Naar boven

Cadeautip: boeken waar je (nog) beter van wordt

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Je wilt iemand een boek cadeau geven, maar wel een boek waar hij/zij (nog) beter van wordt. Geen kookboek of een fitnessboek, maar een boek (of scheurkalender) waarmee je verder komt in je carrière of in je leven. Welnu, die boeken en kalenders hebben we, en deze titels raden we je aan. Lees verder en laat je inspireren.

 • 1/8
  Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?

  Raj Raghunathan

  Lees meer

  Wie slim is en goed nadenkt over leven en carrière, is vaker succesvol. Maar zijn slimme mensen daardoor ook vaker gelukkig? Niets is minder waar. Onderzoek wijst er zelfs op dat de voorwaarden voor succes geluk juist in de weg staan. Raj Raghunathan kon het niet geloven en ging op onderzoek uit. Hij verslond alles wat de wetenschap hem kon bieden op het gebied van geluk. In dit boek neemt hij je mee op een avontuurlijke zoektocht naar de betekenis van geluk. Hij ontdekte hardnekkige misvattingen en kwam tot verrassende inzichten. Zo is vrijgevigheid niet alleen de sleutel tot geluk, maar leidt het ook tot duurzaam succes, en kun je beter onzekerheid omarmen dan grip te willen hebben op alle aspecten van je leven.

  'Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?' laat zien hoe je verkeerde aannames kunt vervangen door voorwaarden en gewoontes die wél leiden tot een gelukkig leven.

 • 2/8
  Coachingskalender 2017

  Aty Boers

  Lees meer

  Scheur jezelf en anderen los uit denken dat vastzit. Dat is al vijftien jaar het motto van de 'Coachingskalender'. Houdt de geest soepel en levert inspiratie, zowel op het werk als thuis, serieus én met een knipoog. Dé manier om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en beproefde inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en organisatieverandering.

  Ook in 2017 biedt de kalender dagelijks een uitspraak die je in beweging zet. Achter op elk blaadje staan verrassende zienswijzen, creatieve opdrachten, speelse reflecties en inspirerende verhalen.

 • 3/8
  De zeven eigenschappen

  Stephen Covey

  Lees meer

  Betere keuzes maken, jezelf en anderen beter begrijpen en weerbaarder worden: het is maar een greep uit wat je kunt bereiken door te leven naar de principes die Stephen Covey ons ruim 25 jaar geleden meegaf in zijn wereldwijde bestseller 'De zeven eigenschappen'. Zijn boek staat bekend als een klassieker die je leven op zijn kop zal zetten. Met de zeven eigenschappen weet je wie je bent en waar je voor gaat, maar de kunst is om ze toe te passen in de praktijk – en daarvoor is dit werkboek.

  Met korte reminders over de essentie van Coveys gedachtegoed, verwijzingen naar passages uit zijn boek voor wie de diepte in wil en praktische uitdagingen en oefeningen. Met weekschema’s om je goede voornemens direct dagelijks in de praktijk te brengen. Op naar een leven met meer succes en voldoening!

 • 4/8
  Managementkalender 2017

  Michiel Cobben

  Lees meer

  365 Dagen lang verrassende adviezen, heldere inzichten en frisse relativeringen om je werk nog leuker te maken! Deze tweede editie van de 'Managementkalender' biedt dagelijks inspiratie op het gebied van management, marketing, sales, consultancy, HR en meer. Met elke vrijdag een VRIJMIBO Game - een teambuildingsgame voor tijdens de vrijdagmiddagborrel - en elk weekend een bespreking van een managementboek dat je gelezen moet hebben.

  Voor wie geen budget losgepeuterd krijgt om een MBA-opleiding te volgen, geen zitvlees heeft om elke week een boek te lezen, geen tijd om elke dag een seminar te bezoeken en geen zin om alle netwerkborrels af te lopen.

 • 5/8
  Niet bepaald een succesverhaal

  Dirk Zeelenberg

  Lees meer

  Weinig mensen kennen mijn hele verhaal. Ik heb het opgeschreven in dit boek. Een open boek, ik laat niets weg. Zonder mezelf te sparen, vertel ik mijn worstelingen, obstakels en missers. Over afwijzingen, teleurstellingen, financiële drama's en presteren in de meedogenloze entertainmentwereld. Pijnlijk en kwetsbaar? Jazeker. Maar misschien ook wel herkenbaar. En ondanks alles blijf ik niet alleen overeind, maar geniet ik. En nooit met mate.

  Hoe Dirk Zeelenberg zich uit diepe dalen omhoogtrok, vertelt hij in 'Niet bepaald een succesverhaal'. Met persoonlijke ontboezemingen spoort hij lezers op optimistische wijze en met humor aan, hun intuïtie en verlangens te volgen. En laat hij zien dat het ware geluk te vinden is in het onvoorwaardelijk genieten van alles wat het leven écht waardevol maakt.

 • 6/8
  Het grote 50+ werkboek

  Anne-Marije Buckens

  Lees meer

  'Het Grote 50+ Werkboek' geeft een motiverende en realistische kijk op de hedendaagse arbeidsmarkt. Wat is er allemaal veranderd en wat moet je doen om aan het werk te blijven? En wat moeten werkgevers en beleidsmakers doen om de kansen voor 50-plussers te vergroten? Auteurs Anne-Marije Buckens, Judith Spruit en Donald Suidman nemen de lezer in dit ruim geïllustreerde boek mee op avontuur door de huidige arbeidsmarkt.

  Aan de hand van ervaringsverhalen, feiten en cijfers, portretten, tips, achtergrondverhalen en praktische opdrachten geven de auteurs inzicht in hoe de arbeidsmarkt tegenwoordig werkt en hoe je als 50-plusser je plek verovert en behoudt.

 • 7/8
  Uitrollen is het nieuwe doorpakken

  Japke-D. Bouma

  Lees meer

  Tackelen, pitchen, inkoppen, stuurgroepen en klankborden. Maar ook innovatie, corebusiness en sabbatical: het leven op kantoor is een woud van jeukwoorden. Managers die de regie pakken om hun collega’s in hun kracht te zetten, kwaliteitsbewakers die uitdagingen aanvliegen, professionals die processen aanjagen, gamechangers met een can-do-mentaliteit, gedreven teamplayers die trajecten ingaan en stakeholders die in een constante dialoog met je willen zijn.

  Kantoorexpert Japke-D. Bouma verzamelde de ergste jeukwoorden op kantoor en laat zien hoe het wél moet.

 • 8/8
  Waarom cola duurder is dan melk

  Bas Haring

  Lees meer

  Wat moet ik vinden van marktwerking, economische groei en recessies? Ik weet niet eens wat die woorden feitelijk betekenen. Toch word ik wel geacht er iets van af te weten. Wanneer ik stem bijvoorbeeld. Politieke partijen hebben uiteenlopende ideeën over economische onderwerpen, maar ik heb geen flauw benul wie er gelijk heeft. En toch stem ik. Onwetend. In principe gaat economie over ons dagelijks leven: ons werk, de verdeling van rijkdom, tegenslagen en geluk, de toekomst. Dat zijn toch belangrijke onderwerpen en het is eigenlijk zaak dat ik er meer van begrijp. Vandaar dus dat ik me in economie ben gaan verdiepen, via vragen als: Waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

  Tot mijn bevrediging en verbazing heb ik door 'Waarom cola duurder is dan melk' op al mijn vragen een antwoord gevonden. En bovenal ben ik tot de onverwachte ontdekking gekomen dat die economen nog zo gek niet zijn.Welk boek raad je ons aan?