Naar boven

Top 5 Buitenaardse televisieseries

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Veel mensen zijn ontzettend benieuwd of er buitenaards leven bestaat. Tot het moment dat we iets ontdekken moeten we het doen met onze fantasie in die van Hollywood. En dat is de afgelopen jaren best heel aardig gegaan als je kijkt naar onze top 5 Buitenaardse televisieseries.

 • 5/5
  (1996–2001)

  3rd Rock From The Sun

  Lees meer
  3rd Rock From The Sun is samen met de serie die op nummer 3 in deze lijst staat meer grappig dan spannend of eng. Dit zijn termen die beter bij buitenaards passen dan komisch. Maar nog is deze serie absoluut het kijken waard. Hij is al wat ouder dus voor de personen die het niet kennen: De serie volgt een aantal aliens die de menselijke vorm aannemen zodat ze kunnen leren over het leven van de mens op de planeet aarde. Allemaal nemen ze een andere vorm aan maar al snel blijkt dat ze niet goed om kunnen gaan met de dagelijkse gang van zaken aangezien ze niet bekend zijn met emoties.
  • 4/0
   (2008–)

   Fringe

   Lees meer
   We hebben het vermoeden dat niet veel mensen de serie Fringe kennen. En dat is toch zonde omdat het een steengoede televisieserie is. Het is goed te vergelijken met X-Files en The Twilight Zone die beide hoger dan Fringe staan in deze top 5. De serie gaat over een groep FBI-agenten die de hulp inschakelen van een wetenschapper die een tijdje vast heeft gezeten in een gesticht. Ze hebben zijn hulp hard nodig voor het oplossen van een aantal zaken die onoplosbaar lijken. Althans, als je ervan uit gaat dat er niets zoiets bestaat als buitenaards leven.
   • 3/0
    (1985–1989)

    Twilight Zone

    Lees meer
    Gek genoeg hebben we goede en slechte herinneringen aan de Twilight Zone. De serie wat ontzettend goed, maar we zaten net in een leeftijd dat we veel afleveringen gewoon heel eng vonden. Eén aflevering in het speciaal staat ons nog goed bij. Het gaat over een oude vrouw die s’ avonds mysterieuze telefoontjes krijgt van een vage enge stem die zegt dat hij haar wil spreken. Via de telefoonmaatschappij lokaliseert ze de plek waar vandaan gebeld wordt en dat blijkt een kerkhof te zijn waar het lichaam ligt van haar overleden man. Hij is niet zo gelukkig met haar en wil dat ze dat weet. Super eng.
    • 2/0
     (1999–)

     Futurama

     Lees meer
     We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we fans zijn van de Simpsons. Met die informatie in het achterhoofd is het natuurlijk logisch dat we de serie Futurama hoog in deze lijst hebben staan. Beide series komen uit het meesterbrein van Matt Groening en Futurama heeft een vergelijkbare soort humor waar wij veel plezier aan beleven. De serie is misschien niet zo buitenaards als de rest maar er zitten toch wel behoorlijk wat aliens in.
     • 1/0
      (1993–2002)

      X-Files

      Lees meer
      The truth is out there… De X-Files was voor ons gevoel één van de eerste echt succesvolle televisieseries (samen met Friends in die tijd). Hoewel sommige afleveringen niet altijd even goed waren zaten er wel een aantal ontzettend spannende paretltjes tussen. Fox Mulder en Agent Scully zullen bij ons altijd herinneren aan de tijd van de X-Files, hoeveel toffe Californication afleveringen David Duchovny ook maakt. Beste aflevering? Squeeze uit het tweede seizoen. Hier maken we kennis met Eugene Victor Tooms die zijn lichaam kan uitrekken. Geen UFO’s dit keer maar een heus monster!


     Reageer hier en praat mee!