Naar boven

Van de schrijver van Jurassic Park: Micro

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Op 19 mei verschijnt Micro, het laatste boek van Michael Crichton. De schrijver is bekend van het wereldberoemde Jurassic Park en de gerenommeerde tv-serie ER. Toen Crichton overleed in 2008 op 66-jarige leeftijd liet hij een zwangere vrouw, een onafgeschreven boek en het begin van een ander boek achter.

Klassieke Crichton

Tijdens zijn kankerbehandelingen werkte Crichton aan Micro. Hij overleed helaas voordat hij het af kon maken. Het boek is uiteindelijk voltooid door Richard Preston. Preston is het best bekend van zijn non-fictiebestseller The Hot Zone over het ebola-virus. Preston werd fan van Crichtons boeken na het lezen van The Andromeda Strain, een verhaal over een dodelijk buitenaards micro-organisme. Een opvallende overeenkomst gezien het onderwerp van Micro. Richard Preston is benaderd om Micro af te schrijven. In eerste instantie voelt hij er weinig voor, maar besluit het toch te doen na het lezen van het manuscript. Preston wil ook niet vertellen hoeveel hij van het boek heeft geschreven. Volgens hem zou dit de magie van het verhaal verpesten.

Te klein om te zien, maar te gevaarlijk om te negeren

Micro speelt zich af op het Hawaïaans eiland Oahu. De op geld- en machtbeluste Vin Drake heeft hier een nanotechnologisch bedrijf opgezet. Nanotechnologie heeft betrekking op het manipuleren van microscopische elementen om hyperkleine machines te bouwen. Zeven diverse en getalenteerde jonge afgestudeerde studenten reizen af naar Hawaï om voor Drake’s bedrijf te gaan werken. Zodra ze aangekomen zijn belanden ze in een complot vol bedrog, moord, wetenschap en gulzigheid. Als resultaat van een baanbrekende uitvinding keert Drake zich tegen hen en krimpt ze tot een formaat kleiner dan mieren. De sociopatische Drake probeert ze te vinden en te vermorzelen.

Laatste Michael Crichton-boek ooit?

Het is vroegtijdig om te zeggen dat er geen boek meer zal verschijnen onder de naam van Crichton. De geheimzinnige man liet nog heel veel notities en geschreven stukken achter.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!