Naar boven

De 5 beste zomerfilms voor een lange zomeravond

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze dagen lijkt het kwik te stijgen tot hogere temperaturen. Dat betekent maar een ding; de zomer komt eraan! Dus wil je op een lange zomeravond (of tijdens een regenachtige dag) genieten van zo'n heerlijke zomerfilm? Dan hebben wij voor jou de ideale top 5 met de beste zomerfilms samengesteld. Let the summer begin!

Must-sees op een zomeravond

Vrolijk, verrassend en spannend; alles wat je nodig hebt op een lange zomeravond. In de top 5 vind je een aantal zonnige zomerfilms, maar ook in de expertlijst zijn diverse must-sees te vinden. Zo kun je de héle zomer vullen met de beste films.

De beste zomerfilms
 • 1/5
  Summer Nights

  Grease

  Lees meer
  Wie aan zomerfilms denkt, denkt al snel aan de nostalgische musicalfilm Grease! John Travolta en Olivia Newton-John schitteren op het witte doek in deze filmversie van de gelijknamige hitmusical. Grease is niet alleen een nostalgische kijk op een simpelere tijd, het is ook een energiek en opwindend muzikaal eerbetoon aan de tijd van de rock 'n roll.
 • 2/5
  Festivalseizoen

  We Are Your Friends

  Lees meer
  Duik onder in de wereld van elektronische muziek en het nachtleven van Hollywood. De 23-jarige Cole (Zac Efron) werkt aan die ene track die hem wereldberoemd moet maken. Te mooi om waar te zijn, raakt hij bevriend met een succesvolle DJ die hem onder zijn hoede neemt. Het gaat in We Are Your Friends niet alleen om muziek, het is ook een confronterend drama over liefde, vriendschap en het vinden van je eigen weg.
 • 3/5
  Hawaiiaanse avonturen

  Vaiana

  Lees meer
  Vaiana heeft één grote missie: de oceaan over zeilen om de eeuwenoude tradities van haar voorouders te herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Vaiana is een echte zomerfilm voor de kids!
 • 4/5
  Losgaan in Florida

  Spring Breakers

  Lees meer
  Om hun spring break te financieren beroven vier sexy studentes een lokale fastfoodkeet. Eens ter plaatse geven de meisjes zich helemaal over aan drank en drugs. Wanneer de Spring Breakers gearresteerd worden en voor de rechter moeten verschijnen, blijkt dat hun borgsom betaald is door een lokale gangster. Hij trakteert hen op de meest hallucinante spring break ooit!
 • 5/5
  De ultieme zomer blockbuster!

  Jaws

  Lees meer
  Roy Scheider is de stoere politiecommissaris, Richard Dreyfuss de jonge, ambitieuze onderzoeker en Robert Shaw de dronken haaienexpert. Een uniek trio dat een genadeloze jacht inzet op een drie ton zware, witte, mensetende haai die de kusten van het eiland Amity onveilig maakt. De strijd tussen mens en natuur met maar 1 winnaar… Je ziet het in Jaws.

Zomerfilms

 


Welke zomerfilm is jouw favoriet?