Naar boven

Hoera, Kinderboekenweek! Dit zijn de tien leukste kinderboeken

| Geschatte leestijd: 6 minuten

De jaarlijkse Kinderboekenweek vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober 2016. Dolf Verroen schreef het Kinderboekenweekgeschenk en dat krijg je cadeau als je voor minimaal 10 euro aan kinderboeken bij ons koopt. Om je te inspireren hebben we de tien leukste kinderboeken op een rijtje gezet. Lees je mee?

Voor altijd jong

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat – je raadt het al – in het teken staat van kinderboeken. Tien dagen lang om precies te zijn en gedurende deze periode vinden er in heel Nederland allerlei activiteiten plaats om het kinderboek in de kijker te zetten. Ieder jaar heeft de Kinderboekenweek een thema en dit jaar zijn dat opa’s en oma’s. Met de slogan ‘Voor altijd jong’ worden de thematitels waarin oma en/of opa een hoofdrol spelen in de kijker geplaatst.

tien leukste kinderboeken

Een kinderboek cadeau

Traditiegetrouw krijg je van ons het Kinderboekenweekgeschenk cadeau als je voor minimaal tien euro aan kinderboeken aanschaft. De auteur van het geschenk is Dolf Verroen. Hem ken je wellicht van tal van leuke kinderboeken, maar dit jaar schreef hij speciaal voor de Kinderboekenweek ‘Oorlog en vriendschap’. Zoals de titel al verraadt, gaat het boek over vriendschap in oorlogstijd.

Synopsis
Joop begrijpt niet hoe het kan, maar als Kees hem voor het eerst aankijkt, weet hij dat ze vrienden zullen worden. Maar het is oorlog en Joop ontdekt al snel dat weinig dingen voor altijd zijn. Sommige kinderen komen niet meer naar school. De meester geeft geen les meer, want Duitse soldaten hebben het schoolgebouw in beslag genomen. Zelfs thuis is alles anders. Als de winter komt, sluipt de honger Joops leven binnen. Gelukkig heeft hij Kees. Maar kan hun vriendschap wel bestaan in een tijd waarin goed en fout op scherp staan?

Meer boeken van Dolf Verroen

Waar is Ludwig?

Naast het kinderboekenweekgeschenk heeft Floor Rieder het prachtige prentenboek ‘Waar is Ludwig?’ gemaakt voor de Kinderboekenweek. Het verhaal in dit boek gaat over een oma die haar kat Ludwig kwijt is. Oma gaat bij iedereen langs en maakt met iedereen een praatje. Maar Ludwig is nergens te bekennen. Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat. Het boek is bij ons verkrijgbaar voor 7,95 euro.

tien leukste kinderboeken

De tien leukste kinderboeken

Hier zijn ze dan: tien kinderboeken waar je (klein)kinderen ongetwijfeld heel blij van worden.

 • 1/10
  Voor jongens en meisjes van 7-9 jaar

  Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek?

  Lees meer
  Vraag je je soms af waar ideeën vandaan komen en hoe je een verhaal vertelt? Kriebelt het bij jou om zelf te schrijven of te tekenen? Houd je ervan om met woorden, ideeën en tekeningen te spelen? 'Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek?' bevat tientallen ideeën om zelf aan de slag te gaan. Verzin de gekste cartoons, de mafste rijmpjes en de ongelooflijkste verhalen.
 • 2/10
  Voor jongens en meisjes van 1-6 jaar

  Boer Boris gaat naar oma

  Lees meer
  Boer Boris gaat naar oma’ is het achtste prentenboek in de succesvolle reeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen omdat ze van het fruit allerlei lekkere dingen maakt. En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal zijn aangekomen, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht. De 'Boer Boris'-reeks is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd ‘Boer Boris in de sneeuw’ bekroond met een Vlag & Wimpel en werd ‘Boer Boris gaat naar zee’ gekozen tot Prentenboek van het jaar 2015.
 • 3/10
  Voor nog-net-niet-pubers van 10-12 jaar

  Broederband 6 - De spookgezichten

  Lees meer
  Broederband 6 - De spookgezichten’ is het superspannende zesde deel in de serie 'Broederband' van Grijze Jager-schrijver John Flanagan. In dit deel spoelen de Reigers na een zware storm aan op een onbekend eiland. Het lijkt onbewoond, maar al gauw wordt de rust verbroken door twee kinderen die achternagezeten worden door een bloeddorstige beer. De Broederband komt in actie en redt de kinderen uit de klauwen van de beer, wat hun de dankbaarheid en vriendschap van de bewoners oplevert. Maar aan die vredige situatie komt snel een einde als ze worden aangevallen door de Spookgezichten, een meedogenloze, barbaarse stam met kaalgeschoren hoofden en witgeschilderde gezichten. Zal het de Reigers lukken om samen met hun nieuwe vrienden de invasie het hoofd te bieden?
 • 4/10
  Voor meisjes van 10-12 jaar

  Dagboek van een muts 10 - Puppy Love

  Lees meer
  De populaire serie 'Dagboek van een muts' van Rachel Renée Russell is wereldwijd een daverend succes. In deel 10, 'Puppy Love', treft hoofdrolspeelster (en blunderkoningin) Nikki niet alleen haar aartsrivale MacKenzie aan, maar ook zeven schattige puppy's. Wanneer Brandon aan Nikki vraagt of zij tijdelijk op de hondjes kan passen tot er weer plek is in het asiel, zegt ze dan ook direct ja. Een paar puppy's verzorgen kan toch niet zo moeilijk zijn? Nikki besluit de hondjes thuis te verstoppen en ze stiekem mee naar school te nemen... maar de puppy's hebben andere plannen. En ondertussen zint MacKenzie als altijd op wraak.
 • 5/10
  Voor kinderen van 9-12 jaar

  De GVR - jubileumeditie

  Lees meer
  Stel je voor: je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens en hij blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht. Sofie, met wie dit alles gebeurt, denkt: de reus rent zeker zo hard omdat hij honger heeft en zo gauw mogelijk thuis wil zijn om mij op te peuzelen. Maar dan leert ze de GVR, de Grote Vriendelijke Reus, kennen. Wat hij Sofie vertelt over de andere reuzen is zo vreselijk, dat zij vindt dat de koningin het snel moet weten. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen van de wereld weer veilig in hun bed kunnen liggen. De Fontein Jeugd brengt met trots 'De GVR' als luxe en nostalgische jubileumeditie. Zo kunnen de echte liefhebbers hun kinderen voorlezen uit deze klassieker, die zij zelf zo goed kennen.
 • 6/10
  Voor jongens en meisjes van 4-6 jaar

  De spin die veel scheetjes laat

  Lees meer
  In het boek 'De spin die veel scheetjes laat', geschreven door presentator Fillemon Wesselink, maak je kennis met de scheetjesspin. Hij heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker...
 • 7/10
  Voor jongens en meisjes van 4-6 jaar

  De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld

  Lees meer
  'De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld' is een geweldig leuk prentenboek voor alle kinderen en hun opa’s (en oma’s). Het werd geschreven door tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten. Dirk logeert bij zijn opa’s, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa’s hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar gezet. En terwijl Dirk bedenkt hoe hij op die krakkemikkige fiets naar school moet, scheppen de opa’s op over de ontberingen die zíj in hun tijd moesten ondergaan op weg naar school. Het eerste prentenboek van Jan Paul Schutten is losjes gebaseerd op de wereldberoemde sketch ‘Four Yorkshiremen’ van Monty Python. De hilarische illustraties zijn van Kees de Boer.
 • 8/10
  Voor kinderen van 8-12 jaar

  MaanMysterie

  Lees meer
  Een geheimzinnige dame met een zwarte sluier… Opa Weerwolf is er smoorverliefd op. Dolfje vertrouwt het niet. Wie is die vreemde dame? Ze voert iets in haar schild, Dolfje weet het zeker. Maar ook Timmie en Leo doen anders dan anders. Komt het soms door die gekke weerwolfmaan, hoog in de lucht? Je leest het in het nieuwe 'Dolfje Weerwolfje'-boek van Paul van Loon, getiteld 'MaanMysterie'.
 • 9/10
  Voor kinderen van 5-12 jaar

  De wereld van de Gorgels

  Lees meer
  In het boek 'De wereld van de Gorgels' wordt op een van de koudste dagen van het jaar de kleine Gorgel Bobba geboren. In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school om te leren over dieren, planten en mensenkinderen. Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij zijn diploma heeft behaald, mag hij van de Grijze Gorgel gaan waken over een jongetje, Melle. 'De wereld van de Gorgels' is geschreven door komiek Jochem Myjer en het is de geïllustreerde versie van het boek 'Gorgels'. 'De wereld van de Gorgels' is nog niet leverbaar, maar al wel te reserveren.
 • 10/10
  Tot wel 30% in prijs verlaagd

  Korting op kinderboeken

  Lees meer
  Okay, dit is geen kinderboek, maar wel een item waar kinderboeken achter schuilen. In het kader van de Kinderboekenweek geven we namelijk tot wel 30% korting op een aantal kinderboeken. Voorbeelden? Onder meer 'Dummie de mummie 7', 'Botje' en 'Baron 1898' zijn in de aanbieding. > Lees meer over de kinderboekenweek


Welk kinderboek leest jouw kindje het liefst?