Naar boven

De leukste familiespellen voor een gezellige spellenavond

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat doe je ná dat heerlijke kerstdiner, als je eigenlijk wel een beetje bent uitgepraat met ome Henk, je schoonzus of oma? Familiespelletjes spelen natuurlijk! Een leuk familiespel zorgt gegarandeerd voor een gezellige en vrolijke avond (tenzij je iemand in de familie hebt die écht niet tegen zijn verlies kan). We zetten de leukste familiespellen voor je op een rij!

Wees een meesterverteller met Dixit

Laat je fantasie de vrije loop met het sprookjesachtige bordspel Dixit (dat ‘zei’ in het Latijn betekent). Op je kaarten staan mysterieuze figuren. Als het jouw vertelbeurt is, omschrijf je één van de kaarten in je hand. Dit mag met woorden, gebaren of geluiden. Weten jouw tegenstanders te achterhalen welk magisch wezen jij zo bloemrijk omschrijft? Het spel is eenvoudig te leren en dus al leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dixit

Geen party is compleet zonder Party & Co Family

Het is een all time classic: Party & Co Family. Dit spel is een feest voor de hele familie, van piepjong tot stokoud. Imiteer, teken, wring je in bochten, beantwoord de gekste vragen en overwin grappige uitdagingen. Vooral de nieuwe actieopdracht Partykubussen zorgt voor hilariteit. 2 spelers klemmen 3 kubussen tussen de lichaamsdelen die staan aangegeven op de bovenkant van de kubus. Dit moet binnen de tijd én zonder ze te laten vallen natuurlijk. Nu maar hopen dat je niet de slappe lach krijgt!

Party en Co

Risk-eer alles met Risk

Nog zo’n spel dat families al jaren aan de spellentafel gekluisterd houdt: Risk. Het doel is simpel: verover de gebieden van je tegenstanders. De weg naar jouw overwinning is bezaaid met verraad, verrassingsaanvallen én bondgenootschappen. De speler die de geheime missie als eerst volbrengt? Je raadt het al: die wint. Maar daarvoor moet je wel veel durven risk-eren!

Risk

Dolen door De betoverde doolhof

In De betoverde doolhof veranderen de gangen steeds, dus jouw schattentocht is niet bepaald eenvoudig. Lukt het jou, ondanks de betovering, om de geheimzinnige voorwerpen en schatten toch te vinden? De figuren en Missiekaarten hebben in deze nieuwe editie een facelift ondergaan en zijn nu nóg mooier. Betoverend leuk, dit spel!

Doolhof

Kraak je hersenen met The Climbers Breinbreker

Een spel voor doeners én denkers, dat is The Climbers Breinbreker. Bij dit tactische bouwspel, dat meer dan alleen spanning opbouwt, probeer je als eerst het hoogste punt van het bouwwerk te bereiken. Er is één groot obstakel: het bouwwerk bestaat uit gekleurde blokken. En jij mag alleen de neutrale blokken en de blokken van je eigen kleur beklimmen. Zet je ladders en blokkeerstenen in om moeilijke situaties te overwinnen!

The Climbers

Ontsnap heldhaftig uit Cartagena

Bij het gezelschapsspel Cartagena staat één ding centraal: een heldhaftige ontsnapping. Vlucht in de Colombiaanse havenstad Cartagena door onderaardse gangen naar je sloep. Of trek met piraten de jungle van Tortuga in. Jij kiest welk deel van het verhaal je speelt, dus ieder spel is anders. Tijd voor nog meer variatie? Met de Morgan-variant word je gedwongen nieuwe strategieën te bedenken, terwijl bij Zwarte Magie elke kaart een speciale kracht krijgt. Een spel vol verrassingen dus!

Cartagena

Train je arendsoog met Dobble

Ben jij zo iemand met een arendsoog, die altijd in één oogopslag ziet wat er aan de hand is? Of juist helemaal niet? Na een paar potjes Dobble is de kans hoe dan ook groot dat je observatieskills een boost hebben gekregen. Op alle 55 kaarten van dit spel staan 8 symbolen afgebeeld. Probeer zo snel mogelijk het identieke symbool op beide kaarten te spotten. Hoe het spel daarna verder gaat? Dat hangt af van de spelvariant die je kiest. Dobble is een populair kaartspel voor jong (vanaf 6 jaar) én oud!

Wil je nog een extra spelelement toevoegen? Check dan Dobble Chrono: de uitgebreide versie van Dobble waarmee je een race tegen de klok aflegt. Dobble Chrono is exclusief verkrijgbaar bij bol.com.

Dobble

Spannend, snel en simpel: Ubongo

Zandloper omgedraaid en de tijd loopt! Welke speler krijgt zijn puzzelbord het snelst vol met de opgegeven tegels? Lukt het binnen de tijd, dan krijg je edelstenen. De speler die na 9 rondes de meeste stenen heeft, gaat er met de winst vandoor. Dat is Ubongo in een notendop. Dit spannende, snelle en simpele spel is zo verslavend al wat!

Monopoly Extreem Bankieren: maatjes met de betaalautomaat

Monopoly is al sinds 1935 een ongekend populair familiespel. We raken sowieso nooit uitgespeeld en al helemaal niet met de supereigentijdse variant Monopoly Extreem Bankieren. Vaarwel good old Monopoly-geld, hallo betaalautomaat met touch-technologie! De automaat vervult een soort bankfunctie. Je kunt er bezittingen mee kopen, huur innen of betalen én bankkaarten mee scannen. Uniek in deze variant zijn ook de veilingen met een tijdklok. Maak jij de betaalautomaat tot jouw beste maat en word jij de nieuwe vastgoedkoning?

Monopoly Extreem Bankieren

Jungle Speed Skwak Edition

Jungle Speed Skwak Edition is een gloednieuwe uitgave van het bekende en hilarische spel Jungle Speed. Deze versie is voorzien van een fraaie witte verpakking en een unieke nieuwe uitstraling. Bij Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten weg te spelen. Dit doe je door aandachtig naar de kaarten op tafel te loeren. Draait een tegenstander een kaart om met daarop hetzelfde symbool als op jouw kaart? Pak dan zo snel mogelijk de totem en leg je kaart weg. Maar let op: sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn toch net ietsje anders!

Jungle Speed nieuw 2

 

Une belle soirée avec Carcassonne

Rode wijn en camembert op tafel? Oui? Dan is het tijd voor Carcasonne! Waan jezelf in het oude Frankrijk en bouw samen met de andere spelers aan de authentieke Franse stad Carcasonne. Voor elk afgerond project krijg je punten. Waarom dit spel zo populair is bij zowel families als veelspelers? Omdat het ondanks de eenvoudige spelregels toch genoeg diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen. Bon chance!

Carcassone


Aan welk familiespel zijn jullie thuis verslingerd?