Naar boven

Verborgen Parel: Bad Santa

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor de mensen die deze Kerst eens een keer niet naar Home Alone, Scrooge of Miracle on 34th Street willen kijken biedt Uitgelicht! het volgende alternatief: Bad Santa. Een zeer zwarte komedie met Billy Bob Thornton als kerstman in de hoofdrol. En we zullen vast een klein tipje van de sluier oplichten: de Kerstman in deze film is constant dronken.

Iets anders

Iedere Kerst opnieuw wordt je geconfronteerd met dezelfde films. Of dat nu op televisie of op dvd is; het is nooit anders. Terwijl het wél kan. Er bestaan kerstfilms die je nog niet gezien hebt. Terwijl ze zeker wel de moeite waard zijn. Bad Santa hoort in dit exclusieve rijtje. Je moet er alleen wel open voor staan. Verwacht niet dat er een hoop gezwijmeld wordt in deze film. Wel zit er in Bad Santa de standaard kerstboodschap. Je moet hem alleen wel even zoeken.

Het kan niet erger

Bad Santa vertelt het verhaal van 2 oplichters die verkleed als Kerstman en zijn hulpje tijdens de feestdagen het land doorreizen om verschillende winkelcentra te beroven. Billy Bob Thornton speelt de constant dronken Kerstman (Willie) en lijkt hard op weg naar complete zelfdestructie. Zijn hulpje Marcus (Tony Cox) probeert hem nog een beetje te sturen maar het lijkt een verloren zaak. Totdat Willie een 8-jarig kereltje ontmoet. Hij zet de wereld van Willie volledig op zijn kop en het blijkt dat ook Willie uiteindelijk gevoelig is voor de magie van Kerst.

Wat je nog niet wist

Net zoals zoveel films heeft ook Bad Santa een aantal weetjes waarvan wij denken dat jij ze nog niet wist. Zo zou in eerste instantie Jack Nicholson de hoofdrol spelen van Willie. Sterker nog, hij vond het script hilarisch en wilde heel graag. Helaas had hij net getekend voor de film Something’s Gotta Give en kon hij geen tijd vrij maken.

Mocht je de film overigens nog niet gezien hebben en je hebt iets tegen scheldwoorden, begin er dan maar niet aan. Deze film heeft het record voor meeste scheldwoorden in een kerstfilm op zijn naam staan. Ruim 170 keer wordt het woord ‘fuck’, ‘shit’, ‘bitch’, ‘bastard’ of ‘ass’ gebruikt. Voor sommigen een doorn in het ‘gehoor’, voor andere een reden om er eens goed voor te gaan zitten en te lachen, gieren en brullen.

Oh, we hebben nog één laatste weetje. Billy Bob Thornton gaf een aantal jaar nadat de film uitkwam toe dat hij veel van de scènes die opgenomen zijn daadwerkelijk dronken was. De regisseur vond dit niet erg aangezien het resultaat alleen maar realistischer werd.
 

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!