Naar boven

Top-5 hilarische huwelijksfilms

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Ushi verruilt de tv voor het witte doek in de film Ushi must Marry! In deze doldwaze komedie moet Ushi Hirosaki, het populaire typetje van Wendy van Dijk, volgens de Japanse traditie voor haar 30e trouwen. Wij stelden een top 5 met andere hilarische huwelijksfilms voor je samen.


 • 1/5
  Gevoelens voor je beste vriend

  My Best Friend’s Wedding

  Lees meer
  Michael (Dermot Mulroney) en Julianne (Julia Roberts) waren tijdens hun studententijd een leuk setje maar op de lange termijn bleek het toch niet te werken. Ze hebben echter afgesproken te trouwen als ze allebei op hun 28e nog single zijn. Als Michael kort voor haar 28e verjaardag aan de telefoon hangt, denkt Julianne dan ook dat hij haar ten huwelijk gaat vragen. Michael kondigt inderdaad aan te gaan trouwen, alleen niet met haar. Julianne beseft opeens dat ze nog gevoelens heeft voor haar beste vriend en zet alles op alles om hem terug te winnen. Tot op het irritante af, waardoor wij Michael eigenlijk sowieso liever zien eindigen met zijn verloofde Kimmy.
 • 2/5
  Op hol geslagen bruid

  Runaway Bride

  Lees meer
  Opnieuw een film met Julia Roberts in de hoofdrol. Dit keer is ze echter wat minder happig op het huwelijk. Ze speelt Maggy, een vrouw die al meerdere malen voor het altaar heeft gestaan maar elke keer op het laatste moment de benen neemt. Hierdoor staat ze inmiddels landelijk bekend als de “runaway bride”. Journalist Ike (Richard Gere) gaat op onderzoek en spoort haar op in een klein dorpje in Maryland waar ze wederom op het punt staat in het huwelijk te treden. Hoe meer tijd ze echter doorbrengt met de vasthoudende journalist, hoe meer ze twijfelt over haar aanstaande man. Op de grote dag kiest ze daarom opnieuw het hazenpad. Niet alleen omdat dat haar gewoonte is, maar natuurlijk vooral omdat ze tot over haar oren verliefd is op Ike.
 • 3/5
  Op zoek naar de ware

  Four Weddings and a Funeral

  Lees meer
  Deze film betekende de grote doorbraak van Hugh Grant. Het verhaal gaat over Charles (Grant) en zijn vrienden die zich vertwijfeld afvragen of zij ooit de liefde van hun leven zullen vinden. Charles denkt dat hij “Miss Right” gevonden in de Amerikaanse Carrie, een vrouw die hij maar blijft ontmoeten op verschillende huwelijken en een begrafenis. Carrie is echter al verloofd en het lijkt een kansloze missie. Gedurende de film ontmoet Charles nog een heel scala aan ex-vriendinnen en hij vraagt zich af of er daar niet één tussen zit waar hij eigenlijk mee zou moeten trouwen. Zal Charles genoegen nemen met second best, of zal het lot hem en Carrie bij elkaar brengen?
 • 4/5
  Doorgedraaide vader

  Father of the Bride

  Lees meer
  Het is voor een vader niet makkelijk zijn dochter los te laten. Zeker niet als ze gaat trouwen met een man die ze eigenlijk pas een half jaar kent. Steve Martin speelt in deze heerlijke, ietwat zoetsappige, komedie de neurotische George die het helemaal niet ziet zitten dat zijn dochter gaat trouwen. Vastbesloten om te bewijzen dat haar aanstaande en zijn familie niet te vertrouwen zijn, haalt hij de meest idiote capriolen uit. Ondertussen drijft de hysterische weddingplanner Franck (Martin Short) hem tot waanzin en lijkt de bruiloft compleet uit de hand te lopen. Op de grote dag zelf lijkt George eindelijk wat berusting gevonden te hebben, maar dat wil niet zeggen dat hierna alles op rolletjes verloopt.
 • 5/5
  Bruiden in oorlog

  Bride Wars

  Lees meer
  Beste vriendinnen Emma (Anne Hathaway) en Liv (Kate Hudson) zijn al sinds hun kinderjaren beste vriendinnen. Hun gezamenlijke droom is om te trouwen in het New York City Plaza Hotel. Als beide meiden op dezelfde dag ten huwelijk gevraagd worden, kunnen ze hun geluk niet op. Tot blijkt dat het Plaza Hotel hun bruiloften per ongeluk op dezelfde datum geboekt heeft. Geen van de bruiden wil haar bruiloft verzetten en dit resulteert in een oorlog waarbij wapens als haarverf en oranje zelfbruiner niet geschuwd worden. Leuk als je van een goede catfight houdt!

Meer romantische films?

Ben jij door Valentijnsdag helemaal in the mood voor nog meer romantische films? Dan ben je bij ons natuurlijk aan het goede adres. Klik hier voor een compleet overzicht van al onze romantische films.


Reageer hier en praat mee!