Naar boven

Weekend Woorden: De nieuwste Tommy Wieringa

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Eerder dit jaar kwam Tommy Wieringa met zijn nieuwste boek Dit zijn de namen. Wij leerden Wieringa voor het eerst kennen door zijn prachtroman Joe Speedboot en zijn sinds die tijd fan. Wieringa stelde ons sindsdien nooit teleur, en dat doet hij ook niet met zijn nieuwste verhaal.

Wieringa verrast voortdurend

De onderwerpen van Wieringa’s verhalen zijn nooit hetzelfde. Hij lijkt zelfs iedere keer opnieuw te debuteren. Wat wel altijd terugkeert is het thema van de reis en de aankomst. Al Wieringa’s verhalen ontwikkelen zich. Dit zijn de namen doet dat ook, onmiskenbaar.

De plot verraadt het al. Politiecommissaris Pontus Beg is op zoek. Naar zijn eigen wortels, zijn Joodse identiteit, naar een groep om bij te horen. Maar ook naar de toedracht van een gruwelijk misdrijf. Een groep radeloze vluchtelingen komt aan in Beg’s woonplaats, de Russische grensstad Michailopol. Ze dragen het hoofd van één van de overleden mannen met zich mee. Het hoofd dient als talisman, als gids. Beg ontrafelt het misdrijf, daarmee de geschiedenis van hun helletocht en hij ontdekt gelijktijdig dat zijn persoonlijke verhaal groter is dan dat het lijkt.

Een van de beste boeken van 2012

Dit zijn de namen is zoals we van Wieringa gewend zijn, een stilistisch meesterwerk. Prachtige beeldspraken volgen elkaar in rap tempo op en helpen voortreffelijk bij het verbeelden van Wieringa’s verhaal. Dit zijn de namen behoort volgens Uitgelicht! absoluut tot dé beste boeken van 2012, mis ‘m dus niet!

Meer informatie over eerdere boeken van Tommy Wieringa vind je hier.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!