Naar boven

Vier de feestmaand in de jungle

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Hoewel het nog een groot geheim is wat Sint zal geven dit jaar, is het zeer waarschijnlijk dat de beste man ladingen exemplaren ingeslagen heeft van Far Cry 3. De game zal op de verlanglijstjes staan van veel liefhebbers van first person shooters.

En toen was er een tropisch eiland

Een groepje mensen belandt op een onbekend tropisch eiland. Dat is de afgelopen jaren een startscene geweest voor flink wat films, series en games. In de film Blue Lagoon bleek het de opmaat voor een romantisch verhaal. In de serie Lost bleek het het begin van een onnavolgbaar avontuur door de tijd. En in de film Cast away bleek het een begin van een innige vriendschap tussen een man en een rugbybal. Voor hoofdpersoon Jason Brody is het in Far Cry 3 het begin van een ongenadige lading geweld. Maar wat wil je ook, als first person shooter.

Razen of sluipen?

De eerste twee delen van Far Cry blonken uit door de open spelstructuur van de game en de betoverend mooie landschappen. Het bijzondere aan de Far Cry-serie is dat je vrij bent om het hele eiland te verkennen. Je bepaalt dus zelf de loop van het spel. Daarbij bepaal je ook in grote mate hoe je de vele situaties in de game aangaat. Trek je alle registers los met je arsenaal aan wapens, of probeer je sluipend de vijanden te verrassen? In de game ben jij de baas.

Vrienden voor het leven

Gamers hebben reikhalzend uitgekeken naar Far Cry 3 en het resultaat blijkt ook zeer de moeite van het wachten waard. De game is namelijk ongemeen goed geworden. Het verhaal in een notendop: na op het eiland aangekomen te zijn met zijn vrienden, worden die al snel gevangen genomen en is het aan hoofdpersoon Brody om zijn makkers te redden. Een vredige feestmaand zal het niet worden met Far Cry, maar van zulke vriendschap wordt je toch wel warm. Plus: wat is lekkerder om je terugtrekken in de jungle wanneer de regen tegen het raam slaat? Zet maar op je verlanglijstje dus! Bij bol.com heb je de keuze uit de The Lost Expeditions Edition en de Insane Edition.


Reageer hier en praat mee!