Naar boven

Één tegen één: de vijf leukste spellen voor twee personen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Houden jij en je vriend(in) van spelletjes, maar lukt het niet om elke week jullie vriendengroep bij elkaar te krijgen voor een spelletjesavond? Niet getreurd, voor deze vijf spellen heb je slechts twee spelers nodig. Check de top vijf in dit blog met spellen!

1. Naai je eigen patchworkdeken

In Patchwork probeer je zoveel mogelijk knopen te verdienen door je eigen patchworkdeken te maken. Let er tijdens het ‘naaien’ van je deken op dat je geen gaten maakt én houd de tijd goed in de gaten. In Patchwork ben je namelijk niet om en om aan de beurt. Wie achterloopt op het tijdspoor, is net zolang aan de beurt totdat je de tegenstander hebt ingehaald. Denk daarom goed na over de tactiek van je patchwork. Je moet keuzes maken tussen je inkomsten (knopen), een snelle voortgang op het tijdspoor en je probeert met een goede timing van je acties om interessante tegels uit de grijpgrage vingers van je tegenstander te houden. Patchwork is een vermakelijk, strategisch spel met eenvoudige spelregels en een hoog speeltempo. Verloren? Door de relatief korte speeltijd van 30 minuten is er altijd nog tijd voor revanche.

Patchwork met kinderen spelen? Probeer dan eens Patchwork Light. Geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud.

2. Schepen veroveren

In Jolly & Roger strijd je als piraten tegen elkaar om zoveel mogelijk goud te veroveren. Wie is de sluwste piraat bij jou thuis? Bij elke ronde worden er vijf piratenkaarten verdeeld. Jij bepaalt of je de piratenkaarten bij schepen aanlegt of de kaarten in je schatkist stopt. Een belangrijke afweging. Waar je voor een schatkist drie goudstaven krijgt, kan een schip veel meer opleveren maar óók veroverd worden door je tegenstander. Behalve een beetje geluk is een goede strategie om zoveel mogelijk schepen te veroveren dus ook belangrijk. Je bepaalt zelf hoe spannend je het spel maakt, maar de echte heldhaftige piraten zijn niet bang voor wat extra risico en gebruiken ook de optionele actiekaarten.

3. Kabouters pesten

In Saboteur: het duel ga je als kabouter op zoek naar goud door gangen te graven. Je kunt samenwerken met je tegenstander en zo gebruik maken van elkaars gangenstelsel of je eigen route graven. Je graaft een tunnel door een nieuwe gangenkaart op tafel te leggen. Sommige tunnels bevatten goudstukken en daar moet je er zoveel mogelijk van zien te verzamelen. De kabouter met de meeste goudstukken wint het spel. Maar voordat het zo ver is, kun je de andere kabouter flink pesten door een gang in te laten storten, een deur te plaatsen of zijn sikkel kapot te maken. Is er geen andere speler in de buurt? Je kunt Saboteur: het duel ook in je eentje spelen.

patchwork
+
+
+
+
+
+
Saboteur: Het Duel
999 Games
€ 10,95
Patchwork - Gezelschapsspel
999 Games
€ 14,95
Jolly & Roger Kaartspel
999 Games
€ 14,95

4. Wat is jouw beste seizoen?

Ken je dat? Knarsetandend moet je je beste kaart geven aan je tegenstander want ja, het staat in de spelregels. Bij Seasons heb je dit ook. Maar dan het héle potje door. Gelukkig krijg jij op je beurt ook weer de kaarten van je tegenstander, met evenveel tegenzin uiteraard. De spelregels zijn eenvoudig maar maken het er niet minder spannend op: jullie kiezen om de beurt welke kaarten je tegenstander krijgt en mag spelen. Jouw doel? Over alle seizoenen de meeste invloed krijgen. Jouw dilemma? Leg je de kaart aan je eigen invloedveld waarmee je de kans vergroot om die punten te scoren. Of gebruik je hem om de punten in het seizoen te spekken in de hoop dat jij die aan het eind van het spel kan oogsten? Met wat bluf en een beetje geluk breng je je tegenstander in de problemen en word jij de winnaar van Seasons. Althans, voor nu. Want je tegenspeler zal vast een rematch eisen.

999 games
+
+
Seasons Kaartspel
999 Games
€ 10,95

5. Grotten bouwen

In Caverna: het duel ben je de leider van een dwergenstam en strijden jij en je tegenstander om de beste grot te bouwen. Elke ronde mag je acties uitvoeren om aan je grot te bouwen. Je kunt grotten uithakken of bijvoorbeeld grondstoffen ruilen tegen goud. Door het uithouwen van ruimtes kom je bij nieuwe kamers om in te richten. Het spel duurt acht rondes en aan het einde van het spel tel je alle punten die op de kamers in je grot staan en de hoeveelheid goud op. De speler met de hoogste score wint het spel. Klinkt ingewikkeld? Caverna is een spel voor de spelletjesliefhebber die wel van een uitdaging houdt. Door de verschillende grottegels is het spel altijd anders.

slider_image_caverna
Caverna: het duel
slider_image_patchwork
Patchwork
slider_image_999games
Saboteur: het duel
slider_image_V2
Seasons
slider_image_jollyroger_v2
Jolly & Roger

Wat is jouw favoriete spel voor twee personen?