Naar boven

Tips voor een romantisch Valentijnsdiner

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Heren opgelet! Valentijn staat voor de deur en hoe verras je je vriendin of vrouw nu beter dan door zelf de keuken in te kruipen om een romantisch diner te koken. Wat er op het menu staat laten we aan jullie over, maar vergeet een romantisch gedekte tafel niet. Een paar tips.

Heb je het juiste bestek?

Een beetje diner bestaat toch zeker uit een aantal gangen. 3, 4, 5, 6 of zelfs 7. Het kan allemaal. Het ligt er maar aan hoe stressgevoelig en fanatiek je in de keuken bent. Voor al die gangen heb je bestek nodig. Met 1 mes en 1 vork gaat het niet goed komen. Zo’n batterij aan bestek naast je bord maakt indruk. Reken daar maar op. Let wel op. Meer dan vier naast elkaar gaat weer niet. Je kan overdrijven.

Bestekset

De basis bestaat uit een vork voor het voorgerecht en eentje voor het hoofdrecht. Liefst in verschillende formaten, maar aangezien de meeste besteksets vorken in maar één maat leveren, gaan we daarmee akkoord. De vorken liggen overigens links naast het bord. Aan de rechterkant is ruimte voor een soeplepel, een vismes (uiteraard alleen als je vis serveert) en een mes voor het hoofdgerecht. Boven het bord kun je nog een dessertvork en dessertlepel leggen om het extra chique te maken.

Maar het allerbelangrijkste: zorg dat alles schoon is en het liefst een beetje blinkt. En kom je er nu achter dat het echt niet meer gaat met je oude bestek, dan heeft bol.com voor een goede prijs een paar mooie sets. En als je toch bezig bent. Check dan ook even je servies. Borden met een stukje eraf kan echt niet.

De wijn

Ook al weet je niks van wijn, met een beetje studie en voorbereiding kun je toch indruk maken. Zorg dat de wijn goed bij het eten past. Wijnkenner Hubrecht Duijker schreef daar een goed boek over: Welke wijn waarbij. Hij vertelt van honderden gerechten welke wijn daarbij hoort. Heb je wat gevonden, dan zijn mooie wijnglazen onontbeerlijk. Hoewel je heel ver kan gaan in de juiste keuze voor een wijnglas, kun je het prima laten bij een groot wijnglas voor rode wijn en een kleinere voor witte wijn. En voor de Champagne, Prosecco of Cava vooraf natuurlijk een champagneglas.

Wijnglazen

Ben je toe aan nieuwe wijnglazen? Dan is deze set misschien iets voor jou: de Leonardo Ciao wijnglazenset. Deze bestaat uit 6 glazen voor rode wijn en 6 voor witte wijn. Daarnaast krijg je ook de Wijnalmanak 2013 erbij, waar de beste wijnen tot 10 euro in staan verzameld.

Uit het hart

Je wordt echt de held van je vriendin of vrouw als je denkt aan kleine details aan tafel. Te beginnen met een tafellaken of tafelloper. Bol.com heeft een groot aanbod. Voor ieder wat wils, maar het mooiste is natuurlijk een Valentijn-rode.

Springvorm

Geen Valentijn zonder hartjes. Bak je iets in de vorm van een hartje dan kun je de komende tijd echt niet meer stuk. Dat verzekeren we je. Een springvorm of een silliconen hartvormpjes voor cupcakes komen dan van pas. Of dien je diner op in een serveerschaal in de vorm van een hartje. Werkt ook. En wil je een vrouw echt blij maken? Probeer dan de 2-persoonsset voor chocoladefondue in de vorm van een hartje.

Volgens mij hebben we je een aardig eindje op weg geholpen met deze tips. Een laatste dan nog: vergeet de kaarsen niet!


Reageer hier en praat mee!