbaar op DVD. In het beklemmende en intense Sharp Objects gaat misdaadjournalist Camille Preaker met tegenzin terug naar waar ze is opgegroeid. Het dorp Wind Gap is namelijk getroffen door rampspoed. Eén meisje is op gruwelijke wijze vermoord, een andere wordt al dagenlang vermist. Een goed uitgangspunt voor een messcherpe verhaallijn, die vanaf aflevering 1 luister bij wordt gezet door verpletterend film- en acteerwerk. Zoals van hoofdrolspeelster Amy Adams, die we kennen van Arrival, American Hustle en Doubt.

Succession draait om de machtige mediafamilie Roy. Zodra de dominante patriarch Logan Roy (gespeeld door Brian Cox (X-men, Troy en RED)) besluit af treden als hoofd van het bedrijf, barst de strijd over zijn opvolging los. Kan Logan Roy de macht wel uit handen geven? Een serie vol duistere humor en rake knipogen naar de actuele situatie in de wereld. In de trailers hieronder zie je een glimp van wat je kunt verwachten.

Fahrenheit 451, Here and Now en Strike Back

De duizelingwekkende high-tech thriller Fahrenheit 451 is gebaseerd op het futuristische boek van sciencefictionauteur Ray Bradbury. De film speelt zich af in een nabije toekomst, waar boeken zijn verboden. Aan brandweerman Guy Montag de taak om zoveel mogelijk boeken in de fik te zetten. Maar dan krijgt hij wroeging… Michael Shannon (The Shape of Water, Nocturnal Animals, Man of Steel) vertolkt de rol van Captain Beatty, een complexe brandweercommandant met een ogenschijnlijk grote passie voor literatuur.

Dramaserie Here and Now (seizoen 1) komt uit de handen van de makers van de HBO-series Six Feet Under en True Blood. Een progressief, samengesteld multicultureel gezin probeert zich staande te houden in het Amerika van Donald Trump. En dat doet ieder gezinslid op zijn of haar eigen manier. In de hoofdrol zien we Tim Robbins, bekend van film des films The Shawshank Redemption en het misdaaddrama Mystic River.

Ook Strike Back seizoen 5 is nu beschikbaar op DVD. Een gloednieuw team elite-agenten staat klaar om terrorisme te bestrijden. Maar zijn ze opgewassen tegen de dodelijke samenzwering die de hele wereld in zijn macht dreigt te krijgen?

Interactieve afbeelding
+
+
+
+
+
+

HBO in 2019: wat we nog kunnen verwachten!

Eigenlijk kun je nooit genoeg geweldige HBO-series in je kast hebben staan. Eens? Mooi. Omdat het er natuurlijk erg veel zijn, selecteerden wij de allerbeste HBO tv-series voor je. Ben jij iemand van de klassiekers (lees: Game of Thrones)? Dan ben je niet de enige. De epische serie, die in april 2019 begint aan zijn achtste en laatste seizoen, trok in het afgelopen seizoen gemiddeld 30 miljoen kijkers per aflevering. Spellen, DVD-boxen, boeken: we hebben alles van Game of Thrones voor je bij elkaar gezet. Eindeloos kijk-, lees- en speelplezier! Ook in 2019 kunnen de fans van het topentertainment van HBO hun hart ophalen bij bol.com, aangezien de nieuwe seizoenen van o.a. Westworld, Big Little LiesBallers, Strike Back, True Detective en The Deuce verschijnen op DVD. Ben jij een HBO-rupsje-nooit-genoeg? Check dan onze HBO shop.

Bekijk de HBO-shop  Bekijk alles van Game of Thrones  Bekijk de allerbeste HBO-tv-series


Welke serie(s) ga jij bingewatchen deze winter?