Naar boven

Voel je vrij op de vrijmarkt van bol.com

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Koninginnedag 2013 nadert en dat betekent dat het tijd is om je rommelzolder overhoop te halen, de spullen te kiezen die je wil verkopen, prijsjes erop te plakken en het mooiste picknickkleed van je (schoon)moeder te lenen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om via bol.com je tweedehands spullen te verkopen op de grootste vrijmarkt van Nederland?

De grootste van Nederland

Nee? Ga dan na het lezen van dit artikel, we geven hier namelijk vijf handige tips weg over verkopen op bol.com, naar deze pagina. Hier vind je alle informatie over de grootste vrijmarkt van Nederland en alle info die je nodig hebt om je tweedehands spullen te kunnen verkopen.

Goede conditie, scherp geprijsd

Het kopen van tweedehands spullen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, maar pas op; het aanbod is groot en gevarieerd. Zo vind je op de vrijmarkt van bol.com allerlei tweedehands Nederlandse en Engelse boeken en diverse games, dvd’s en cd’s – in goede conditie en scherp geprijsd. Kortom, de kans is dus groot dat het item dat je zoekt erbij zit. Overigens biedt online kopen en verkopen het voordeel dat je de kroning van Willem-Alexander niet hoeft te missen. Wie zich daar nog op moet voorbereiden (en op Koninginnedag 2013), kan trouwens ook bij bol.com terecht. Daar vind je allerlei Oranjeartikelen vanaf 1,99 euro.

Vijf tips (in willekeurige volgorde) zodat je alles verkoopt:

 • 1/5
  Zorg voor een goede prijs

  Lees meer
  De volgende opmerking is logisch, maar daarom niet minder belangrijk: hoe lager de prijs, hoe groter de verkoopkans. Stel dat er weinig of geen andere aanbieders zijn, dan is een goede richtlijn om 70 procent van de verkoopprijs aan te houden. Houd er wel rekening mee dat je, als verkoper, de verzendkosten in de prijs doorberekent.
 • 2/5
  Check de prijs regelmatig

  Lees meer
  De nieuwprijs van een artikel bij bol.com kan variëren. Wanneer de prijs dan onder de nieuwprijs zakt, is het slim om de prijs van het betreffende artikel dat jij verkoopt, aan te passen. Mensen kopen tenslotte geen tweedehands artikel dat duurder is dan een nieuw item.
 • 3/5
  Hoe is de conditie?

  Lees meer
  Dat is voor veel potentiële kopers belangrijke informatie. Geef dus een goede omschrijving van de conditie van het tweedehands artikel dat je wil verkopen, zodat het item aan de verwachtingen van de koper voldoet.
 • 4/5
  Een goede beoordeling is goud waard

  Lees meer
  Klanten krijgen de mogelijkheid om jou als verkoper na een aankoop te evalueren. Deze beoordeling komt terug op de website. Op basis van deze ‘reviews’ nemen andere kopers weer hun beslissingen.
 • 5/5
  Prettig zaken doen

  Lees meer
  Wees een verkoper waar je op kunt vertrouwen. Dus, als een koper aangeeft dat hij of zij jouw artikel wil kopen, bevestig dan zo spoedig mogelijk de bestelling en verzend deze binnen 24 uur na bevestiging. Op deze manier is het voor koper en verkoper prettig zaken doen via bol.com.

Meer tips?

Meer tips over het kopen en verkopen van tweedehands artikelen vind je hier.


Reageer hier en praat mee!