Naar boven

Geniet van deze zes literaire pareltjes van De Bezige Bij

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Toe aan een nieuw boek? Laat je dan inspireren door dit blog, waarin we zes literaire pareltjes van uitgeverij De Bezige Bij uitlichten. Deze 'Bij-zondere' boeken zijn niet alleen verkrijgbaar als paperback of gebonden editie, maar ook als ebook zodat je ze op je tablet of e-reader kunt lezen. Lees verder en ontdek welke titels we je aanraden.

De pareltjes van De Bezige Bij

 • 1/6
  Vorstin in een mannenwereld

  Juliana

  Lees meer

  Juliana was een geliefde vorstin; toch weten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde jeugd en haar opbloei tijdens het verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar ‘zware maar mooie’ taak. De competente prinses werd echter al snel geconfronteerd met grote persoonlijke en politieke teleurstellingen en haar regeringsperiode werd getekend door een reeks van crises. Juliana’s blijvende liefde voor prins Bernhard, die in 1936 als haar bevrijder uit de hemel was gevallen, werd haar achilleshiel. Hij bracht haar bijna ten val. Juliana was grillig en gretig; gelovig en goedgelovig. Gewoon was ze in elk geval niet. Ze moest functioneren in een mannenwereld. En zoals ze zich tegen allerlei andere conventies verzette, verzette Juliana zich van jongs af aan tegen de achterstelling van vrouwen.

  Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als onze koningin. Kortom, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het 'verborgen' leven van Juliana.

 • 2/6
  De tandeloze tijd 6 - Kwaadschiks

  A.F.Th. van der Heijden

  Lees meer

  De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas’ aanhoudende drank- en drugsconsumptie, zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie. Als Désirée de benen neemt, rest Dorlas één conclusie: zij moet sterven, en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan. Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel, de advocaat uit 'Advocaat van de hanen' (1990), die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden. Binnen een etmaal zien we het universum van Nico Dorlas verkruimelen.

  'Kwaadschiks' is een literair moordmysterie zoals alleen A.F.Th. van der Heijden dat schrijven kan: geworteld in de Amsterdamse actualiteit, maar met universele reikwijdte, compact en tegelijk diepgaand.

 • 3/6
  De bekeerlinge

  Stefan Hertmans

  Lees meer
  In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen. Stefan Hertmans baseerde zich voor 'De bekeerlinge' op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.
 • De paus is dood. De deuren van de Sixtijnse Kapel sluiten en volgens de eeuwenoude traditie zullen honderdzeventien kardinalen hun stem moeten uitbrengen in de geheimzinnigste verkiezing ter wereld. De kardinalen zijn allen zeer vrome mannen. Maar ze zijn ook ambitieus en elkaars rivalen. In de volgende tweeënzeventig uur zal een van hen de machtigste spirituele leider op aarde worden. Al snel wordt duidelijk dat een van de gedoodverfde kanshebbers een groot geheim verbergt. Een geheim dat het voortbestaan van het Vaticaan op het spel kan zetten...

  'Conclaaf' is de volgende bestseller van Robert Harris. Zijn voorlaatste thriller 'De officier' werd door Vrij Nederland verkozen tot 'Thriller van het Jaar' en was 'Boek van de Maand' bij De Wereld Draait Door.

 • Samuel Anderson is een schrijver met een writer’s block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultra-conservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen – en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben – besluit hij een openhartige biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden.

  In 'De Nix' brengt Samuels zoektocht de lezer van het New York ten tijde van de economische crisis naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

 • 6/6
  Lily en de octopus

  Steven Rowley

  Lees meer

  Lily is de twaalfjarige teckel van Ted Flask, een eenzame veertiger die na zijn zoveelste mislukte relatie al zijn liefde en aandacht liever aan zijn trouwe metgezel besteedt. Lily en Ted zijn de beste vrienden, ze kijken samen televisie en spelen oneindig veel spelletjes. Maar als er op een dag een kwaadaardig gezwel te zien is op de kop van Lily stort Ted volledig in. De liefde van Lily is onvoorwaardelijk, en Ted heeft geen idee hoe hij zonder haar verder kan leven. Hij besluit terug te vechten, maar hoe bestrijd je iets wat misschien wel sterker is dan liefde?

  'Lily en de octopus' is een onvergetelijk boek over de vriendschap tussen een man en zijn hond, en over de angst om afscheid te moeten nemen van een geliefde.

De Bezige Bij
Soms raakt een verhaal je zo diep dat je het nooit meer vergeet. 'Lily en de octopus' is zo’n verhaal.
Isabel Allende

Literatuur voor elk uur

Ken je deze boeken al of zit hét boek er niet bij? Klik dan op onderstaande button en bekijk ons complete literatuurassortiment. We weten zeker dat er een boek/ebook voor jou (of als cadeau voor een ander) tussen zit.

Bekijk alle literatuur

1/6
Aanbevolen


Welk boek ga jij lezen?