Naar boven

Boekentips van de Sint: voor iedere schoen het juiste boek

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Leesgekken, Sint heeft met jullie te doen. Daarom zorgt hij dit jaar voor een goed boek in je schoen. In onze boekenwinkel vond hij voor iedereen iets passend om te lezen. Sint deelt zijn tien boekentips bij dezen!

Boekentips: Sint doet een boekje open

Wie vindt het niet leuk om een boek cadeau te krijgen? Maar als je op pakjesavond geen flater wil slaan, is het wel zaak dat je het juíste boek cadeau geeft. De Sint heeft gelukkig alle wensenlijstjes in zijn eigen Grote Boek. Daarom doet hij speciaal voor ons een boekje open en deelt zijn boekentips uit onze Boekenwinkel!

Naar onze boekenwinkel

 • 1/10
  Gerard Ekdom: Hidden treasures

  Voor de muziekliefhebber

  Lees meer
  Is het een boek? Of een cd? Wacht, het is allebei! Hét ultieme cadeau voor jouw oom die gek is op muziek. Of als het tijd is om je broertje een muzikale ‘heropvoeding’ te geven. Want Gerard Ekdom laat je in dit soundboek – met wel vier cd’s! - een verzameling aan onontdekte of vergeten nummers horen. Ontdek nieuwe kanten en klanken van Michael Jackson, Sister Sledge, Elton John, Spin Doctors, Fleetwood Mac en vele anderen. Daar heeft de muziekliefhebber wel oren naar.
 • Iedereen heeft wel een tante of nicht die graag haar neus in het leven van een ander steekt. Dat kan nu geheel legaal met dit boek van Martine Bijl. Ze gunt je namelijk een kijkje in haar leven en doet dit op haar eigen, licht-ironische, wijze. Haar hekel aan onbegrijpelijk design, tuinierverslaving, het herstel na haar hersenbloeding: alles komt voorbij in het boek Hindergroen.
 • 3/10
  Lonely Planet's The Best in Travel 2017

  Voor de wereldreiziger

  Lees meer
  Zie jij je broer of zus vaker met reisrugzak om dan zónder? Geef dan vooral Lonely Planet's The Best in Travel 2017 cadeau. Dit boek staat boordevol reisinspiratie voor het komende jaar, samengesteld door de ervaren globetrotters van Lonely Planet. Wordt de eerste bestemming Finland? Of Merida in Mexico? Eén ding is zeker: met dit boek kun je een jaar de wereld rond.
 • Voor je vriendin die dol is op make-up hebben wij mooi nieuws: Xelly Cabau van Kasbergen komt met een speciale cadeau-editie van haar boek Make-up. Vol enthousiasme geeft ze tips als het om huidverzorging gaat, of een mooie basis make-up. Handig: ze legt ook uit wat je vooral níet moet doen. Een complete make-upbijbel dus, die ook nog ’s komt met een gratis app!
 • 5/10
  Steen's schrijverskalender 2017

  Voor de literair

  Lees meer
  Moet je een cadeau zoeken voor een belezen familielid? Voorkom dat je een flutromannetje geeft en kies Steen's Schrijverskalender 2017. Hiermee kan elke literair een jaar lang zijn of haar lol niet op. De kalender is gevuld met literaire tekeningen van illustrator Paul van der Steen en schetst een gedetailleerd - literair - beeld van de afgelopen honderd jaar. Leuk - of nee, interessánt - voor op de wc, in de keuken of werkkamer.
 • Je kent ze wel: zo’n stel dat altijd de nieuwste lunchtentjes weet, elke dag begint met koffie van zelfgemalen bonen en gek is op ‘Nordic design’. Het boek Hygge past perfect in hun straatje: een boek over de Deense kunst van leven, samengevat in het woord ‘hygge’. Lastig te vertalen, maar denk aan warmte, comfort, ‘quality time’. En de Denen kunnen het weten: het land wordt al jaren als het gelukkigste ter wereld bestempeld. Geef een dierbaren dus wat ‘hygge’ cadeau!
 • 7/10
  Het magische verstoppertjesbos

  Voor de jonge detective

  Lees meer
  Heb jij ook zo’n nieuwsgierig neefje of nichtje rondlopen, dat het liefst constant op ontdekkingstocht is? In Het magische verstoppertjesbos kunnen ze zich he-le-maal uitleven. Kijk door de toverlens en ontdek allerlei geheimen op de pagina’s. Wat dacht je van dieren die zich verstoppen in het gras? Of jonge vogeltjes die opeens in een nestje blijken te zitten? Dit mooie boek komt met drie toverlenzen en is geschikt voor kleine ontdekkers vanaf 4 jaar.
 • 8/10
  Life-Changing Magic of Not Giving a F**K

  Voor de (te drukke) piekeraar

  Lees meer
  De titel spreekt al aardig voor zich, vind je ook niet? Met Life-Changing Magic of Not Giving a F**K verlos je een familielid of vriend van ongewenste verplichtingen, schaamte of schuldgevoelens. In plaats daarvan leert diegene z'n aandacht te richten op dingen die hem of haar wél gelukkig maken. Familieruzies? Het streven naar een perfect lichaam? Laat het los! Misschien wel het beste cadeau dat je iemand kunt geven.
 • Misschien ken je Graham Norton van zijn Britse talkshow, maar weet je niet dat hij ook een uitstekend schrijver is? Waarschijnlijk weet die vriend(in) die áltijd alles al gelezen heeft dat ook niet. Het boek Bewaring gaat over een rustig dorpje, waar de zwaarmoedige politieagent PJ leeft. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water. Het rustige dorpje blijkt een duistere en inhalige kant te hebben…
 • Iemand in de familie of vriendenkring met een neus voor goede wijn? Geef dan eens niet een fles wijn cadeau, maar ga voor een boek over wijn. (Je mag er trouwens wel een fles wijn bíj geven natuurlijk.) Wine Folly is geen stoffige gids, integendeel, het is de perfecte gids voor de nieuwe generatie wijndrinkers. Lezers krijgen een dieper begrip van wijn en dat maakt het makkelijker om de juiste wijn te vinden. Druiven, regio’s, smaakprofielen: dit boek schept orde in de druivendroesem. Santé!


Welk boek zou jij wel in je schoen willen?