Naar boven

Top 5 Carnavalskrakers

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Vrijdag barst het carnaval weer los. Om alvast in de stemming te komen zetten we de grootste carnavalskrakers voor je op een rij. Tap open, carnavalsoutfit aan, polonaise!


 • 1/5
  Lees meer
  Beschikt over alle kritische succesfactoren van een echte carnavalskraker: eenvoudig te onthouden tekst, een niet te hoog tempo (we moeten kunnen hossen!) en een volkse melodie. Voilà: de ideale meezinger voor een dampende feestavond. Vergeet ‘’k Heb hele grote bloemkolen’, ‘ Willempie’ en ‘Joep Meloen’: dat paard in de gang van buurvrouw Jansen wil na dertig jaar nog steeds van geen wijken weten.
 • 2/5
  Lees meer
  De onbetwiste nummer één van het Kwèkfestijn 1989 in Oeteldonk. Maar ook buiten de Bossche stadsgrenzen worden teksten als ‘’T is un lust veur ut ôôg agge ziet hoe un Oetel drie daoge geniet’ kennelijk op waarde geschat: Van Alles Wè scoort een heuse top 40 hit met deze stamper. Ook in Duitse uitvoering door Die Kolibris (Hände zum Himmel) ‘ein Evergreen mit 100% Stimmungsgarantie’!
 • 3/5
  Havenzangers

  ’s Nachts na tweeën

  Lees meer
  Brabantse roots? Nee. Carnavals-hit? Absoluut. Begin jaren tachtig zetten de Havenzangers hun zeemansrepertoire even opzij voor deze knaller, waarin de cafégangers trouw beloven ‘tot morgenvroeg door te gaan’. Of het vanwege hun verdiensten voor het carnaval is weten we niet, maar in 2003 werden de Havenzangers Henk Pleket en Willem Mulder benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En dat zal ongetwijfeld tot in de kleine uurtjes gevierd zijn.
 • 4/5
  Barry Hughes en De Kwaffeurs

  Ik wil op m’n kop een kamerbreed tapijt

  Lees meer
  Ontdekker van Ruud Gullit. Trainer van onder meer Haarlem, Sparta en FC Utrecht. En tussen de bedrijven door zette de kalende Britse voetbalcoach Barry Hughes ook nog even deze onvervalste kraker op de plaat. Samen met De Kwaffeurs bezingt ‘entertrainer’ Hughes het haarloze bestaan en de remedie ertegen. Een zingende voetbaltrainer: dat doet zelfs Louis van Gaal hem niet na.
 • 5/5
  Lees meer
  Ribbens is geboren en getogen in Lampengat, buiten carnavalstijd ook wel bekend als Eindhoven. Dus een carnavalszanger met ‘street credibility’. Al ver voor Guus Meeuwis’ hommage aan Brabant, scoorde Ribbens met ‘Brabantse nachten zijn lang’. Belangrijkste ingrediënten: de kroeg, smoesjes voor de vrouw en bier, heel veel bier. Laat die nacht maar beginnen!


Reageer hier en praat mee!