Naar boven

Top vijf kerstfilms

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is bijna Kerstmis en wat is er dan lekkerder dan het kijken van een film vol kerstsfeer om helemaal in de stemming te komen? Wij stelden de top 5 ultieme kerstfilms voor je samen waarmee je heerlijk onderuit kunt zakken bij de kerstboom.

 • 1/5
  Romantiek met een kerstsausje

  Love Actually

  Lees meer
  Als er één feelgood-movie is die je met Kerstmis moet kijken, is het Love Actually. In de film volgen we niet het levensverhaal van één, maar van wel tien personen tijdens de hectische weken voor Kerst. Ze hebben allemaal hun eigen problemen in de liefde maar staan op één of andere manier allemaal met elkaar in verbinding. Love Actually is een film met humor, romantiek en drama en dit alles overgoten met een heerlijk kerstsausje.
 • 2/5
  Alleen thuis met Kerstmis

  Home Alone

  Lees meer
  Wie kent deze klassieker niet? Hoewel de film al uit 1990 komt, zijn wij van mening dat hij nooit gaat vervelen. De 8-jarige Kevin wordt door zijn familie per ongeluk thuis achtergelaten terwijl zij allemaal naar Frankrijk vliegen om de Kerst daar door te brengen. De schrik slaat bij Kevin al snel om in vreugde dat zijn vreselijke familie weg is en hij het huis voor zichzelf heeft. Als twee inbrekers het echter op zijn huis voorzien hebben, doet hij er alles aan om ze buiten de deur te houden. Dit levert hilarische scènes op. Home Alone is op 23 december dagdeal bij bol.com! Informatie over dagdeals vind je hier
 • 3/5
  Die goden weer

  The Holiday

  Lees meer
  De Britse Iris en de Amerikaanse Amanda hebben allebei hun eigen problemen met mannen. Als Iris op de kerstborrel van het werk te horen krijgt dat haar collega en minnaar Jasper gaat trouwen is ze helemaal klaar met mannen en besluit om er even tussenuit te gaan. Amanda heeft in Los Angeles haar onbetrouwbare vriendje het huis uit gezet en ook zij wil niets liever dan even weg. De twee vrouwen ontmoeten elkaar op een huizenruil-site en besluiten van huis te ruilen. Dat niet alle mannen slecht zijn, ontdekken ze als ze in hun tijdelijke woonplaats verliefd worden. The Holiday is een heerlijk romantische kerstfilm.
 • 4/5
  De ultieme kerstklassieker

  It's a Wonderful Life

  Lees meer
  Een klassieker met een hoofdletter K uit 1951. De film speelt zich af in Bedford Falls waar George Bailey het dorp probeert te beschermen tegen de rijke Mr.Potter die graag het stadje wil overheersen. Het bedrijf van George is echter het enige dat hem nog in de weg staat. Als de oom van George op kerstavond 8000 dollar uit de kassa van het bedrijf verliest terwijl hij het naar de bank wil brengen, wordt George hiervoor aansprakelijk gehouden en belandt hij in de gevangenis. Zijn bedrijf stort in en Mr.Potter kan eindelijk de macht grijpen. Verslagen overweegt George om zelfmoord te plegen, maar dan komt er een engel die hem laat zien hoe het leven er uit had gezien als hij nooit bestaan had. Dit warme kerstverhaal werd geregisseerd door de onsterfelijke Frank Capra en zowel fans als critici noemen deze prent één van zijn mooiste films.
 • 5/5
  Een magische reis naar de Noordpool

  Polar Express

  Lees meer
  Stap aan boord van de Polar Express! In deze prachtige animatiefilm volgen we het jongetje Billy die graag in de Kerstman wil geloven maar door zijn familie wordt overtuigd dat deze niet bestaat. Op kerstavond stopt er opeens een mysterieuze trein voor de deur: de conducteur belooft Billy dat hij hem meeneemt naar de Noordpool en de Kerstman. Aan boord komt Billy nog meer kinderen tegen die de Kerstman gaan bezoeken. De reis wordt voor Billy ontdekkingstocht naar zichzelf en hij komt er achter dat het leven altijd mooier is als je ergens in gelooft. De Polar Express is een heerlijk warm kerstverhaal met een sprookjesachtige sfeer en een film die je beslist moet kijken als je het kind in jezelf weer even wilt losmaken.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!