Naar boven

Vanaf 13 november: Call of Duty Black Ops 2

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Het wachten zit er bijna op. Morgen komt het tweede deel van de mega-succesvolle game Call of Duty Black Ops uit. En de timing kan bijna niet beter aangezien het buiten steeds kouder en donkerder wordt. Wij zijn er klaar voor om deze game eens even goed onder handen te nemen.

First things first

Voordat we beginnen met het schrijven van dit artikel willen we jullie op het hart drukken dat we Black Ops 2 nog niet gespeeld hebben. Wij moeten, net zoals alle anderen, wachten tot de game in de winkel ligt. Hierdoor kunnen we jullie niet vertellen hoe de game in het echt is. Dat wil echter niet zeggen dat we je niet kunnen overtuigen van het feit dat je deze game moet gaan kopen. Want dat gaan we wel doen. Waarom? Omdat deze game nieuw is, maar toch voor het grootste gedeelte trouw aan zichzelf is gebleven. Ja, er worden nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd, maar het is allemaal niet zo rigoureus als je van te voren misschien gehoopt of gedacht had.

Welke gamemodus verwacht jij het meest te gaan spelen?

6
0%
Singleplayer campaign
7
0%
Zombie modus
8
0%
Special ops co-op missies
9
0%
Online multiplayer solo
10
0%
Online multiplayer clan

Grootste aanpassingen

We denken niet dat je er op zit te wachten dat we een heel overzicht plaatsen met de kleinste aanpassingen die de game heeft doorgevoerd. We sommen daarom maar even de hoogtepunten op.

Voor ons persoonlijk was de multiplayer-optie het belangrijkst uit het voorgaande deel. Wij hebben misschien maar 3 levels van de single player campaign gespeeld, maar sommige zaten hem in één sessie uit omdat ze hem zó verschrikkelijk goed vonden. Die mensen komen volledig aan hun trekken aangezien dit tweede deel gewoon verder gaat waar het eerste deel gebleven was. Alleen dan in het jaar 2025. Er is een nieuwe oorlog ontstaan waarin jij je steentje dient bij te dragen aangezien anders het einde van onze planeet in zicht komt.

Multiplayer

Mogen we zeggen dat dit toch wel het belangrijkste gedeelte van de game is? Ja, dat mogen we. Dit spel werd overal op de wereld door miljoenen mensen tegelijk gespeeld en dat kwam omdat er eigenlijk nooit eerder zo’n goede gameplay was ontwikkeld. Nog nooit speelde een spel zo soepel en chaotisch (leuk) als deze. Aan die geweldige gameplay hebben de makers (Treyarch) niet veel durven doen (was ook niet slim geweest). Nog steeds moet je zoveel mogelijk XP verzamelen om je karakter te kunnen voorzien van betere wapens en andere vormen van uitrusting. Dit betekent niet dat er niets is gebeurd. De Perks en Scorestreaks zijn aangepast, zodat ze beter toegankelijk zijn voor mensen die niet zo heel goed zijn in het spel. Perks zijn vaardigheden die je kan inzetten om op bepaalde onderdelen te kunnen uitblinken. Scorestreaks zijn mogelijkheden wanneer je meerdere tegenstanders achter elkaar uitschakelt. Deed je dit goed dan kon je bijvoorbeeld een luchtaanval oproepen om zo nog meer tegenstanders dwars te zitten. In deze nieuwe versie kun je naar verloop van tijd ook Scorestreaks halen wanneer je een bepaalde hoeveelheid punten haalt. Punten ontvang je in grote hoeveelheden en voor het ondernemen van meerdere activiteiten, zoals het assisteren van je teamgenoten of het terugbrengen van een vlag.


Reageer hier en praat mee!