Naar boven

Mass Effect Andromeda: dé game-uitdaging van 2017

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Heb je behoefte aan wat meer 'ruimte' in je leven? Dan is Mass Effect Andromeda dé game voor jou. In dit langverwachte spel speel je de rol van een Pathfinder en verlaat je vanwege een gigantische ruimte-expeditie de Melkweg. Je reist af naar het 'naburige' Andromeda-stelsel en daar is het aan jou om ervoor te zorgen dat de mens kan blijven voortbestaan. Kijk, da's pas een uitdaging.

Vijf jaar wachten

Als je echt heel erg into computergames bent, dan weet je vast nog wel dat de eerste teaser van Mass Effect Andromeda in 2012 het levenslicht zag. Inmiddels zijn we maar liefst vijf(!) jaar verder. Gelukkig komt de releasedatum van het spel (23 maart) dichterbij, een moment waar we lang op hebben moeten wachten. Vervelend is dat niet, want het ziet ernaar uit dat Mass Effect Andromeda een dijk van een game wordt. Onderstaande video’s geven een goede indruk van de potentie van dit spel, van wat het doel van het spel is en hoe je dat moet bereiken.

Ruimterelatie

Uitgekeken? Mooi, want we willen je ook nog wat vertellen over Mass Effect Andromeda. Zoals je hebt kunnen zien, speelt het spel zich af in de ruimte. Niet in onze Melkweg, maar in het Andromeda-stelsel op zo’n 2,54 ± 0,06 miljoen lichtjaar afstand van Moeder Aarde. Op dit ‘toneel’ speel je de rol van een Pathfinder (een jongen of meisje, afhankelijk van je keuze) en heb je de taak gekregen om een nieuwe woonplaats voor de mensheid te vinden. Hiervoor heb je de beschikking over een Ark, een gigantisch ruimteschip en allerlei futuristische wapens en voertuigen zoals drones en ruimtejeeps. In je zoektocht wordt je bijgestaan door je teamgenoten: mensen, maar ook Krogans, Turians en Asari’s (de andere rassen die in het spel een grote rol spelen) maken deel uit van je ontdekkingsteam. Leuk detail: je kunt met een van je teamgenoten een liefdesrelatie aangaan…

Mass Effect Andromeda

Ruimtemagie

In de game besteed je een groot deel van je tijd aan het verkennen van planeten. Elke planeet is een open wereld met z’n eigen flora en fauna én vrienden en vijanden. De planeten verken je te voet (en met hulp van je jetpack) of met de Nomad, een snelle ruimtejeep. Als je moet vechten, dan doe je dat in de third person mode en komt het vooral aan op schietwerk, al kun je ook gebruikmaken van biotics (lees: ruimtemagie) om je vijanden een kopje kleiner te maken. Win je het gevecht dan kun je de opgedane ervaring gebruiken om je character beter te verbeteren. Je bent overigens niet aan één klasse gebonden, maar je kunt naar eigen inzicht combat-, tech- en biotic-vaardigheden kiezen en ontwikkelen.

slider4_mass_effect_andromeda
Verken het gigantische universum van Mass Effect Andromeda
slider_mass_effect_andromeda
Je bent niet alleen: je teamgenoten staan je bij
slider5_mass_effect_andromeda
Geniet van de grafische pracht en praal
slider2_mass_effect_andromeda
Vecht met futuristische wapens

Crafting en multiplayermodus
Ook crafting is onderdeel van het spel. Op de planeten die je verkent kun je materialen verzamelen waarmee je nieuwe pantsers en wapens maakt. Last but not least: Mass Effect Andromeda heeft ook een multiplayermodus waarin je samen met drie vrienden de strijd aangaat tegen de vijanden die het Andromedastelsel binnendringen. Kortom, genoeg uitdagingen om je vanaf 23 maart lang zoet te houden. Sweet!

Maak kans op een gaming headset!

Als je dit spel graag op de dag van release (23 maart 2017) in huis wilt hebben, dan raden we je aan om te pre-orderen. Je profiteert dan ook van de gratis extra’s die je erbij krijgt, namelijk het unieke Deep Space Explorer harnas, de unieke Nomad skin en het Multiplayer Booster Pack waarmee je in de multiplayer-mode 50% meer ervaringspunten opdoet. Bovendien maakt iedereen die de game reserveert kans op een Logitech G231 gaming headset.

Pre-order Mass Effect Andromeda


Welke planeet zou jij wel eens van dichtbij willen bekijken?