Naar boven

Top 5 – Filmkussen om van te smelten

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Op Valentijnsdag wordt er weer wat afgezoend. Tijd om stil te staan bij de filmkus, een subgenre op zich. Wat maakt sommige filmkussen zo onweerstaanbaar romantisch? Is het de chemie tussen de acteurs? De onvoorspelbaarheid? De passie? Vijf klassiekers op een rij.


 • 1/5
  Kate Winslet en Leonardo diCaprio

  Titanic (1997)

  Lees meer
  Een piepjonge Leonardo DiCaprio kust alsof hij nooit anders heeft gedaan. Geheel onbewust van het naderend onheil treffen Jack and Rose elkaar op de boeg van het monumentale schip. Rose geeft zich over aan haar gevoelens voor Jack, hij tilt haar innig op. De overtreffende trap in intensiteit en hartstocht = kippenvel!
 • 2/5
  Ryan Gosling en Rachel McAdams

  The Notebook (2004)

  Lees meer
  Kussen in de regen: kan het nog romantischer? Na zeven lange jaren wachten onderneemt Allie nog één poging om Noah, de liefde van haar leven, op te zoeken. Met als apotheose de beroemde scene onder bakken hemelwater. Van zulke kussen zou je bijna in sprookjes gaan geloven. Buitencategorie.
 • 3/5
  Jake Gyllenhaal en Heath Ledger

  Brokeback Mountain (2005)

  Lees meer
  De Joker (Ledger) en de Prince of Persia (Gyllenhaal) op hun intiemst. Letterlijk de meest adembenemende filmkus van deze lijst. De stoere cowboys Ennis en Jack hebben elkaar vier jaar niet gezien. Hun opgekropte geheime verlangens uiten zich in een even onstuimige als ontroerende kuspartij. In 2006 beloond met een MTV-Award voor de beste filmkus.
 • 4/5
  Renée Zellweger en Colin Firth

  Bridget Jones’ Diary (2001)

  Lees meer
  En daar gaat ze. In tijgerslip en sneakers. Dwars door de sneeuw achter haar grote liefde aan, de keurige Mark Darcy. Bridgets vrees dat hij haar zal verlaten blijkt ongegrond en dat wordt gevierd met een uitbundige en gepassioneerde kus. Feelgood van de bovenste plank, afgekleed met dwarrelende sneeuwvlokken en verwonderd toekijkende bejaarden.
 • 5/5
  Lady en... de Vagebond

  The Lady and the Tramp

  Lees meer
  Dat romantiek overal, bij iedereen en altijd kan toeslaan bewijst deze klassieker. Een iconische scene uit de tijd dat onvervalst sentiment nog gewoon mocht op het witte doek. De lady en de vagebond, één bord spaghetti en het laatste sliertje. Wie is er niet bij weggesmolten? Vaak herhaald, nimmer geëvenaard!

Op zoek naar een romantische film?

Ben jij door Valentijnsdag helemaal in the mood voor een romantische film? Dan ben je bij bol.com natuurlijk aan het goede adres. Klik hier voor een compleet overzicht van al onze romantische films.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!