Naar boven

Top 10 beste games van 2012

| Geschatte leestijd: 3 minuten

2012 was wat games betreft weer een topjaar waarin we onze duimen weer flink blauw konden spelen. Hoewel ondoenlijk om te kiezen, toch een poging voor een top 10. aan fijnste games van 2012.

 • 10/10
  Eat that, Luigi!

  New Super Mario Bros. U

  Lees meer
  Een nieuwe Nintendo computer, een nieuwe Mario. Op de nieuwe Nintendo Wii U heb je een tablet als controller, waardoor games weer een heel nieuw karakter krijgen, maar Mario is nog steeds zijn ouderwetse zelf. Dus: naar hartelust springen in een gigantische chaos van stuiterende beesten en vrienden die je naar het leven staan. Want de multiplayer is van Mario toch nog steeds het leukst.
 • 9/10
  Die berg af!

  SSX

  Lees meer
  Niet zozeer de beste game van 2012, maar we nemen ‘m op in de lijst puur omdat we het zo hebben gemist: snowboarden op de Xbox360. Er was namelijk nog geen SSX-game verschenen op de console, wat natuurlijk een doodzonde was. Daarom nu weer heerlijk van de berg af flippen en gliden, onder genot van weer een fantastische soundtrack.
 • 8/10
  My name is Payne

  Max Payne

  Lees meer
  En daar was Max weer, een van de donkerste gamepersonages all time. Hoewel 9 jaar verstreken zijn sinds zijn laatste avontuur, is er gelukkig – op de veel mooiere graphics na – niet heel veel veranderd. Max is Max. In een third person avontuur om je de tijd lekker vaak bij stil te zetten.
 • 7/10
  XXL Hack & Slash

  Diablo III

  Lees meer
  In het betere hak en slachtwerk is Diablo onomstreden een van de beste games. Deel 3 betekende dan weer een feestje voor fans van dit genre. In dit deel mag je in de wereld Sanctuary weer flink los op demonen en allerhande slechteriken die een zwaard in hun mik verdienen. Vooral de co-op variant staat garant voor uren plezier!
 • 6/10
  De nieuwe footie deel 1

  PES 2013

  Lees meer
  Ieder jaar is het weer een tweestrijd tussen FIFA en PES. Beide series hebben grote groepen supporters en de games ontlopen elkaar nooit veel. PES 2013 speelt langzamer dan FIFA waardoor het zich meer leent voor tactisch spel. Daarbij is het realisme is in dit deel weer iets verbeterd, waardoor spelers weer een jaar lang hun spel kunnen perfectioneren.
 • 5/10
  De nieuwe footie deel 2

  Fifa 13

  Lees meer
  Grote concurrent – en wat ons betreft de winnaar dit jaar – is FIFA 13. De game speelt als een trein namelijk.Ten opzichte van vorig jaar  is het verdedigen een stuk verbeterd. Tegelijkertijd hebben spelers meer mogelijkheden om te pingelen. Het levert weer een heerlijk spel op, waarin je niet uitgespeeld raakt.
 • 4/10
  Een fantastische wereld

  Elder Scrolls V: Skyrim

  Lees meer
  Er zijn weinig games zo groot als Skyrim. In een enorme fantasy wereld kun je eigenlijk doen en laten wat je wil. Tel daarbij op de fantastische graphics en als je niet oppast ben je een erg tijdrovende verslaving rijker. Want je vermaakt je makkelijk dagen en dagen in de wereld vol fantastische personages. Bad guys in dit deel zijn de draken, dat je dat ook weet.
 • 3/10
  New York New York

  Assassin's Creed III

  Lees meer
  Het openspel-systeem maakte de eerste twee delen van Assassin’s Creed enorm populair. Dat je kan rondlopen in echt nagebouwde historische steden, maakt het tot de droom van iedere geschiedenisleraar. Het derde deel speelt zich af in het Amerika van de 18e eeuw,m tijdens de strijd tussen de Amerikaanse koloniën en de Britten. Ooit al eens willen rondlopen in het  New York van 1783? Daar ga je!
 • 2/10
  Red het zonnestelsel

  Mass Effect 3

  Lees meer
  Mass Effect 3 moest de Mass Effect-trilogie passend afsluiten en we kunnen concluderen dat dat wel gelukt is. In dit laatste deel kun je weer op een ernstig gewelddadige ontdekkingstocht, als een oud ras – de Reapers – van plan is ons zonnestelsel te vernietigen. Daar zijn wij het aardbewoners natuurlijk niet mee eens. Door de keuzes die je maakt gedurende het spel bepaal je zelf het einde.
 • 1/10
  'It's personal'

  Hitman: Absolution

  Lees meer
  Onze favoriete huurmoordenaar is terug en hoe. Want wat is Absolution goed. Je wordt weer op de meest macabere missies gestuurd waarin je weer flink getest wordt op oplossend vermogen. Het mooie van Hitman is dat de creatiefste oplossingen die je verzint vaak ook de beste blijken te zijn. ‘It’s personal’, zegt onze kale killer in het begin en daar is niets aan gelogen.


Reageer hier en praat mee!