Naar boven

Windows 8 is het nieuwe besturingssysteem

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het laatste echt goede besturingssysteem van Windows was XP. Tegenwoordig teren nog steeds heel veel computers op dit systeem omdat de opvolger Vista nooit echt aan de verwachtingen voldeed. Sinds kort is er Windows 8 en dit moet de beste Windows ooit zijn.

Windows rust op lauweren

Jaren lang stond Windows eenzaam aan de top. Totdat eind jaren 90 Steve Jobs en zijn Apple het op de heupen kregen en ineens was daar voor het eerst serieuze concurrentie voor het besturingssysteem van Bill Gates en zijn Microsoft. In 2001 was er nog XP wat een zeer succesvolle opvolger was van het teleurstellende Windows 2000 wat in 1999 uitkwam. Gates en consorten dachten echter dat ze na XP rustig achterover konden leunen en te kijken hoeveel geld er in de kluis terecht kwam, maar dat bleek een grote fout.

Apple werd steeds innovatiever en groter. Naarmate de populariteit begon toe te nemen begon Microsoft zich toch wel zorgen te maken. Te laat, zo blijkt later. Het nieuwe besturingssysteem genaamd Vista werd geforceerd gelanceerd en de veranderingen waren te drastisch wat resulteerde in slechte verkoopcijfers. De consument bleef liever bij XP, en dat was geen goed teken voor Microsoft.

Groot risico

Microsoft ging terug naar de tekentafel en besloot de boel rigoureus om te gooien. En dat betekende dat er opnieuw een groot risico genomen moest worden. Windows 7, XP, Vista, NT, 2000… het verdween allemaal in de prullenbak op het kantoor van Bill Gates. Windows 8 moest iets totaal anders worden. Een hele nieuwe ervaring en dus een heel nieuwe besturing.

En nu, sinds een paar weken, is er Windows 8. Alles in dit nieuwe besturingssysteem valt samen met het nieuwe startscherm. Hiermee krijg je direct toegang tot je contacten, applicaties en je favoriete websites. Op deze manier ben je minder tijd kwijt en heb je een veel beter overzicht van de dingen die jij belangrijk vindt op je computer. Bekijk hieronder het filmpje en kijk of het iets voor jou is.


Reageer hier en praat mee!