Naar boven

Metro schrijft over topverkopen tv-series

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Tv-series op dvd vinden gretig aftrek in Nederland, zo schrijft Metro (editie Amsterdam) vandaag in een artikel. In de krant is te lezen dat Scandinavische series, Amerikaanse series, nieuwe, maar ook de klassieke tv-series op dvd nog nooit zo populair geweest zijn als op dit moment. Bol.com onderschrijft de conclusie van Metro: tv-series op dvd zijn hot!

Stimulans door herhalingen

Bol.com verwacht dat het aantal verkochte series dit jaar zal groeien met tien tot twintig procent en daarmee uitkomt op een recordaantal van meer dan een half miljoen verkochte series. Dat is opvallend omdat de markt van films op dvd al enige jaren daalt. Opmerkelijk is de populariteit van Scandinavische series als ‘Borgen’ en ‘The Killing’ tussen overwegend Engelstalige producties. Behalve nieuwe series, stimuleren ook tv-herhalingen van hitseries als ‘Friends’ de verkoop.

Prijs en kwaliteit

Metro interviewde PR Manager Maurice Nieuwland over de toenemende populariteit van tv-series op dvd: “De verkoop van tv-series stijgt al een jaar of drie licht, maar sinds begin dit jaar zien we een sterke curve omhoog”, aldus Nieuwland. Behalve de populariteit van Scandinavische series zijn er volgens bol.com nog verschillende andere redenen die het succes van tv-series op dvd en blu-ray verklaren. Nieuwland: “De verbeterde kwaliteit van de series en de prijs spelen een rol in het succes van de verkoop. Je ziet dat filmacteurs niet schromen om een televisierol te spelen, zoals Claire Danes in ‘Homeland’. Zenders investeren miljoenen in mooie producties. Bovendien krijg je relatief veel kijkplezier voor je geld. Voor een paar tientjes kun je avond aan avond een aflevering van je favoriete serie kijken. Dat is veel meer dan een film.”

Gretig aftrek

Metro schrijft verder: Niet alleen Amerikaanse en Scandinavische producties zijn gewild, ook Nederlandse series vinden gretig aftrek. Met op plaats één van meest verkochte Nederlandse tv-series op dvd op dit moment het zevende seizoen van ‘Flikken Maastricht’, gevolgd door ‘Divorce’ en ‘Penoza’. De top vier van meest verkochte, internationale tv-series op dvd is als volgt:

1. Borgen (deel drie)
2. Grey’s Anatomy (seizoen acht)
3. Wallander (seizoen vijf)
4. Game of Thrones

Meer series

Wie zoekt naar andere seizoenen van bovenstaande series of naar andere hitseries, kijkt hier. Daar vind je alle seizoenen van series als Mad Men, Game of Thrones, Homeland en The Killing. Veel kijkplezier! En onthoud: vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.


Reageer hier en praat mee!