Naar boven

Wasgij puzzels: puzzel niet wat je ziet

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Een greintje verstand, veel fantasie en een gezonde dosis humor. Dat heb je nodig bij het leggen van de verslavend leuke Wasgij legpuzzels van Jumbo. De uitdaging? Je puzzelt niet wat je op het plaatje ziet, maar hoe de situatie er in de toekomst uitziet. Of wat de personages op de puzzel voor hun ogen zien gebeuren. En dat is altijd véél verrassender (en grappiger) dan je denkt!

Was-gij? Nee, was-gidzj!

Legpuzzels heten in het Engels jigsaw puzzles, een verwijzing naar het figuurzaagje waarmee puzzelstukjes vroeger werden gemaakt. Draai de letters van jigsaw eens om. Wat krijg je dan? Juist: wasgij (spreek uit als was-gidzj). Een omkering dus, net als de Wasgij puzzels zelf. Want waar je normaal het plaatje op de doos netjes napuzzelt, zijn de Wasgij puzzels echte breinbrekers. Gebruik de hints op de doos en je eigen verbeelding om te ontdekken wat voor plaatje je gaat neerleggen. De puzzels met 1000 stukjes zijn leuk voor kinderen vanaf 8 jaar én voor volwassenen.

Wasgij Original: wat zien de mensen op het plaatje?

Waar kijken de mensen op de doos naar? Dat is de vraag bij de Wasgij Originals. Check Retro, de eerste Wasgij puzzel die opnieuw is uitgebracht in een speciale doos. Het lijkt een rustig tafereel, maar zie je de grote ogen van het paard? Wat ziet hij gebeuren? Gebruik je fantasie en leg het plaatje! Nog zo’n heerlijke Original is Catching Wedding Fever. Zie je die geschrokken blik van de bruidegom? Verplaats je in zijn schoenen en leg wat hij ziet.

Wasgij Mystery: puzzel met een glazen bol

Bij Wasgij Mystery stel je de vraag: wat gebeurt er hierna? Kijk maar eens naar De Britse BBQ. De toeristen zien vanuit hun sightseeing bus een gezellige boel. De hele straat zit samen aan de barbecue. Maar dan neemt de middag een rampzalige wending. Wat gebeurt er? Lees de hints en ontrafel het mysterie. Bij Kinderopvang zie je dat de twee kinderopvangmedewerkers er alles aan doen om geen enkel kind uit het oog te verliezen. Dat gaat goed, totdat… Gebruik je fantasie en puzzel wat er dan gebeurt!

Wasgij Destiny: stap in je tijdmachine en puzzel de toekomst

Stap in je imaginaire tijdmachine en beeld je in hoe de mensen op de doos er in de toekomst uit zouden zien. De nozems van de puzzel Hoe de tijden zijn veranderd! bijvoorbeeld, die met hun vetkuiven en opgevoerde brommers staan te hangen in het park. In De mooiste tijd van ons leven! is het een bende in de kantine. Schoolkinderen hangen in de lampen en iemand morst melk over de meester. Hoe zien deze wildebrassen er in de toekomst uit?

Wasgij Back to…: puzzel jezelf terug in de tijd

Bij Wasgij Back to komt je denkbeeldige tijdmachine weer van pas. Alleen reis je nu niet naar de toekomst, maar terug in de tijd. Neem het 14e-eeuws kasteel. Wat een drukte, met al die toeristen. Souvenirtje kopen, of toch maar een hotdog? Hoe zouden het kasteel en de mensen er in de 14e eeuw uit hebben gezien?

Wasgij Imagine: laat je fantasie de vrije loop

Wat gebeurt er als fantasie werkelijkheid wordt, zoals bij de Wasgij Imagine puzzel Pyjamafeestje!? Dit lijkt het huishouden van Jan Steen wel! Het is bedtijd, maar de kinderen hollen nog door het huis. Vader heeft het he-le-maal gehad. Oké, stel je deze situatie twee uur later voor. Iedereen in bed en eindelijk rust. Of toch niet? Wat houdt opa uit zijn slaap?

Wasgij Christmas: zo heb je het kerstfeest nog nooit meegemaakt!

Extra leuk met de feestdagen voor de deur: de Wasgij Christmas puzzels. Net als bij de Originals zoek je het antwoord op de vraag: waar kijken de mensen op het plaatje naar? Het is een drukte van jewelste bij de kersthut van de Kerstman. Dat zie je meteen bij Santa’s Little Helpers. Waarom kijkt de Kerstman zo verschrikt? Wat hij boven en voor zich ziet, moet jij puzzelen. Nog zo’n toffe kerstpuzzel is Geluksvogel?, waarbij het kerstdiner helemaal de verkeerde kant op lijkt te gaan…

Winactie!

Boen je parket maar alvast, want door mee te doen met deze winactie maak je kans op een pakket met maar liefst drie Wasgij puzzels! We mogen deze prijs één keer weggeven. Meedoen is simpel. Stuur een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Wasgij puzzels’. Deze winactie loopt tot en met 11 november 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

Bekijk hier alle Wasgij puzzels op bol.com

Welke Wasgij puzzel lijkt jou het verrassendst?