Naar boven

Optimaal voorbereid op je zwangerschap met Clearblue

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

De mooiste periode in je leven kan soms ook wat ingewikkeld zijn. Bij het plannen om zwanger te worden, komen allerlei aspecten kijken. Als jarenlange expert geeft Clearblue je een aantal fijne tips en inzichten over vruchtbaarheid. Omdat jouw toekomstige kleine spruit de optimale voorbereiding verdient.

ClearBlue

Voordat je begint: gezonde voeding

Vanaf het moment dat je het wilt proberen, moet je beginnen met nadenken over je gezondheid en levensstijl. Clearblue raadt aan dat je je arts raadpleegt voordat je begint. Als je goed eet voordat je zwanger wordt, heb je alle juiste voedingsmiddelen om je baby te steunen vanaf de dag van je bevruchting. Eet regelmatig, met evenwichtige maaltijden, veel vers fruit en groenten en eet minder verwerkte voeding en fastfood. Als je gezond eet, krijg je foliumzuur binnen. Bijvoorbeeld via voedingsmiddelen zoals verbeterde ontbijtgranen, bonen, groene bladgroenten en sinaasappelsap. Dit voorkomt afwijkingen aan de neurale buis bij je baby. Het is belangrijk om daarbij supplementen in te nemen, omdat het erg moeilijk is om voldoende foliumzuur op te nemen door alleen maar een dieet.

Bekijk alle zwangerschaps- en ovulatietesten van Clearblue
Dingen waar je voorzichtig mee moet zijn
  • Rauwe eieren en rauw of rood vlees of schaaldieren
  • Niet-gepasteuriseerde zuivelproducten, lever, leverpastei en restjes
  • Lever/leverproducten
  • Vitaminesupplementen die NIET het label “Voor gebruik tijdens zwangerschap” bevatten
  • Wees voorzichtig met geneesmiddelen en bespreek het met je arts
  • Let op voor toxoplasmose (in ongewassen groenten, rood vlees en kattenuitwerpselen)

Een verantwoorde levensstijl

Zwangerschap is een zware belasting voor het lichaam. Je kunt roken, alcohol en drugs daarom het beste vermijden. Fit blijven voor je zwanger wordt, helpt je wanneer het zo ver is. Lichaamsbeweging helpt je gemoed en energiepeil te verbeteren. Ook verlaagt het stress, wat positief is wanneer je zwanger probeert te worden. Ook goed om te weten: Rubella, of Duitse mazelen, kan ernstige gevolgen hebben voor ongeboren kinderen. Als je nog niet bent ingeënt, moet je je arts raadplegen voordat je zwanger probeert te worden. Vermijd vervolgens dat je zwanger wordt tot een maand na de inenting.

Clearblue

Het belang van een juiste timing

Een beter begrip van hoe je lichaam werkt, kan je enorm helpen. Er zijn tijdens elke cyclus slechts enkele dagen (meestal zes) waarop je zwanger kunt worden: de dagen tot aan de ovulatie en de dag van de ovulatie zelf. Het is dus belangrijk te weten wanneer deze dagen zich voordoen in je cyclus. Dit gebeurt meestal 12 tot 16 dagen voordat je volgende menstruatie begint. De totale vruchtbare periode, wanneer rekening wordt gehouden met de levensduur van zowel het sperma als de eicel, duurt ongeveer zes dagen. Als je wilt weten wanneer je het meest vruchtbaar bent, is het belangrijk om je eigen lichaam en je persoonlijke menstruatiecyclus te leren kennen.

Clearblue
Het moment van de waarheid...
Clearblue
...is afhankelijk van de optimale voorbereiding

Je meest vruchtbare dagen bepalen

Je vruchtbaarheid wordt bepaald door natuurlijke hormonen. Een nauwkeurige manier om jouw persoonlijke vruchtbare dagen te bepalen, is het detecteren van de wijzigingen in je belangrijkste vruchtbaarheidshormonen (luteïniserend hormoon (LH) en oestrogeen). Dit doe je met behulp van eenvoudige testproducten zoals de Clearblue Ovulatietesten en de Clearblue Vruchtbaarheidsmonitor. Ovulatietesten zijn ten minste 99% nauwkeurig in het detecteren van de LH-toename die zich 24-36 uren voor de ovulatie voordoet. Ze zijn dus nauwkeuriger dan kalender- en temperatuurmethodes in het voorspellen van de meest vruchtbare dagen. Ook zijn ze gemakkelijker en minder omslachtig uit te voeren.

Clearblue

Kan je niet wachten? Test met Clearblue

Als je wilt weten of je zwanger bent, kan het moeilijk zijn om te wachten met testen. Daarom kan de Clearblue® Early Detection zwangerschapstest tot 6 dagen voor je uitgebleven menstruatie (dat is 5 dagen voor de dag waarop uw menstruatie zou moeten beginnen) worden gebruikt. ‘Uitgebleven menstruatie’ verwijst naar de dag nadat je menstruatie had moeten beginnen. In 79% van de in een laboratoriumonderzoek geteste monsters werd zwangerschap 6 dagen voor de gemiste menstruatie gedetecteerd (dit is 5 dagen voordat de menstruatie zou moeten beginnen). Lees altijd de folder. En niet geheel onbelangrijk; geniet vooral van deze mooie periode in je leven.

Bekijk alles van Clearblue

 


Welke tip van Clearblue vind jij een fijne voorbereiding op je zwangerschap?