Naar boven

Snel, licht en energiezuinig: maak kennis met de Samsung SSD

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

De HDD maakt steeds meer ruimte voor de SSD. Krijg je nu al een interne error van deze termen? Geen nood: we leggen het verschil tussen deze twee uit. Razendsnel, compact, veilig en energiezuinig: maak kennis met de Samsung (portable) SSD.

Verschil

Voordat we je precies de voordelen van een Samsung (portable) SSD uitleggen, is het goed om eerst het verschil tussen een SSD, een externe harde schijf en een HDD voor ogen te hebben.

Magnetische schijf
Een SSD staat voor Solid State Drive en is net als een harde schijf een opslagruimte voor je computer of laptop. Het grote verschil tussen een Samsung SSD en een externe harde schijf of een HDD is echter dat een SSD niet over een magnetische, draaiende schijf beschikt, maar grofweg bestaat uit een printplaat met flashgeheugen. De SSD slaat gegevens elektronisch op.

Samsung SSD

Lichter en sneller
Een externe SSD beschikt over een hele hoop voordelen ten opzichte van een externe harde schijf. De SSD is lichter, compacter, robuuster en sneller. Dat scheelt gesleep op vakantie of wanneer je als fotograaf werkt en een hoop onbewerkt materiaal meeneemt.

samsung-ssd
+
+
+
+
+
+

SSD versus HDD

Het allergrootste voordeel van een Samsung SSD ten opzichte van een HDD (Hard Disk Drive) is absoluut de snelheid. Een interne harde schijf zorgt merkbaar voor vertraging, terwijl een SSD sneller is dan een mens kan waarnemen. Omdat een Solid State Drive geen bewegende onderdelen heeft, kan het ‘geheugenststeuntje’ vrijwel direct reageren. Ter vergelijking: de toegangstijd bedraagt bij een SSD 0,1 ms terwijl dat bij een traditionele harde schijf al snel 14 ms is. Dat betekent dat de snelheid waarmee je Windows, grote programma’s of games laadt, een wereld van verschil is in vergelijking met een HDD. Dat gebrek aan bewegende onderdelen zorgt er ook voor dat een SSD heel stil is. Er valt simpelweg niks te rammelen, terwijl een harde schijf nog wel eens wil ratelen.

Energiezuinig
Niet onbelangrijk: een Samsung SSD is energiezuinig. Harde schijven draaien op 5400 tot 7200 toeren per minuut. Dit kost energie; tussen de 3- (idle) en 8 Watt (actief). Een SSD verbruikt slechts tussen de 0,7 (idle) en 3 Watt (actief). Een SSD schakelt vrijwel meteen terug naar de ruststand terwijl een harde schijf standaard na elk verzoek 30 minuten blijft draaien. Die stroombesparing is vooral heel praktisch bij laptops; de accu gaat zo een stuk langer mee.

Nog even alle voordelen op rij.

 • Klein, compact en licht
  Neem je gegevens overal mee naartoe op deze ongekend snelle miniatuur-opslag. De T3 weegt slechts 51 gram* en is nauwelijks groter dan een visitekaartje. Makkelijker meenemen bestaat niet.
 • Topspecificaties
  Dankzij Samsungs geavanceerde V-NAND-technologie kan de T3 werkelijk alles aan. Opslagruimte tot 2 TB* dus wat je er ook op zet, er lijkt haast geen einde aan te komen.
 • Kan tegen een stootje
  De sterke metalen behuizing, het interne frame en de optionele AES 256-bits hardware-encryptie zorgen dat de T3 op alles is voorbereid.
 • Simpel aan te sluiten
  De T3 is compatibel met verschillende besturingssystemen en kan moeiteloos worden aangesloten op PC’s, Android-apparaten en meer*. Met de Samsung Portable SSD app voor Android, de USB 3.1 aansluiting (type C) en de USB-kabel (naar type A) is je content altijd onder handbereik.

Samsung SSD

Samsung 850 EVO of 750 EVO?
De SSD van Samsung is verkrijgbaar als 850 EVO en 750 EVO. De 750 EVO is ideaal wanneer je niet de duurste variant wil aanschaffen, maar wel wil profiteren van een snellere laptop. De Samsung 750 EVO van 120 GB kun je beschouwen als een instapmodel, terwijl de Samsung 850 EVO van 2 TB een stevige jongen is die tot 400.000 foto’s, 400 dvd’s of 640.000 MP3’s herbergt. Het is daarbij belangrijk aan te stippen dat met de 850 EVO de batterij van je laptop aanzienlijk langer mee gaat.


Wat neemt op jouw computer het meeste geheugen in?