Naar boven

Top 5 beste race games ooit gemaakt

| Geschatte leestijd: 2 minuten

De nieuwste Need for Speed is sinds deze week verkrijgbaar. Op de redactie van Uitgelicht! moesten we denken aan de gouden oude tijd toen we nog uren kwijt waren met het gooien van groene en rode schilden in het spel Maria Kart 64. Was dit voor ons de beste race game ooit gemaakt?

 • 5/5
  1999

  Crazy Taxi

  Lees meer
  Iedereen zou wel eens willen weten hoe het voelt wanneer je geen enkele verkeersregel hoeft na te leven. Wij hebben dit reeds ervaren op het moment dat het spel Crazy Taxi in de winkels lag. Doel van het spel? Passagiers zo snel mogelijk van A naar B brengen met alle gevolgen van dien. De tijd die je kreeg was vaak genoeg onmogelijk en dus moesten er nogal wat verkeersregels gebroken worden. Maar hé, de klant is koning en dus hebben we als een stel verslaafde zombies duizenden klanten op tijd afgeleverd op de plek van bestemming. Geeft toch wel een voldaan gevoel.
  • 4/0
   Lees meer
   Deze game hadden jullie zeker niet op nummer 4 verwacht? Daar kunnen we ons iets bij voorstellen, maar jeugdsentiment (kijk maar naar de nummers 3 en 2 van deze lijst) speelt een grote rol in deze top 5. Het vijfde deel uit de Gran Turismo-serie is absoluut één van de meest realistische racegames die we ooit gespeeld hebben, en dat wil je natuurlijk als echte autoliefhebber. Overigens bedoelen we met realisme niet hoe mooi de auto er wel niet uitziet, maar ook hoe een auto reageert op de aanschaf van bijvoorbeeld het verkeerde moertje. Hier heeft behoorlijk wat werk ingezeten dat is één ding wat zeker is.
   • 3/0
    2008

    WipeOut HD

    Lees meer
    We kunnen ons nog goed herinneren dat we WipeOut lang links hebben laten liggen. Het zag er wat ons betreft veel te futuristisch uit en de ‘voertuigen’ waarmee gereden werd gingen zo snel dat we niet het idee hadden dit spel ooit onder de knie te krijgen. Waarom we het uiteindelijk wél zijn gaan spelen is ons een raadsel, maar wat hebben we er alsnog veel plezier aan gehad. Zelden zat een spel zo goed in elkaar en toen de HD versie uitkwam konden we niet wachten hem te spelen. Het spel voldeed aan alle verwachtingen en dus schoten wij uren achter elkaar over verschillende powerups om zo snel mogelijk over de finish te komen. Geweldig!
    • 2/0
     Lees meer
     We speelden Mario Kart voor het eerst op de Super Nintendo. Sindsdien hebben we geen enkele Mario Kart gemist op alle verschillende consoles die Nintendo ooit heeft uitgebracht. Stellig durven we te zeggen dat Mario Kart 64 de beste uit de reeks is. Zo simpel en perfect kan een racespel zijn. Heel wat nachten hebben we dit spel met zijn 4en gespeeld en daar zaten heel wat mislukte afsnijdroutes bij op de Rainbow Road tussen. Overigens van alle Rainbow Roads die we gespeeld hebben was die van Mario Kart 64 gewoon de beste. Toch?
     • 1/0
      Lees meer
      Forza Motorsport 4 was de enige reden waarom we een Xbox hebben aangeschaft. We komen er eerlijk vooruit. Dit was de game waar we 300 euro voor hebben betaald. Absurd als we er nu aan terugdenken, maar toen hebben we geen seconde getwijfeld. Forza Motorsport voor de Xbox is eigenlijk wat Gran Tourismo voor de Playstation is. Alleen dan een beetje beter. Het scheelt niet eens zoveel, maar voor ons gevoel is Gran Tourismo een stuk trager dan Forza. En dat is dan ook gelijk het verschil tussen de 2. Moet je nagaan hoe dicht de games in deze top 5 bij elkaar in de buurt zitten…

     Reageer hier en praat mee!