Naar boven

Assassin’s Creed Origins neemt je mee naar het Oude Egypte

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

In de spannendste, prachtigste en raadselachtigste game van 2017 voert Ubisoft je mee terug naar lang vervlogen tijden. Met Assassin’s Creed Origins, dat op 27 oktober uitkomt, ga je op ontdekkingstocht in het prachtige Oude Egypte, voer je epische gevechten en kom je alles te weten over de Origins (oorsprong) van de vermaarde Assassins.

Egypte: een rijk op instorten

Welkom in de nadagen van het Oude Egypte, met heersers als Cleopatra, farao Ptolemaeus XIII en Julius Caesar. Het rijk staat op instorten, dus kruip jij in Assassin’s Creed Origins in de huid van Bayek, die door de farao is aangewezen om het volk te redden van alle bedreigingen.

Puzzelen, vechten, ontcijferen en ontdekken

Maar hoe red jij in vredesnaam volk en vaderland? Door missies te volbrengen, natuurlijk. Dat doe je te voet, te paard, op een kameel of in een boot. Ondertussen los je puzzels op, ontcijfer je hiërogliefen, voer je gevechten en ontdek je hoe de Broederschap van de Assassins is ontstaan. Gaandeweg het spel krijg je ervaringspunten, leer je extra skills en vind je nieuwe wapens. Buiten de missies om dwaal je naar hartenlust in de gigantische open wereld van Assassin’s Creed Origins. Door weelderige oases en woeste woestijnen. En van de Middellandse Zee tot de graftombes van Gizeh.

Gloednieuw in het Oude Egypte

Sinds 2007 kwam de ene na de andere editie van Assassin’s Creed uit, maar voor de release van Assassin’s Creed Origins heeft Ubisoft de tijd genomen. Het resultaat: een stel frisse en welkome vernieuwingen. Het vechten is daarvan misschien wel de voornaamste. Geen goed getimede animaties meer, maar jezelf slim positioneren en tegenstanders op de juiste manier en met het beste wapen raken. Is dat een zwaard, pijl en boog, of lomp materiaal zoals een ‘headsplitter’ of ‘skull-breaking club’? Altijd geldt: hoe zeldzamer je wapen, hoe effectiever ‘ie is.

slider3_assassins_creed_origins
Dwaal naar hartenlust in de gigantische open wereld
slider2_assassins_creed_origins
Ontdek de schatten van het Oude Egypte
slider_assassins_creed_origins
Geniet van het nieuwe en sterk verbeterde vechtsysteem
slider4_assassins_creed_origins
Afweren of ontwijken?
Enkele (van de vele) highlights van Assassin's Creed Origins:
  • Zeil over de Nijl, ontdek de mysteries van de piramides of vecht tegen gevaarlijke oude facties en wilde beesten. Verken dit enorme, onvoorspelbare gebied!
  • Speel meerdere missies en ontdek spannende verhalen. Ontmoet sterke personages die je niet snel zult vergeten, van de rijkste nobelen tot de meest wanhopige paria’s.
  • Ontdek een compleet nieuwe manier van vechten. Gebruik verschillende wapens met verschillende eigenschappen en zeldzaamheden. Ga aan de slag met het uitgebreide voortgangssysteem en neem het op tegen unieke, sterke eindbazen.

De lucht of het schip in

Nog zo’n gave vernieuwing in Assassin’s Creed Origins: varen. Dat is haast levensecht door bijvoorbeeld de weerspiegelingen van het water en het meedeinen van de boot. Ken je het kaartje nog waarmee je je in Assassin’s Creed Syndicate kon oriënteren? In Origins kan dit op een veel toffere manier. In vogelvlucht. Letterlijk. Als de adelaar Senu kun je de omgeving afspeuren naar dingen die je nodig hebt. Of krokodillen en nijlpaarden spotten, aangezien je die bepaald níet nodig hebt.

Bekijk alle versies van de game

Pre-order nu

Assassin’s Creed Origins verschijnt op 27 oktober. Kun jij geen dag langer wachten om als Bayek het nodige stof te laten opwaaien in het Oude Egypte? Pre-order de game dan nu! Iedereen die reserveert ontvangt de extra missie ‘Secrets of the first Pyramid’. Bol.com doet daar nog een schepje bovenop. Met de gratis Tribal Pack, waarmee je extra wapens krijgt. Enne, het steelbook dat je hierboven ziet, kun je tijdelijk voor 2,99 euro aanschaffen in plaats van 7,99 euro, mits je ‘m bestelt met een van de verschillende edities van de game.

assassin's creed origins

Klapstuk is trouwens de Assassin’s Creed: Origins – Gods Edition. Deze versie biedt tientallen digitale en fysieke extra’s, zoals een figurine van Bayek (de hoofdrolspeler in de game), een artbook en een kaart van de uitgebreide gamewereld. Gaaf toch?


Wat lijkt jou het gaafste aan deze nieuwe Assassin’s Creed game?