Naar boven

Tien reisspellen voor onderweg én op je vakantiebestemming

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

De hele dag in de auto, file na file, iPad leeg en al voor de vijfde keer de vraag: 'Mam, zijn we er al bijna?' Reizen is niet altijd even prettig. Maar met Autobingo, PimPamPet of Keer op Keer wordt de reis een stuk leuker. In dit blog vind je de leukste reisspellen voor op reis én op je bestemming.

 • 1/10
  Het blijft nooit bij één keer

  Keer op Keer

  Lees meer
  Keer op Keer is een perfect spelletje voor tijdens een lange autoreis. Je hebt weinig nodig, het is simpel en leuk om meerdere keren achter elkaar te spelen. Gooi de gekleurde en gecijferde dobbelstenen en kies welke je mag aanstrepen op je speelkaart. Als je als eerste twee complete kleuren hebt aangekruist dan heb je gewonnen. Tip: neem een bakje mee waar je in kan dobbelen, zodat de dobbelstenen niet zoek raken onder de autostoel. Keer op Keer is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • 2/10
  Race tegen de klok

  Time's Up! Kids

  Lees meer
  'Een huisdier, met snorharen, een zachte vacht en het zegt miauw!’ Het doel van Time’s Up is om je team zo snel mogelijk te laten raden wat er op je kaartje staat. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en voor grotere groepen. De nieuwe vriendjes op de camping kunnen dus ook meedoen. De afbeelding mag omschreven worden en daarna ook worden uitgebeeld. Dat wordt lachen. Maar pas op, doe het snel want voor je het weet roept iedereen: 'Time’s Up!'
 • 3/10
  Domino 2.0

  Dobble

  Lees meer
  Met Dobble koop je vijf spellen in één. Kijk das nog eens handig als je niet zoveel ruimte meer over hebt in de auto of je koffer. Dobble is een klein en compact kaartspelletje waarbij je moet proberen twee dezelfde symbolen te vinden. Handig, er is ook een Dobble Beach editie. Met de waterafstotende kaarten is dit spelletje ook geschikt voor op het strand of bij het zwembad.
 • 4/10
  Klassieker voor het hele gezin

  Mens-erger-je-niet! Reiseditie

  Lees meer
  Mens-erger-je-niet is een echte klassieker voor het hele gezin. Hoe vaak kun jij je familieleden plagen en hun pionnen van het bord afgooien, terwijl jij zelf naar je thuisbasis sprint? Het Mens-erger-je-niet reisspel zit in een handig reiskoffertje en heeft magnetische pionnen en een dobbelcapsule. Zo raak je niet midden in het spel de dobbelsteen of pion kwijt in de auto. Het bord heeft twee zijden, het originele speelbord en de kinderversie voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • 5/10
  Strategisch spel

  Qwirkle reiseditie

  Lees meer
  Kinderen kunnen heel tactisch zijn voor hun leeftijd. Voor jonge strategen is Qwirkle fantastisch om mee op reis te nemen. Het is een soort domino maar dan met een strategisch tintje: leg tegels met verschillende symbolen en kleuren aan elkaar en scoor punten. Wie de meeste punten scoort, wint het spel. De reiseditie zit in een handige tas en heeft kleinere tegels. Zo kan het spel ook op de campingtafel worden gespeeld.
 • 6/10
  Wie is het snelst?

  PimPamPet

  Lees meer
  Een stad in de Verenigde Staten met een O, weet jij er een? Nou? Wat dacht je van Oklahoma of Oakland? PimPamPet is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. Win het spel door zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen door het snelst de vragen te beantwoorden. De reiseditie is extra licht en compact, zodat je het overal gemakkelijk mee naartoe neemt. PimPamPet is geschikt om te spelen met kinderen vanaf 8 jaar oud.
 • 7/10
  Train je hersenen

  Cortex challenge

  Lees meer
  Schud je hersenen eens goed wakker tijdens de vakantie met de Cortex Challenge. Met dit spel ga je de strijd aan met je tegenstanders in acht uitdagende tests. Doolhoven, logica, gelijkenissen zoeken, kleurtesten en voelopdrachten: in verschillende tests worden alle onderdelen van je hersenen uitgedaagd. Heb jij als eerste de hersenpuzzel compleet? Dan win jij de Cortex Challenge.
 • 8/10
  Donuts verzamelen

  Go Nuts for Donuts

  Lees meer
  Ben jij dol op donuts? Kies dan strategisch en wie weet verzamel jij de meeste donuts en win je het spel. Donuts delen is er niet bij in Go nuts for donuts. Als twee of meer spelers dezelfde donut kiezen, dan krijgt niemand de donut. Bedenk dus goed welke je het beste kan kiezen en voor welke donuts je de meeste punten krijgt, voordat de donuts op zijn. Go nuts for Donuts is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • 9/10
  Take a risk

  Genius Fun & Go

  Lees meer
  In Genius Fun & Go probeer je als eerste een bepaald aantal tegels van een van de zes kleuren te verzamelen. Als je een tegel hebt omgedraaid, pak je de huidige punten óf kun je door om nog meer punten te scoren met het risico om alles te verliezen. Spannend! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • 10/10
  'BINGO!'

  Autobingo

  Lees meer
  Autobingo is hét spel voor een lange reis richting vakantiebestemming. Tijdens de autorit moeten kinderen alles aankruisen wat ze onderweg tegenkomen. Van verkeersregelaars, kastelen tot tractors. Een perfect spelletje om voor kinderen vanaf 5 jaar zoet te houden op de achterbank. De bordjes zijn uitwisbaar dus kunnen ook op de terugweg weer gebruikt worden. En natuurlijk geldt de regel valse bingo is liedje zingen. Met z'n allen: 'We zijn er bijna, we zijn er bijnaaa'.
Bekijk alle reisspellen


Wat is het favoriete reisspel van jouw kinderen voor onderweg?