Naar boven

Dag mobiele website, hallo bol.com

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Bezoek je bol.com regelmatig met je smartphone? Dan is je wellicht opgevallen dat de ‘m’ van mobiel in de URL, is verdwenen. In dit blog lees je waarom we die letter hebben weggehaald.

Dag mobiele site, hallo bol.com

De ‘m’ in de URL (m.bol.com) is dus niet meer, en dat betekent dat de mobiele versie van de bol.com-website niet meer bestaat. Niet het allerleukste nieuws, maar daar staat wel goed nieuws tegenover. Zo is ‘normale’ site aangepast zodat iedereen die bij ons komt shoppen met z’n mobiel, tablet of phablet (een tablet waarmee je ook kunt bellen) de best mogelijke versie van de website krijgt voorgeschoteld. In digi-taal: bol.com is een responsive site geworden en dat wil zeggen dat de website zichzelf, volledig automatisch, optimaliseert voor het apparaat waarmee je bol.com bezoekt. De mobiele site heeft dus plaatsgemaakt voor een nog betere website waarop je naar hartenlust kunt winkelen.

bol.com

Smartphone-shopping

De reden voor het verdwijnen van de mobiele website is tweeledig: “Ten eerste werd bol.com in 40% van de gevallen met een smartphone bezocht, via m.bol.com of de mobiele app. En ten tweede: de innovaties gaan bij ons zo snel dat we die graag zo snel mogelijk naar al onze klanten, ongeacht het gebruikte apparaat, willen brengen. Door over te gaan naar één website komen er meer mogelijkheden beschikbaar voor de klanten die bestellen met hun smartphone”, vertelt Rik, internetexpert bij bol.com.

rik_bol_com
Door over te gaan naar één website komen er meer mogelijkheden beschikbaar voor de groep klanten die bestelt via smartphone.
Rik, internetexpert bij bol.com

“Denk aan mogelijkheden als toegang tot meerdere verlanglijstjes, uitgebreide informatie over verkopers en hun aanbod, links naar interessante en relevante weblogartikelen, meer aanbiedingen en persoonlijke aanbevelingen. Daarnaast hebben mobiele gebruikers nu ook volledige controle over hun accountgegevens, bestellingen en betalingen”, aldus Rik. Het verdwijnen van de mobiele site en de overstap naar één website heeft dus z’n voordelen. “Bovendien kunnen we ons nu focussen op de ontwikkeling van bol.com en het doorvoeren van verbeteringen voor iedereen die de site bezoekt, ongeacht welk apparaat hij of zij daarvoor gebruikt.”

bol.com

Tot slot nog even de voordelen van één website op een rijtje:

  • Volledige controle over accountgegevens, bestellingen en betalingen;
  • Shoppen en bestellen zoals je dat gewend bent – snel en makkelijk;
  • Veilig online betalen, voor- of achteraf;
  • Toegang tot al je verlanglijstjes;
  • Persoonlijke aanbevelingen en aanbiedingen als ‘inspiratiebron’.

Wat vind jij trouwens van deze ontwikkeling(en)? Geef je mening onder dit artikel. Verbeterpunten zijn altijd welkom.


Reageer hier en praat mee!