Naar boven

Scribblenauts Showdown: Ready. Set. Party!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Wie dol is op humoristische party-puzzelgames waar je ook nog wat van opsteekt, heeft een goede aan Scribblenauts Showdown, een nieuw computerspel voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Je kunt deze game in je eentje of met drie vrienden/familieleden spelen en het onder meer tegen elkaar opnemen in meer dan 25 minispelletjes. Klinkt dat goed? Lees dan verder.

Bekend, maar wel nieuw

Het kan zijn dat je de Scribblenauts – de grappige poppetjes die de hoofdrol spelen in deze game – nog kent van de vorige Scribblenauts-game, getiteld Scribblenauts Unlimited. Scribblenauts Showdown, het kersverse spel, leent een aantal elementen van die voorganger (zoals tekenheld Maxwell), maar verder is de game vrijwel helemaal nieuw. En dat betekent dat je weer als vanouds kunt genieten – alleen of met maximaal drie vrienden of familieleden – van de talloze party- en puzzelgames waarin het in het spel om draait. De game biedt bovendien twee nieuwe speltypen voor één tot vier spelers, zodat je er thuis of op je werk een Scribblenauts-feestje van kunt maken. En niet geheel onbelangrijk: de game is volledig Nederlandstalig!

Check onderstaande trailer voor een indruk van wat je kunt verwachten van deze game.

Wat voor speltype ben jij?

Om je een goede indruk van Scribblenauts Showdown te geven, leggen we hier uit wat je kunt doen in de verschillende speltypen. First up: de Showdownmodus, voor één tot vier spelers.

De Showdownmodus
In deze modus moet je door middel van een op kaarten gebaseerde strategie en je creativiteit zien te winnen. Voor de woordspelletjes moet het beste voorwerp of personage uit het uitgebreide Scribblenauts-woordenboek worden gehaald om een tegenstander te overtreffen. Je hebt maar liefst keuze uit meer dan 30.000 woorden uit het woordenboek, hoe creatief ben jij om de overwinning binnen te slepen? In de snelheidspelletjes wordt de speler die het eerst een bepaalde opdracht voltooid, beloond. Je vorderingen worden op een spelbordachtige kaart weergegeven. Er zijn diverse manieren om een achterstand in te halen, dus iedereen heeft kans om te winnen. Hierdoor blijft de game leuk en spannend tot het einde!

Versusmodus: met z’n tweeën of solo
Bij dit speltype kunnen twee spelers het tegen elkaar opnemen in meer dan 25 minispelletjes, die per sessie verschillen. De minispelletjes zijn ook geschikt voor één speler. De Versusmodus biedt ononderbroken speelplezier doordat spelers aan het eind van elk spel worden gewisseld.

slider_scribblenauts_showdown
Mijn Scribblenaut

Voor nog meer familiepret kun je zelf een unieke Scribblenaut kiezen of ontwerpen.

slider3_sandbox
Zandbakmodus

In de Zandbakmodus kun je solo of met een vriend(in) in 8 nieuwe levels opdrachten oplossen.

slider2_showdown
Showdownmodus

In deze modus moet je door middel van strategie en creatieve vaardigheid zien te winnen.

slider4_versus
Versusmodus

In de Versusmodus kunnen twee spelers het tegen elkaar opnemen in meer dan 25 minispelletjes.

Zandbakmodus: met z’n tweeën of solo
In de Zandbakmodus kun je in acht nieuwe levels opdrachten oplossen door een willekeurig voorwerp op te roepen en verborgen starites en prestaties te winnen. Laat je creativiteit de vrije loop door jouw denkbeeldige creaties op onvoorspelbare manieren te zien reageren.

Mijn Scribblenaut
Voor nog meer familiepret kun je zelf een unieke Scribblenaut kiezen of ontwerpen om jou in het spel te vertegenwoordigen, geheel getekend in de klassieke Scribblenauts-stijl. Je kunt de Scribblenaut verder aanpassen met unieke kleding en bijzondere accessoires door starites te verdienen en opdrachten te voltooien.

Onderstaande video geeft je een beeld van de Showdownmodus. Pas op: na het zien van dit filmpje krijg je heel veel zin om Scribblenauts Showdown te spelen!

Notendop

Dit is Scribblenauts Showdown in een notendop. Wij zijn fan en kunnen je deze game van harte aanbevelen. Wil je de andere spellen van Warner Bros bekijken? Klik dan op onderstaande button.

Meer games van Warner Bros

+
+
+
+
+
+
Scribblenauts Showdown PS4
Warner Bros. Games
€ 16,60
Scribblenauts Showdown - Switch
Warner Bros. Games
€ 24,99
Scribblenauts Showdown - Xbox One
Warner Bros. Games
€ 20,00

 


Welk speltype ga je zeker spelen, solo of met je vrienden?