Naar boven

Bruce Willis never dies

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Vrouwen van Nederland, wees op jullie hoede als je man zegt dat hij een romantisch avondje uit gepland heeft voor Valentijnsdag. Jij verwacht misschien een mierzoete liefdesfilm, zijn idee van romantiek is de wederopstanding van de New Yorkse politieman McClane. Maak je op voor Bruce Willis in Die Hard 5.

‘Yippee-ki-yay, motherfucker

“Er komt ook nog een deel 6,” riep een enthousiaste Bruce Willis nadat hij klaar was met de opnames voor A Good Day to Die Hard a.k.a. Die Hard 5. Of het zover gaat komen, valt te betwijfelen. De Aziatische pers, die de film vorige week al mocht beoordelen, was niet zo enthousiast. Weliswaar zit de film vol explosies, maar de cynische humor en de creatieve actiescènes ontbreken. Naar het schijnt. In dit deel reist de cynische New Yorkse rechercheur John McClane naar Moskou om zijn zoon Jack, die een CIA-undercoveroperatie niet tot een goed einde lijkt te brengen, te helpen. Natuurlijk stuiten ze op een terroristisch netwerk en dreigende nucleaire aanslagen. De echte fan mag ‘m niet missen. Kun je direct checken of de inmiddels beroemde oneliner ‘Yippee-ki-yay, motherfucker’ weer over de lippen van Willis zal komen. Want hoe je het ook went of keert: Bruce Willis blijft onze held!

Zes dingen die je niet wist van deze actieheld:

1. Bij de buren

Bruce, officieel Walter Bruce Willis zag op 19 maart 1955 het levenslicht in Idar-Oberstein, Duitsland. Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis en is het resultaat van de liefde tussen een Amerikaanse vader en Duitse moeder. Het gezin krijgt nog drie kids: Florence, David en Robert, waarvan de laatste in 2001 overlijdt aan alvleesklierkanker. Bruce Willis groeit op New Jersey en vertrekt na zijn middelbare schooltijd naar New York.

2. Toonladdertje

Naast acteren kan onze actieheld een toonladdertje meeblèren. Als zanger scoorde Willis in Nederland in 1987 een Top 10 hit met het nummer Under The Boardwalk. Zijn Respect Yourself haalt slechts de tipparade. Maar dat is niet alles, want Bruce W. speelt ook een instrument. De mondharmonica. Het is maar dat je het weet…

3. Kinderachtig

De stem van Willis viel meer mensen op, bijvoorbeeld scenariste/regisseuse/producer Heckerling. Zij cast zijn stem voor de rol van Mikey, de baby in de komedie Look Who’s Talking (1989) en het vervolg Look Who’s Talking Too (1990).

4. David Letterman

Het optreden van Bruce Willis bij de Late Show with David Letterman in 1996 maakte de tongen los. De acteur, destijds nog de echtgenoot van Demi Moore, deed bij wijze van promotie voor haar film Striptease een klein undressing showtje. Het was overigens niet zijn enige memorabele optreden bij Letterman. Toen de showhost zich in februari 2003 – voor het eerst in twintig jaar – ziek moest melden, viel Bruce in. Een charmant gebaar.

5. Zesde zintuig

Misschien wel zijn beste rol speelde Bruce in The Sixth Sense (1999). Ironisch genoeg had hij bijna tien jaar daarvoor de rol van Sam Wheat in Ghost afgewezen, omdat hij dacht dat het spelen van een geest slecht zou zijn voor zijn carrière. Het werd een enorme kaskraker met flink wat Oscar-nominaties. Leuk feitje: de linkshandige Bruce leerde speciaal voor deze film rechtshandig schrijven, zodat het niet direct op zou vallen dat zijn karakter geen trouwring droeg.

6. Horloge

Bruce Willis draagt zijn horloge omgekeerd met de wijzerplaat richting zijn pols. Als je goed oplet kun je dit o.a. zien in de films als Die Hard: With a Vengeance (1995) en Mercury Rising (1998).

Nog meer Bruce?

Op bol.com kun je zijn gehele oeuvre terugvinden.


Reageer hier en praat mee!