Naar boven

Top 5 voorleesboeken

| Geschatte leestijd: 1 minuut

‘Jaaa! Verhaaltje!’ Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen (en voorlezers) veel plezier. Daarom presenteren wij hier graag de top 5 voorleesboeken.

 • 1/5
  Milja Praagman

  Nog 100 nachtjes slapen

  Lees meer
  Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! Dit prentenboek met feestelijk slot is uitgeroepen tot voorleesboek van het jaar 2013. Milja’s eigen favoriet is Kleine Man en God van Kitty Crowther. ‘Over hoe mensen zin kunnen geven aan elkaars leven, op een vriendelijk filosofische manier met subtiele humor. Crowther wordt steeds meer meester in het uitwerken van haar unieke eigen stijl. Magistraal goed
  • 2/0
   Arnold Lobel

   Bij Uil Thuis

   Lees meer
   Vijf korte verhalen over Uil die in zijn eentje van alles beleeft: hij haalt de ‘oude winter’ in huis als het binnen behaaglijk is, hij ‘ziet’ zijn benen onder de dekens aan voor ‘enge bobbels’ en ‘ziet’ in de maan een goede vriend. Kleuters zullen zijn eenzaamheid, verdriet, angst herkennen en tegelijkertijd begrijpen dat dit allemaal ook weer over gaat. Bekroond met een Zilveren Griffel en onderscheiden met Vlag en Wimpel.
  • 3/0
   Julia Donaldson

   De Gruffalo

   Lees meer
   Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht. Populair, verfilmd prentenboek met aantrekkelijke elementen: identificatie, verrassing en bevredigend slot, veel herhaling en kleurrijke, herkenbare, wat naïeve tekeningen.
  • 4/0
   Maria van Lieshout

   Hopper en Wilson

   Lees meer
   De vriendjes Hopper en Wilson vragen zich af wat er aan het einde van de wereld is. Ze gaan op reis om het uit te zoeken. Prentenboek over de thema’s vriendschap en tevreden zijn met wat je hebt. Het zachte, warme kleurgebruik en de speelse tekenstijl geven het boek een dromerige sfeer. De Nederlandse Maria woont in de Verenigde Staten. Hopper en Wilson is haar eerste boek dat ook in het Nederlands is verschenen.
  • Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader. Heerlijk humoristisch verhaal en dito tekeningen.


  Reageer hier en praat mee!