Naar boven

Van 25.000 naar 200.000 fans in 1 jaar

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Tsjonge, wat was 2012 een mooi jaar voor ons op Facebook en het weblog. In een jaar tijd groeide het aantal Facebook-fans van 25.000 naar ruim 200.000 en brak het weblog alle bezoekrecords. Met nog een dag in 2012 te gaan, kijken we vol trots terug.

204.280 Facebook-fans

Social media is in 2012 een volwassen communicatiekanaal geworden. Dat blijkt wel uit de cijfers. Om exact te zijn, hadden we op 1 januari van dit jaar 25.292 fans op Facebook. Op het moment van schrijven zijn dat er al 204.280. Dat betekende dat we gemiddeld 15.000 nieuwe fans per maand mochten verwelkomen. Eigenlijk best veel. We hebben zelfs een plek in de top 10 van grootste Facebook-pagina’s in Nederland veroverd. Voor The Voice Of Holland en net achter 3FM. Die zitten we op de hielen.

Het is natuurlijk mooi al die cijfers, maar wat zeggen die eigenlijk? Wij zien ze als blijk van waardering. Dat we ons werk goed doen. Dat hopen we tenminste. En natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar de feedback die we van jullie op Facebook krijgen, geeft ons dan de kans om van onze fouten te leren en het in de toekomst beter te doen. We moeten jullie dan ook bedanken voor het verbeteren van onze service.

Aan de andere kant kunnen we de mooie artikelen die we in ons assortiment hebben makkelijk met jullie delen. We geven weleens (nou ja, eigenlijk best vaak) iets weg op ons weblog en de winnaars zijn dan zo blij dat ze in ruil weer een mooie review schrijven op onze site. En zo worden andere klanten weer geholpen bij het vinden van het juiste artikel.

Het geheim

Ja, wat is onze truc? Je zou zeggen dat we een een geheime succesformule hadden, maar die is er niet. We delen gewoon graag de mooie dingen uit onze winkel en organiseren af en toe een waanzinnige actie. Zo hadden we in 2012 een prachtige actie rondom de lancering van onze Baby-winkel. Daarin werd iedereen opgeroepen een foto van hun lachende baby op onze Facebook-pagina te zetten. Aandoenlijk al die lachende koppies. Tijdens het EK-voetbal (we waren dat drama alweer bijna vergeten), kon je elke dag de uitslagen van de wedstrijden voorspellen.

Maar niet alleen acties droegen bij aan het succes. Ook ‘gewone’ berichtjes op dit weblog die op Facebook werden gedeeld, konden rekenen op een groot aantal likes. Het ging helemaal los op de aankondiging van de nieuwe Furby. Massaal werd dit artikel gedeeld en honderdduizenden zagen dat bericht langskomen op Facebook. Kennelijk was dit pratende pluche-beestje nog niet helemaal in de vergetelheid geraakt. Maar ook onze top-5‘jes deden het goed. 5 films waarbij we bijna moesten huilen en De beste James Bond-titelsongs konden ook rekenen op een groot aantal likes.

Wordt het nog gevierd?

Natuurlijk gaan we het succes van het afgelopen jaar nog vieren. Vanavond gaat de kurk van de fles. Jammer genoeg kunnen we dat niet samen doen met al onze fans. Regel last minute nog maar eens een zaaltje waar 204.280 fans in kunnen. We hebben nog wel wat moois te verloten als troost. Eentje voor onze vrouwelijk fans en dat zijn er een hoop. We hebben 1 Braun epilator t.w.v. € 109 weg te geven. Deze Silk-épil 7 wet & dry epilators verwijderen zelfs de kortste en fijnste haartjes tot min. 0,5 mm lang.

Wat moet je doen om te winnen? Zoals gebruikelijk hieronder je gegevens achterlaten en je maakt automatisch kans. Doe het wel voor vrijdag 4 januari.


 


Reageer hier en praat mee!