Naar boven

Final Fantasy XV: het ultieme fantasy-avontuur

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Sommige games zijn het lange wachten meer dan waard. Final Fantasy XV is hier het perfecte voorbeeld van. Zo heeft Square Enix maar liefst 10 jaar de tijd genomen om dit spel te ontwikkelen, maar de ontwikkelaar beloont het wachten met een schitterend (kerst)cadeau. Lees dit blog voor meer info over FFXV en reserveer daarna de game, anders moet je er nog langer op wachten...

Final Fantasy XV: geen opvolger

Maar liefst 10 jaar heeft Square Enix er over gedaan om de vijftiende editie van Final Fantasy te ontwikkelen. Dat is absoluut geen tijd waarmee je Usain Bolt – als hij games zou maken – jaloers maakt, maar zoals we al aangaven: het lange wachten wordt beloond met een spel van formaat, een epische game die je bij wijze van spreken over een decennium nog steeds speelt – tenzij er dan Final Fantasy XVI in de schappen ligt. Final Fantasy XV is in ieder geval geen opvolger van FFXIV, maar een compleet nieuwe versie die zich afspeelt in een nieuwe wereld met een nieuw verhaal en een nieuwe cast. Hoofdrolspeler is Noctis Lucis Caelum, een prins die regeert over Lucis, een van de vijf koninkrijken die de wereld genaamd Eos, rijk is.

sfeer_final_fantasy_xv

Eindelijk vrede – én een bruiloft
Helaas is Eos geen planeet zonder leed. Koninkrijk Lucis is al jarenlang in strijd met Niflheim. Gelukkig stelt de keizer van het laatstgenoemde rijk uiteindelijk voor om de vrede te sluiten en als onderdeel van het vredesverdrag zal Noctis, de kroonprins, moeten trouwen met Lunafreya Nox Fleuret, de voormalige prinses van het koninkrijk Tenebrae. Noctis gaat akkoord met dit voorstel en reist samen met zijn vrienden Gladiolus, Ignis en Prompto, af naar de plek waar de bruiloft zal plaatsvinden. Echter, nadat ze vertrokken zijn, barst de hel los: Niflheim valt Lucis binnen. Tijdens de inval wordt de stad Insomnia verwoest en al snel daarna worden Noctis en Lunafreya doodverklaard, om de bevolking van Lucis te doen opgeven en gehoorzamen aan de bevelen van de nieuwe keizer, genaamd Iedolas Aldercapt.

Je voelt ‘m al aankomen: het is aan jou om in Final Fantasy XV, in de rol van Noctis, samen met zijn vrienden en de kroonprinses, de troepen van Niflheim te verslaan en de nieuwe keizer van z’n troon te stoten. En natuurlijk moet die bruiloft er ook komen.

Onderstaande video geeft je een goede indruk van de inhoud van het spel en de geweldige graphics die de game tentoonspreidt. Het lijkt wel een film…

slider_final_fantasy_xv
In FFXV ga je met je vrienden op avontuur om je koninkrijk te bevrijden
slider3_final_fantasy_xv
Gevechten vinden plaats in real-time, waardoor je niet meer hoeft te wachten
slider2_final_fantasy_xv
Teamwork is de sleutel tot succes in FFXV

Teamwork is de sleutel

Om Niflheim een lesje te leren, bestuur je een team van personages, bestaande uit Noctis, Gladiolus, Ignis en Prompto. Elk karakter heeft zijn eigen spreuken, mogelijkheden, (magische) krachten en zwaktes. Zo zijn er krachten die wapens beter maken, maar ook helende, verdedigende of aanvallende krachten. In tegenstelling tot in de vorige versies van Final Fantasy, hoef je bij FFXV niet te wachten om opdrachten uit te voeren, want je kunt direct aanvallen uitvoeren. In real-time dus. En door te wisselen tussen personages kan er snel geschakeld worden tussen verschillende spreuken om je aanval zo effectief mogelijk te maken. Teamwork is de sleutel. Hierdoor ligt het tempo van het spel bij vlagen erg hoog. Echter, door het gebruiksvriendelijke gevechtssysteem mag dat voor geen enkele gamer problemen of irritaties opleveren.

Groot en gedetailleerd
De wereld waarin je speelt, is gigantisch groot. Gelukkig heb je een auto om jezelf en je team te vervoeren, maar je kunt ook te voet reizen om een uitgestrekt landschap met talloze wilde dieren, gevaarlijke spelonken en levende steden vol avontuur, te ontdekken. Elk plek of stad die je aandoet, ziet er prachtig uit en is met oog voor detail ontworpen. Als je het ziet, begrijp je meteen waarom Square Enix er zolang over heeft gedaan om Final Fantasy XV te ontwikkelen. Gelukkig is het wachten bijna voorbij…

Deze video geeft je een uitgebreide indruk van de gameplay van FFXV. Je hoeft ‘m niet helemaal af te kijken, maar kijk wel een stukje.

Wist je dat...

Final Fantasy XV onderdeel is van een multimedia-universum, waar ook een film, een anime-serie en een mobiele game deel van uitmaken? Jup, echt waar.

De film heet Kingsglaive (en die krijg je bij het spel als je de Deluxe Edition bestelt) en de trailer ervan is hier te bekijken.

Brotherhood is de naam van anime-serie en die kun je van A tot Z online bekijken. Kijk maar.

Voor een indruk van Justice Monsters Five, de mobiele game, bekijk je deze video.

Last but not least: de Nederlandse DJ Afrojack heeft de soundtrack voor Final Fantasy XV gemaakt. Voor een indruk ervan bekijk je deze video.

29 november, twee versies

Final Fantasy XV verschijnt op 29 november 2016, maar het spel is nu al bij ons te reserveren. Ben je dat van plan, dan kun je kiezen uit twee versies, namelijk de Day One Edition en de Deluxe Edition. Eerstgenoemde bevat het spel plus exclusieve DLC (alleen bij ons krijg je het erbij) zoals een legendarisch zwaard, een camerakit en een nieuwe, goudkleurige ‘outfit’ voor de auto die Noctis bezit. Kies je voor de Deluxe edition dan krijg je de game inclusief een steelcase met artwork van Yoshitaka Amano, de CG-film Final Fantasy: Kingsglaive en exclusieve DLC zoals het Royal Raiment-kostuum voor Noctis, een legendarisch zwaard, twee nieuwe auto-outfits en de camerakit. Veel extra’s dus. En die zijn net als spel, het geld dubbel en dwars waard.

Reserveer Final Fantasy XV

Launch Event bijwonen?

Dat kan! Doe mee met de winactie en je maakt kans op eenmaal twee kaartjes (dus je kunt samen met een vriend of vriendin gaan) voor het Final Fantasy XV Launch Event in Antwerpen. Hoe tof is dat?! Tijdens dit evenement kun je niet alleen genieten van de lancering van het spel, maar ook van hapjes, drankjes én de muziek van DJ Afrojack – die de soundtrack voor FFXV heeft gemaakt. Kortom, deze happening wil je niet aan je voorbij laten gaan. Meedoen dus. Vul het onderstaande winformulier in en je maakt kans op de kaartjes.Aan welke versie van Final Fantasy heb jij de beste herinneringen?