Naar boven

Gamen met Sinterklaas

| Geschatte leestijd: 6 minuten

Ook Sinterklaas houdt wel van een potje gamen op z'n tijd. In dit blog vind je de vijf games die hij het liefst speelt, van Skylanders tot Pokémon. Lees snel verder en ontdek of je dezelfde smaak hebt als de Sint. En wellicht zit er een spel tussen waarmee je de (klein)kinderen heel blij maakt.

 • 1/5
  Dansen tot je benen niet meer kunnen

  Just Dance 2017

  Lees meer

  Houd je van dansen? Dan ken je de gameserie Just Dance waarschijnlijk wel. Zo niet: Just Dance is een computerspelreeks waarbij je de dansmoves van de choreografen op het beeldscherm moet nabootsen, op de muziek van de grootste wereldsterren. En geloof ons maar: dat is hartstikke leuk en uitdagend bovendien, want niet alle danspasjes zijn even makkelijk. Gelukkig kun je in Just Dance 2017 de moeilijkheidsgraad instellen en kiezen uit zes spelvarianten, die je in je eentje of met je dansvrienden kunt uitproberen. En als je vrienden moe zijn, dan kan je online tegen iemand anders dansen. Just Dance 2017 brengt je meer dan 40 tracks onder meer van sterren als Sia, Sean Paul en Major Lazer, nieuwe content het hele jaar door en toegang tot meer dan 200 nummers via Just Dance Unlimited. Kortom, alle redenen voor een vreugdedansje.

  Just Dance 2017 is beschikbaar voor alle populaire gameplatforms, van PlayStation 4 tot Nintendo Wii.

 • 2/5
  Maak je eigen Skylanders

  Skylanders Imaginators

  Lees meer

  Skylanders is een populaire gameserie voor kinderen, voor Nintendo 3DS, PS3, PS4, Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox One en iPad. Kinderen spelen een Skylanders-spel door de meest bizarre plastic figuren op een ‘Portal of Power’ te plaatsen. Dit is een apparaat dat de figuur als het ware in de televisie schiet. Regelmatig wordt de serie uitgebreid met een nieuw avontuur of een nieuwe groep karakters. In dit geval: Skylanders Imaginators! Deze versie van het spel biedt meer mogelijkheden en speelplezier dan ooit tevoren. Zo kunnen kinderen hun eigen Skylanders creëren met eindeloze combinaties van krachten, vaardigheden, uitspraken én meer. Ook fijn: Skylanders Imaginators ondersteunt de meer dan 300 speelgoedfiguren van alle eerdere Skylanders-spellen, zodat de (klein)kinderen ermee kunnen spelen in de echte wereld én in de virtuele wereld. Kortom, het beste van twee werelden dankzij Skylanders Imaginators.

  Alles van Skylanders

  De speciale Starter Pack met daarin alles wat je nodig hebt om Skylanders Imaginators te kunnen spelen, is nu te bestellen voor Nintendo Wii U, PS3, PS4 en Xbox One.

 • 3/5
  Gotta catch 'em all

  Pokémon Sun/Moon

  Lees meer

  Klaar voor avontuur? Dat komt goed uit, want hier zijn Pokémon Sun en Pokémon Moon. Maak je klaar voor compleet nieuwe belevenissen die spelen in de regio Alola, een archipel van tropische eilanden. Alles lijkt er chill en relax, maar al snel wordt duidelijk dat er nogal wat gaande is. Je hoort bijvoorbeeld geruchten over de mysterische Ultra Beasts: krachtige wezens die een bedreiging vormen voor mensen en Pokémon. Nog een uitdaging die je in Pokémon Sun en Pokémon Moon zult moeten aangaan: Team Skull. Deze groep schurken heeft nogal wat streken voor je in petto. Gelukkig zijn er veel fascinerende, nieuwe Pokémon die jou een handje kunnen helpen. Welke precies hangt af van welke versie je kiest. Dus wordt het Sun of toch Moon, of allebei?

  Alle Pokémon-games

  Pokémon Sun en Pokémon Moon is te bestellen voor Nintendo 2DS en 3DS.

 • 4/5
  Zingen tot je stem schor is

  Just Sing

  Lees meer

  Is dansen niet jouw ding, maar zingen wel? Dan kun je in plaats van Just Dance 2017, Just Sing in huis halen. Met dit spel kun je terwijl je zingt of playbackt, je eigen videoclip opnemen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt (naast de game en een console), is je smartphone. Download de Just Sing Companion App, synchroniseer 'm met je PS4 of Xbox One en gebruik je smartphone als microfoon en camera. Zo kun je dus die onvergetelijke zingvideo’s maken. Alleen, met één, twee of drie vrienden en gebruikmakend van de beschikbare filters en thema’s om de video aan te passen zoals jij dat wilt. Het eindresultaat kun je bewaren en - als je durft - delen met je vrienden of op YouTube om die carrière als zanger of zangeres te unlocken.

  Just Sing bevat meer dan 45 hits van artiesten als Maroon 5, Sia en Justin Bieber en is verkrijgbaar voor PS4 en Xbox One.

 • 5/5
  Van het witte doek naar je game-console

  LEGO Dimensions: Fantastic Beasts

  Lees meer

  In de game LEGO Dimensions is het aan de kinderen om in de virtuele gamewereld een team te vormen met bekende film-, tv- en striphelden. Samen met karakters als Batman, Scooby-Doo en Harry Potter trekken ze ten strijde tegen het kwade meesterbrein Lord Vortech. En door puzzels op te lossen, uitdagingen aan te gaan en vijanden het hoofd te bieden, kunnen ze hem verslaan. Echter, voordat ze daarmee aan de slag gaan, is het de bedoeling om de LEGO Portal in elkaar te zetten. Belangrijk, want daarmee kunnen ze de helden van hun keuze in het spel aan het werk zetten.

  LEGO Dimensions: Fantastic Beasts is een uitbreiding op het Starter Pack (voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 en Nintendo Wii U), dat nodig is om het spel te kunnen spelen. Dit startpakket bevat de game, de zogenaamde Toy Pad, bouwstenen voor de LEGO Portal, de Batmobile en drie LEGO-poppetjes.

  LEGO Dimensions: Fantastic Beasts laat kinderen het verhaal van de film 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' beleven. De hoofdrolspeler uit deze film is een LEGO-figuurlijk onderdeel van deze uitbreidingsset, net als de 3-in-1 Niffler (die je kunt ombouwen tot Sinister Scorpion en Vicious Vulture), zes nieuwe spellevels en een avonturenwereld met gevechtsarena. Kortom, letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie waarin de kinderen naar hartelust kunnen spelen én leren.

  Alles van LEGO DimensionsWelke games staan er op jouw verlanglijstje?