Naar boven

Eén van de beste gezelschapsspellen: Ticket to Ride

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Gezelschapsspellen zijn terug van weggeweest! Het is weer hip om op zwoele zomeravonden of koude winterse nachten met zijn allen rond de tafel een spelletje te spelen. En volgens Uitgelicht! is Ticket to Ride het beste 'nieuwe' bordspel dat de afgelopen jaren is verschenen.

Klassieker voor de toekomst

Wie speelde er vroeger niet de klassiekers Monopoly, Mens Erger Je Niet en Ganzenbord? Iedereen toch? Sterker nog, veel mensen spelen deze spellen nog steeds met veel plezier. Jammer genoeg zijn diezelfde mensen vaak niet op de hoogte dat er vandaag de dag ieder jaar weer veel leuke gezelschapspellen bij komen. Eén hiervan is wat ons betreft een klassieker voor de toekomst. We hebben het over Ticket to Ride. Een bordspel waarbij je door middel van treinen en wagons routes moet leggen, en dan het liefst op een manier dat je én je bestemming bereikt, én je concurrenten zo veel mogelijk dwarsboomt.

75% tactiek & 25% geluk

Ticket To Ride is een treinavontuur dat de spelers dwars door Amerika (of Europa, er zijn verschillende uitvoeringen) voert. Als speler verzamel je kaarten van verschillende typen wagons. Heb je genoeg van dezelfde wagons gespaard, dan mag je een route claimen. Hoe langer de route, hoe meer punten je ontvangt en des te sneller je de bestemming hebt bereikt. Ticket to Ride is een spel voor alle leeftijden. De eerste keer dat je het speelt, zal het vast nog even wennen zijn, maar snel daarna kun je al aan de slag gaan en een tactiek verzinnen om je medespelers zo goed en snel mogelijk dwars te zitten.

Internationale Prijzen

Uitgelicht! is niet de enige die Ticket To Ride een spel vindt dat iedereen een keer zou moeten spelen. In 2004 werd het spel bekroond als Spiel des Jahres en won het de prestigieuze Origins Award voor Best Board Game. Van 2004 tot 2008 werden er in totaal meer dan 750.000 kopieën over de hele wereld verkocht, wat voor een bordspel best veel is…


Reageer hier en praat mee!