Naar boven

Welke kerstnummers kun jij niet meer horen?

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Er is geen ontkomen aan. Het is bijna kerst, dus ook weer tijd voor een continue stroom aan zoetsappige kerstklassiekers op de radio. Mariah Carey, Bing Crosby, Wham! Ach, jullie kennen ze vast allemaal. Sommigen smullen ervan en anderen kunnen ze niet meer horen. Welk nummer kan jij niet meer horen?

All I Want For Christmas

Als jarenlang is All I Want For Christmas het meest gedraaide kerstnummer op de radio. Daarmee verslaat Mariah Carey andere klassiekers als Last Christmas van Wham! en Driving Home For Christmas van Chris Rea. Dit jaar zal het niet anders zijn. Samen met tieneridool Justin Bieber nam ze het nummer opnieuw op. Als dat niet veel airplay oplevert.

Welke kerstklassieker kun jij echt niet meer horen?

6
0%
Mariah Carey – All I Want For Christmas
7
0%
Wham! – Last Christmas
8
0%
Chris Rea – Driving Home For Christmas
9
0%
Bing Crosby – White Christmas
10
0%
Band Aid – Do They Know It’s Christmas?

3 “verse” alternatieven voor deze kerst

 


 
De meest populaire kerst-cd van dit moment is zonder twijfel Christmas van Michael Bublé. Verwacht geen nieuwe nummers. De Canadese zanger heeft 15 kerstklassiekers onder handen genomen. Ja, ook All I Want For Christmas. Maar het klinkt toch anders als hij het zingt.
 


 
Uit de meer alternatieve hoek komt de kerst-cd Funny Looking Angels van Smith & Burrows. Tom Smith (frontman van The Editors) en Andy Burrows (ex-drummer van Razorlight) hebben speciaal voor de kerst 10 nummers opgenomen. Bepaald niet vrolijk, maar qua sfeer passen ze prima in deze donkere dagen. En van de stem van Tom Smith krijgen wij bij Uitgelicht! geen genoeg.
 

Guus Meeuwis in duet met Elvis Presley, Caro Emerald met Brook Benton, René Froger met Ella Fitzgerald en Marco Borsato met The Supremes. Het kan tegenwoordig allemaal. 13 Nederlandse artiesten zingen op Christmas Duets samen met legendarische Amerikaanse zangers en zangeressen kerstklassiekers. Misschien niet allemaal even geslaagd, maar uniek is het wel.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!