Naar boven

Neem een kijkje in het nieuwe bol.com fulfilment center

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Nadat ruim anderhalf jaar geleden de eerste (blauwe) paal de grond in werd geslagen, heeft bol.com nu zijn eigen fulfilment center in Waalwijk. Kijk snel verder hoe het er uit ziet!

Dé grote opening

Op 27 september 2017 vond dé grote opening van het nieuwe bol.com fulfilment center plaats. De anderhalf jaar durende bouw van het acht voetbalvelden grote fulfilment center is een van de grootste projecten uit de geschiedenis van bol.com.  Per dag worden er bij ons tienduizenden artikelen besteld en op het drukste moment zelfs honderdduizenden. We vinden het daarbij heel belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment van miljoenen artikelen en dat het pakketje al binnen een paar uur in huis kan zijn. Dankzij dit nieuwe fulfilment center kunnen we ook in de toekomst onze klanten en partners maximale service bieden. In het nieuwe fulfilment center zie je 7 km aan lopende banden en natuurlijk ook veel machines, maar naast machinaal werk zijn er dagelijks veel mensen aan het werk om alle pakketjes zo snel mogelijk bij onze klanten te krijgen. Op de drukste dag van het jaar kunnen hier 2.000 mensen werken. Deze banen worden verzorgd door bol.com-partner Ingram Micro (voorheen Docdata), want ook in het bol.com fulfilment center draagt Ingram Micro zorg voor het personeel en de dagelijkse leiding in de operatie. !

Ben jij net als wij ook zo benieuwd hoe het nieuwe fulfilment center eruit ziet? Via de onderstaande video kun je meekijken met de opening van het bol.com fulfilment center!

Acht voetbalvelden

Met een grondoppervlakte van ongeveer 50.000m2, wat te vergelijken is met acht voetbalvelden. Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België. Duurzamer dan ooit!

Het fulfilment center is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Hoe dit kan vraag je je af? Nou bijvoorbeeld doordat er nestkasten zijn voor diverse vogelsoorten, verwarmde vleermuisburchten en solitaire bijenkasten! Ook is het gebouw zelf volledig CO2 neutraal in energieverbruik. Voor werknemers is er veel aandacht besteed aan een gunstig werkklimaat; optimale temperaturen, voldoende licht en natuurlijk licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen, zachte omgevingskleuren en zoveel mogelijk open werkruimtes. Bol.com bewijst dus op meerdere gebieden innoverend te zijn.

 

 

1/6
Aanbevolen

 


Reageer hier en praat mee!