Naar boven

De allerfijnste Valentijnsfilms

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Nog geen Valentijnscadeautje in huis? Geen nood: met een film om samen bij weg te zwijmelen zit je altijd goed. Check deze top 5 met romantische klassiekers. Bestel er vandaag nog eentje, laat hem inpakken en je avond kan niet meer stuk! Overigens ook erg leuk voor ná Valentijn.

De allerfijnste Valentijnsfilms


 • 1/5
  Lees meer
  Kunnen liefde en seks een goede vriendschap verpesten? Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) worstelen er maar mee. De legendarische restaurant-scene, waarin Sally ongeremd een vrouwelijk hoogtepunt fingeert, illustreert dat het met de liefde ook vaak lachen is. De leukste romantische komedie ooit gemaakt?
 • 2/5
  Lees meer
  Een onvervalste tearjerker die ook hoge ogen gooit in de top 5 beste filmkussen ooit. Prille liefde tussen Ryan Gosling en Rachel McAdams wordt gedwarsboomd door schijnbaar onoverkomelijke klassenverschillen, snobistische ouders, oorlog en huwelijken. Maar uiteindelijk grijpen de geliefden gretig de tweede kans die ze krijgen. Kleenex verplicht!
 • 3/5
  Lees meer
  Hij stuntelt. Stottert. Aarzelt. Grijnst onweerstaanbaar. Publiekslieveling Hugh Grant tilt bijna eigenhandig het genre romantische komedie naar een hoger plan. Als (gescheiden) eigenaar van een kleine reisboekenwinkel is een romance met een beroemde filmster (Julia Roberts) wel het laatste waar hij rekening mee houdt. En zelfs als het hem in de schoot valt, duurt het even voor hij durft toe te geven aan zijn Grote Geluk.
 • 4/5
  Lees meer
  In de liefde gaat het om de grote gebaren en de kleine toevalligheden. Sleepless in Seattle heeft het allemaal. Onder druk van zijn zoontje stort weduwnaar Sam Baldwin (Tom Hanks) zijn hart uit bij een radiopsychiater. Onder de luisteraars is Annie Reed (Meg Ryan), die zich tegen beter weten in heeft verloofd en hevig aarzelt over haar keuze. Meer heeft het romantische lot niet nodig om de twee na veel vijven en zessen samen te brengen.
 • 5/5
  Lees meer
  Terwijl haar gezin een paar dagen weg is, ontmoet een door de sleur getekende huisvrouw (Meryl Streep) de liefde (Clint Eastwood) die je maar één keer in je leven tegenkomt. Slechts vier gelukzalige dagen zijn ervoor nodig om haar voor het leven aan hem te binden. Maar ondanks de momenten van opperst geluk verlaat ze haar gezin niet. Lichte materie? Neen. Romantisch? 100 procent.

Meer romantische films?

Ben jij door Valentijnsdag helemaal in the mood voor nog meer romantische films? Dan ben je bij bol.com natuurlijk aan het goede adres. Klik hier voor een compleet overzicht van al onze romantische films.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!