Naar boven

Lijstje: vijf populaire non-fictie boeken

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Omdat we niet willen dat je zonder leesvoer komt te zitten, hebben we uit de categorie 'non-fictie' vijf populaire boeken verzameld. Dus, mocht je toe zijn aan een nieuw boek - of iemand een boek cadeau willen geven - dan kun je kiezen uit onder meer de vijf onderstaande non-fictie boeken. Tast toe!

TIP
Na onderstaande lijst hebben we nog een mooie winactie voor je. Vergeet dus niet om dit hele blog goed te lezen.

 • 2016 is voor Nederland een Formule 1-jaar om nooit te vergeten. Olav Mol deed voor televisie verslag van alle races en maakte het samen met pitreporter Jack Plooij weer van dichtbij mee. 'F1 2016, wat een jaar!' gaat over de doorbraak en eerste F1-zege van Max Verstappen. En over hoe maar liefst 60.000 Nederlandse raceliefhebbers de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps bezochten. Het was ook het jaar van de eerste Grand Prix in Azerbeidzjan en het overlevingsgevecht van privéteam Sauber. Uiteraard staat in het boek ook meer over de strijd tussen de Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Kortom, een mooie terugblik op een geweldig racejaar én een vooruitblik op 2017.
 • Voor 'De Nederlandse mode in 100 kledingstukken' selecteerde Milou van Rossum, een van Nederlands topjournalisten op modegebied, de honderd meest in het oog springende kledingstukken die Nederland als modeland kenmerken. Samen met een van de opmerkelijkste beeldmakers op modegebied, Daan Brand, duidt Milou van Rossum het hele scala, van laag tot hoog, van de witte HEMA-onderbroek tot en met de couture van Jan Taminiau. Dit boek neemt je bij de hand, praat je bij en is een lust voor het oog.
 • Wat moeten we vinden van marktwerking, economische groei en recessies? We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst. Zaak dus dat we er meer van begrijpen. Dat dacht Bas Haring, en dus verdiepte hij zich in de economie. In dit boek deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zij wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk? Op zijn kenmerkende wijze maakt Bas Haring economie voor zichzelf en de lezer inzichtelijk, en komt hij bovenal tot de onverwachte ontdekking dat die economen nog zo gek niet zijn. ‘Wie kan beter vertellen hoe het zit en wat het betekent dan Bas Haring?’ – Algemeen Dagblad.
 • 4/5
  Ysbrand van der Werf

  Iedereen slaapt

  Lees meer
  Hoe ziet slaap eruit? Slaap je voor het verleden of voor de toekomst? Word je creatief van slapen? Wat weten we nog niet van slaap? In het grote slaapboek behandelt Ysbrand van der Werf al deze vragen. 'Iedereen slaapt' vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in je hand kun je misschien leren hoe je van een slechte een goede slaper wordt.
 • 5/5
  Paul Sebes en Willem Bisseling

  Alweer een bestseller

  Lees meer
  Veel mensen hebben de wens om een boek te schrijven, maar worden geconfronteerd met kwesties waar ze niet mee bekend zijn: wat is een goede plot, hoe schep je sfeer, hoe bouw je spanning op, wat kun je over stijl zeggen, wat is perspectief en hoe creëer je geloofwaardige personages? Maar ook: hoe vind je een uitgever en hoe onderhandel je over een contract? De literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling geven in 'Alweer een bestseller' het antwoord op al deze (en nog veel meer) vragen, en larderen hun tips met spannende belevenissen en hilarische gebeurtenissen uit het boekenvak. 'Alweer een bestseller' is een must-read voor elke (beginnende) schrijver (en lezer).
Bekijk alle non-fictie boeken


Welk boek uit deze lijst ga je sowieso lezen?