Naar boven

Tijd voor een nieuw hoofdstuk: Meer boek voor mannen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Echte mannen drinken robuuste whisky, kijken naar keiharde actiefilms en zijn de gevreesde grillmaster bij iedere barbecue. En, echte mannen lezen boeken. Die zag je niet aankomen he? Toch is het zo. Dankzij 'Meer boek voor mannen' hoef je zelf niet eens meer op zoek naar het beste mannenboek, dat doen wij voor je.

Boeken met een missie

Meer boek voor Mannen is een nieuw label van boeken voor mannen. En dan hebben we het natuurlijk niet over handboeken voor de papadag of voor het verbouwen van je huis. Nee, dan hebben we het over realistische boeken met ouderwets goede spanning en keiharde actie. Van militaire actiethrillers tot indrukwekkende geschiedschrijving. En van moderne, internationale spionage thrillers tot levensechte, hedendaagse oorlogsverhalen.

Echte boeken voor mannen
Beschreven alsof je er zelf bij bent
Echte boeken voor mannen
Levensechte, duistere praktijken
Echte boeken voor mannen
Duik in de wereld van (zee-)oorlogen
Echte boeken voor mannen
Laat je meeslepen in de missie

Boeken met een missie

Deze boeken draaien er niet omheen. Het is wat het is; keiharde realiteit. Daar kunnen we in het dagelijks leven nog iets van leren. Alle pijnlijke details van de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen komen aan het licht. Zo verkrijg je interessante insights over de harde actualiteit van acties en oorlogen uit deze tijd. Maar ook tragische en heroïsche veldslagen uit het verleden komen aan bod. Deze boeken roepen spanning en levendige beelden op, want echte mannen zijn nu eenmaal to the point. En daar horen dus confronterende boeken bij. Daar kun je niet omheen.

Echte boeken voor mannen
Ideaal om even lekker bij weg te dromen en uit de dagelijkse sleur te vluchten naar een wereld van heroïek, avontuur, en groots en meeslepend leven op het slagveld, in het voetbalstadion of op de Autobahn.
Jess Poiesz van de Boekenkrant

Topthrillers van topauteurs

Wanneer je naar de Meer boek voor Mannen pagina gaat, ontdek je vanzelf welke boeken er allemaal in deze categorie vallen. Hoewel wij natuurlijk niet kunnen ruiken welk boek het best bij jouw interesses past, willen we toch alvast een paar kleine suggesties doen.

 • 1/8
  Ian W. Toll

  Het Kerend Tij

  Lees meer
  Het Kerend Tij beschrijft de belangrijkste periode van de oorlog in de Pacific - tussen 1942 en 1944 - waarin twee geallieerde offensieven ten noorden én ten zuiden van de evenaar als een 'veroverende vloedgolf' op weg waren naar Japan. Het was de grootste, kostbaarste, meest technisch geavanceerde, logistiek ingewikkeldste en bloederigste amfibie-oorlog in de geschiedenis. De oorlog lag ten grondslag aan de bittere rivaliteit binnen de Amerikaanse krijgsmacht, die zelfs een overwinning niet kon helen. Hét ultieme boek over een indrukwekkende strijd tegen het Japanse keizerrijk.  
 • 2/8
  Brad Thor

  Black Ops

  Lees meer
  Sommige missies zijn zo delicaat en dodelijk dat ze simpelweg niet mogen bestaan. Bedacht in de schaduwen en zelfs geheim voor staatshoofden: sommige missies zijn zo delicaat en dodelijk dat ze simpelweg niet bestaan. Als een van deze missies catastrofaal mislukt, kan alleen Scot Harvath - voormalig lid van Navy SEAL Team 6 en nu contraterrorisme-expert - een gewaagde missie uitvoeren om de grootste terroristische aanslag te verijdelen die de Verenigde Staten ooit bedreigde: totale verwoesting. Ontdek het in Black Ops.
 • 3/8
  Vince Flynn

  Jacht op de jager

  Lees meer
  In Jacht op de jager vecht CIA-agent Mitch Rapp in de frontlinie mee in de oorlog tegen het terrorisme. Voor zijn nieuwste missie moet hij nog een leven redden: zijn eigen leven. Want oog om oog, tand om tand: dat is de wraak die de vader van de door Rapp omgebrachte terrorist eist. Rapp wordt doelwit van een wraakzuchtige internationale klopjacht, omdat er een beloning van twintig miljoen wordt uitgeloofd voor het lichaam van de moordenaar van de terrorist.
 • 4/8
  Kylie Mills & Vince Flynn

  De enige overlevende

  Lees meer
  De enige overlevende is een Nr. 1 New York Times-bestseller. Wanneer Joe 'Rick' Rickman, voormalig golden boy bij de CIA, een gigantische hoeveelheid topgeheime documenten steelt en zijn land verraadt, heeft CIA-directeur Irene Kennedy geen andere keuze dan haar gevaarlijkste wapen in te zetten: elitespion Mitch Rapp, die al eerder bewezen heeft zijn hoofd koel te kunnen houden in gevaarlijke situaties.
 • 5/8
  Wouter Helders

  Machtsstrijd

  Lees meer
  Machtsstrijd: een op waarheid gebaseerde thriller van een militair journalist. Chris Hurkman werkt al zijn hele leven voor Hurkman & De Graaff, het bedrijf dat zijn vader samen met een zakenpartner oprichtte. Na zijn opleiding in Zwitserland, gaat hij als geoloog voor het bedrijf in Namibië werken, waar hij na de mysterieuze dood van zijn ouders opgroeide. Maar wanneer Antonie de Graaff, medeoprichter en directeur van het bedrijf, zijn omgeving schokt door onverwacht zelfmoord te plegen, barst tussen de erfgenamen een meedogenloze strijd los.
 • 6/8
  Mitchell Zuckoff

  13 Hours

  Lees meer
  Lange tijd werd gedacht dat een anti-islamfilm tot spontane rellen had geleid, die uitliepen op een kleine opstand waarbij de ambassadeur van de Verenigde Staten in Libië om het leven kwam. In 13 Hours beschrijft New York Times-bestsellerauteur Mitchell Zuckoff voor de eerste keer wat er in de nacht van 11 september 2012 écht gebeurde: hoe een handvol mannen zichzelf geconfronteerd zag met een georganiseerde groep terroristen die doelgericht de ambassade aanvielen.
 • 7/8
  Mark Henshaw

  Red Cell

  Lees meer
  Kyra Stryker ziet haar carrière bij de CIA in rook opgaan als haar eerste missie in Venezuela uitloopt op een totale mislukking en ze met gevaar voor eigen leven ternauwernood ontsnapt. Als de arrestatie van een groep Chinese spionnen in Taiwan uitloopt op een vuurgegevecht waarbij een onbekende gifstof vrijkomt, lijkt de veiligheid van de regio, en uiteindelijk de hele wereld in gevaar. Stryker wordt toegevoegd aan de Red Cell: een CIA-denktank. Wat er dan gebeurt, ontdek je in het boek.
 • Grootadmiraal Dönitz volgde Adolf Hitler na diens dood op als tweede Führer van het Derde Rijk. Ondanks zijn nietsontziende oorlogstactieken verdient Dönitz – een van Hitlers meest loyale volgelingen – lof voor zijn pogingen de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen en zijn inzet om in de chaotische nadagen van de Tweede Wereldoorlog zo’n twee miljoen burgers en soldaten vanuit Oost-Europa te evacueren. Je leest 't in De laatste dagen van het Derde Rijk.

Meer boeken voor mannen

Boeken voor mannen

Zo zie je maar, voor iedereen is er wat wils. Zowel ijzersterke non-fictie boeken als topthrillers van topauteurs staan in het lijstje. En zo heeft ieder boek van Meer boek voor Mannen wel iets moois, leerzaams of spannends te bieden. Blader maar eens door onderstaande boeken heen, of neem een kijkje op de pagina. Want, echte mannen lezen boeken. Toch?

Meer boeken voor mannen

 


Wat is jouw lievelingsboek?