Naar boven

Alle ballen op The Wall: het superspannende quizspel

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

The Wall van Ravensburger is een superspannend quizspel waarbij feitenkennis én een portie geluk je stinkend rijk kunnen maken. Heb je het geluk niet aan je zijde? Tja, dan sta je uiteindelijk met lege handen. Speel jij tijdens deze donkere dagen graag een energiek gezelschapsspel? Dan hebben we goed nieuws voor je: in dit weblog lees je hoe je kans maakt op een exemplaar van The Wall!

Van de televisiestudio naar je huiskamer

In Amerika en een groot deel van Europa is The Wall een razendpopulaire tv-show. Zo ook in Nederland, eind januari trapt presentator Winston Gerschtanowitz af met het tweede seizoen. The Wall is een hele grote elektronische muur met gaten bovenin. Daarin worden ballen gedropt. Die ballen vallen niet recht naar beneden, maar via kringelweggetjes. Hoe lager de bal komt, hoe spannender het wordt. Want elk vakje onderaan vertegenwoordigt een ander geldbedrag. Valt de bal in het vakje met 5000? Dan is dat héél goed nieuws… of juist helemaal niet. Hoe dat zit, leggen we je nu uit aan de hand van de spelrondes van het bordspel dat Ravensburger van The Wall heeft gemaakt!

+
+
Ravensburger The Wall - Bordspel
Ravensburger
€ 32,95

Ronde 1: leg de basis

Je speelt The Wall van Ravensburger met 3 tot 6 mensen. Eerst vormen jullie teams. In ronde 1 krijgt ieder team 5 vragen. Voor ieder goed antwoord valt er een groene bal en wordt er geld bij jullie winstbedrag opgeteld. Maar heb je er de ballen verstand van en geef je een fout antwoord? Dan valt er een rode bal. En je raadt het al: het bedrag waarop die bal terecht komt, wordt juist van het totaalbedrag afgetrokken. Aan het einde van deze ronde heeft jouw team een basisbedrag bij elkaar gespeeld.

Ronde 2: je staat er alleen voor

In ronde 2 splitst je team zich op. De ene persoon – jij bijvoorbeeld – beantwoordt 3 vragen. De andere speler bedenkt, voordat jij antwoord geeft, of je het antwoord op de vraag weet. Op basis daarvan kiest je teamgenoot waar hij of zij de bal laat vallen. Geef jij het goede antwoord? Dan wordt het bedrag waarop de bal valt bij het totaalbedrag opgeteld. Is het antwoord fout? Helaas, dan wordt het bedrag er vanaf getrokken.

Deze ronde zorgt geheid voor samengeknepen billen! Wat het éxtra spannend maakt, is dat jij achter de muur zit en dus geen idee hebt of jullie nou juist véél of weinig geld aan het winnen zijn.

Sfeer 2

Ronde 3: het dilemma

Ronde 3 van The Wall verloopt hetzelfde als ronde 2, alleen krijg je bij iedere vraag 4 antwoordmogelijkheden. Maar aan het eind van de ronde word jij, degene die de hele tijd van achter de muur vragen heeft beantwoord, voor een dilemma gesteld. Je moet kiezen. Ga je voor het basisbedrag dat je team in ronde 1 heeft opgebouwd óf voor het totale bedrag dat je in ronde 1 tot en met 3 bij elkaar hebt gesprokkeld? Jij weet dus niet of je in ronde 2 en 3 juist geld hebt gewonnen of verloren. Kies je goed, dan win je een enorm bedrag. Maar voor hetzelfde geld – of nou ja: eigenlijk veel minder geld – sta je met lege handen!

Alle ballen op The Wall!

The Wall combineert alles wat een spel leuk maakt: gezonde competitie, een geweldig spelbord, het samenspel tussen feitenkennis en geluk én natuurlijk teamplay. Ideaal voor de feestdagen én daarna dus!

Sfeer 3

Winactie

Sta jij te trappelen om je vrienden of familie te verslaan met potjes The Wall? Doe dan mee met onze winactie. We mogen het spel The Wall maar liefst driemaal weggeven. Meedoen? Eitje. Stuur gewoon een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie The Wall’. Deze winactie loopt tot en met 9 december 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden van deze winactie vind je hier.

Bekijk alle spellen van Ravensburger

Met welke partner wil jij wel een team vormen voor een spannend potje The Wall?