Naar boven

Dit zijn de beste handletteringsets voor de feestdagen!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Je eigen kerstkaarten maken? Het raam versieren met een feestelijke groet? Of gewoon lekker fröbelen op lange donkere avonden? De winter is hét seizoen voor creativiteit en handlettering. Of je je nu uitleeft op papier, steen, krijtbord, porselein of glas: er is altijd wel een stift, pen of marker voor. Check dit blog voor de beste handletteringsets. Je maakt ook nog eens kans op 10 Ecoline Brush Pens!

Feestelijke teksten op het raam (of een kerstbal)

Dat is nog eens feestelijk: een vrolijke geschreven groet op je raam! De Sakura Permapaque Window Lettering set met 3 kleuren is er speciaal voor ontwikkeld. Kan jouw kerstboom nog wel een finishing touch gebruiken? Geef de kerstballen een persoonlijk tintje met een leuk opschrift. Je verwijdert de letters op gladde ondergronden gewoon weer met een natte doek. Op poreuze ondergronden zoals hout en papier is de inkt trouwens wel permanent. De stiften zijn handige twinpoint markers: met een platte punt aan de ene kant en een ronde punt aan de andere.

Sfeer kerstballen

Tip: als je op een raam wilt tekenen, maak dan eerst een schets op papier. Plak daarna de schets aan de binnenkant van het glas en trek de lijnen met de Permapaque marker aan de buitenkant over.

Sfeer raam

Persoonlijke (kerst)kaart of zelfgeschreven kerstmenu

Bereiden jullie een feestelijk kerstmaal dit jaar? Maak het helemaal af met een persoonlijk menu voor alle gasten. Of schrijf en teken dit jaar je eigen kerstkaarten. In deze Pigma Micron set van Sakura zitten 6 zwarte fineliners (met diktes van 0,2 tot 0,5 mm), een zwarte schrijfpen en een brushpen. Daarmee maak je zowel superdunne sierlijke letters als wat dikkere schilderachtige letters. De fineliners en pennen hebben de zwartste inkt ter wereld die jarenlang mooi blijft. Perfect voor klassieke kaarten in zwart-wit dus!

Sfeer set en let it snow

Tip: werk met dikke en dunne lijnen. Maak lijnen die naar beneden lopen dik en de andere lijnen dun.

Aan de slag met inkt en kroontjespen

Hou je van glanzende metaalkleuren en combineer je die graag met zwart en wit? Dan is deze Amsterdam Lettering set met 6 flacons acrylinkt echt iets voor jou. Je kunt de inkt met penseel aanbrengen, maar ook met een technische of kroontjespen. De kleuren blijven dankzij de hoge lichtechtheid lang mooi. Gebruik de lichte kleuren ook eens op een donkere ondergrond. Vooral wit, goud en zilver komen dan heel mooi uit.

Sfeer Amsterdam Lettering

Spetterende kleuren met Ecoline

Kan het wat jou betreft dit jaar niet kleurig en levendig genoeg? Maak dan eens een kaartje met de superhandige Ecoline Brush Pens. De energieke en intense kleuren spatten van het papier. En de keuze is reuze! Primary, Autumn en Beige: het is zomaar een kleine greep uit de 12 sets in verschillende themakleuren. Je kunt de sets met elkaar combineren. Of ga direct voor een grote set, bijvoorbeeld eentje met maar liefst 30 kleuren. De namen spreken al tot de verbeelding: scharlaken, magenta, blauwviolet, ultramarijn donker, hemelsblauw en gele oker.

Sfeer Ecoline nieuw

Sla je slag met STABILO

Bij STABILO zit je sowieso goed als je zoekt naar geweldige producten voor handlettering. En al die verschillende producten zijn er ook nog eens in héél veel kleuren. Check bijvoorbeeld de STABILO Pen 68 viltstiften met een dikke, robuuste punt voor dikkere lijnen en grotere vlakken. Of de STABILO point 88 fineliners voor de fijne lijnen en mooie details. Beide zijn verkrijgbaar in 47 prachtige kleuren, genoeg om uit te kiezen dus! Handletteren kan ook met markeerstiften. Bijvoorbeeld met de STABILO BOSS, die verkrijgbaar is in 15 kleuren – van neon tot pastel. Hiermee kun je heel eenvoudig sierletters maken, aangezien de punt een platte vorm heeft voor zowel dunne als hele dikke lijnen.

Sfeer Stabilo

Nieuw bij STABILO: schitterende viltstiften

Helemaal nieuw in het STABILO-assortiment is de STABILO Pen 68 metallic: de viltstift die schittert! Deze schitterende viltstiften zijn verkrijgbaar in een etui of metalen blikje. Ze komen in 5 prachtige metallic kleuren: zilver, goud, koper, blauw en groen. De stift schrijft direct, schudden of pompen is dus niet nodig. Je kunt er de meest opvallende effecten mee creëren: zelfs op donkere en gladde ondergronden zoals folie, cadeaupapier en kerstballen schitteren de metallic kleuren je tegemoet!

Tip: kijk voor héél veel handletteringinspiratie eens naar de STABILO workshops.

Winactie!

Heeft dit blog de Crea Bea in jou wakker geschud en wil jij een mooie prijs op je naam schrijven? Doe dan mee met onze winactie en maak kans maken op een kleurige set met 10 Ecoline Brush Pens. We mogen deze prijs maar liefst 10x weggeven, dus de kans is best groot dat je wint. Meedoen is simpel. Schrijf een (getypte!) e-mail, verstuur ‘m naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Ecoline’. Gemaild? Ga dan maar vast bedenken wat je allemaal vol gaat schrijven, want deze winactie loopt tot en met 14 januari 2019.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo snel mogelijk opsturen. Alle voorwaarden van deze winactie vind je hier.


Wat is jouw mooiste handletteringcreatie ooit?