Naar boven

Top 5 carnavalshits van BN’ers

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is vandaag 11 november. Dat betekent dat vanavond de kinderen langs de deuren gaan om snoep te verzamelen vanwege Sint-Maarten. De 11e van de 11e staat echter ook voor het begin van het carnavalsseizoen. De hoogste tijd voor Uitgelicht! om een mooie top 5 samen te stellen met de beste carnavalshits van BN'ers door de jaren heen.

 • 5/5
  Zallemenut

  Adèle Bloemendaal

  Lees meer
  Zallemenut (nog ’n keertje overdoen) is één van de weinige nummers van Adèle Bloemendaal dat nooit op album is uitgebracht. Dit komt omdat het nummer totaal niet past bij de rest van haar oeuvre. Ondanks dat was Adèle wél succesvol met dit typische carnavalsnummer. Ze moest het in de top 10 uiteindelijk afleggen tegen Den Uyl is in den olie van Vader Abraham. Die ging er in 1974 vandoor met de officieuze titel ‘carnavalskraker van het jaar’. Klik hier voor het betreffende nummer.
 • 4/5
  Ik wil op m'n kop een kamerbreed tapijt

  Barry Hughes

  Lees meer
  Barry Hughes bleek meer noten op zijn zang te hebben dan men oorspronkelijk dacht. Naast voetballer en trainer blijkt de geboren Welshman een voorliefde voor carnaval te hebben. En dat merkt feestvierend Nederland wanneer hij zijn krachten bundeld met De Kwaffeurs. Samen maken ze het nummer Ik wil op m’n kop een kamerbreed tapijt. Niet alleen de media smult er van, ook bij het carnavalspubliek valt het nummer goed. Zo goed zelfs dat hij ieder jaar opnieuw met carnaval uit de kast wordt gehaald wanneer er echt gefeest moet worden. Klik hier voor het betreffende nummer.
 • 3/5
  Groeten uit Brabant

  New Kids

  Lees meer
  De New Kids. Een stel schoffies die niets anders doen dan stennis schoppen. En toch verandert alles wat de heren uit Maaskantje aanraken in goud. De serie was als succesvol. De bioscoopfilm haalde overal het nieuws en trok talloze bezoekers en wanneer de jongens beslissen een carnavalsnummer te maken blijkt ook dit een goede beslissing. Hoewel, het nummer wordt in veel gemeenten verboden vanwege de schunnige teksten die de asociale heren gebruiken. Uitgelicht! ziet de humor er wel van in, wat toch niet onbelangrijk is tijdens carnaval, en daarom staan ze op een mooie 3e plek in deze top 5. Klik hier voor het betreffende nummer.
 • 2/5
  Lauwe pis

  Theo Maassen

  Lees meer
  Cabaretier Theo Maassen stond vóór 2007 niet echt bekend om zijn carnavalsmuziek. Tot het moment dat hij in zijn show ‘Tegen Beter Weten In‘ begon te zingen (althans, iets dat hierop leek) over lauwe pis. Componist Fons Merkies en carnavalsvereniging De Kapotte Kontjes vroegen om toestemming om het lied om te bouwen tot carnavalsnummer. Die transformatie valt goed in het land van de verkleedpartijen en talloze meters bier. Sterker nog, Lauwe Pis stond op nummer 1 in de top 40 tijdens het carnavalsweekend van dat jaar. Klik hier voor het betreffende nummer.
 • 1/5
  Er staat een paard in de gang

  André van Duin

  Lees meer
  Jullie hadden hem waarschijnlijk al wel verwacht. André van Duin en zijn paard dat op de gang staat. Allebei staan ze onbetwist op nummer 1. Een echte carnavalsklassieker. En dat was overigens niet het enige nummer van André dat in aanmerking komt voor deze top 5. Hits als: Willempie (1976), ‘k Heb hele grote bloemkoole (1979), Flip Fluitketel (1981), Joep Meloen (1982), Gatzdeladigee (1983), Wij zijn de vuilnisman (1984) en Mijn opoe heeft een zadel op d’r rug (1985) hadden geen van allen misstaan in deze lijst. Klik hier voor het betreffende nummer.

Reageer hier en praat mee!