Naar boven

Top 5 beste boeken van John Grisham

| Geschatte leestijd: 2 minuten

John Grisham heeft vele fantastische boeken geschreven. Daarom gingen we hier bij Uitgelicht! rond de tafel en noteerde we 5 boeken waarvan wij vinden dat deze de beste zijn.

 • 5/5
  Lees meer
  Het Testament vertelt het verhaal van een oude man die op sterven ligt. Hij legt de laatste hand aan zijn testament en kort daarna overlijd hij. Aangezien het feit dat de oude man goed is voor vele miljoenen vliegt de hele familie in om te ruziën over het testament. Maar wat blijkt, alles gaat naar een onbekend persoon die ergens diep in de jungle van Zuid Amerika leeft. Een advocaat wordt er namens de familie op uitgestuurd om haar terug te halen maar wanneer hij de vrouw eenmaal heeft gevonden begint hij te begrijpen waarom zij in Zuid Amerika is en, wat eigenlijk nog veel belangrijker is, waarom ze niet mee terug wil komen.
 • 4/5
  Lees meer
  Met het boek De straatvechter liet John Grisham een hele andere tak van de advocatenwereld zien, en dat is 1 van de redenen waarom dit boek op nummer 5 in onze lijst staat. Het zorgt namelijk voor de nodige afwisseling. Het boek gaat over een jonge advocaat die bakken met geld verdient bij zijn advocatenkantoor. Tot er op een dag een dakloos persoon het kantoor overneemt en een aantal van zijn collega’s vermoord. Hij zoekt het verhaal tot de bodem uit en gaat hiervoor zelfs zo ver dat hij een straatadvocaat wordt om dakloze mensen niet alleen beter te kunnen begrijpen, maar ook daadwerkelijk te helpen.
 • 3/5
  Lees meer
  Ondanks het feit dat veel van de boeken van Grisham gaan over het thema recht, is Achter gesloten deuren (The pelican brief) toch een beetje anders. Het laat zien dat een normale vrouw, (hoofdrolspeelster Darby Shaw, een zaak kan oplossen terwijl vele gespecialiseerde instanties dat niet kunnen. Ze heeft een brief in handen gekregen dit informatie bevat over de moord op 2 rechters. Iedereen die de brief in handen krijgt verliest kort daarop zijn leven, behalve Darby. Wanneer ze beseft dat het allemaal erg gevaarlijk wordt besluit ze nooit langer dan 2 dagen op dezelfde plek te blijven. Dit resulteert in een spannend verhaal vol mysterie wat ervoor zorgt dat je het boek pas weg doet wanneer de laatste bladzijde is gelezen.
 • 2/5
  Lees meer
  Veel van de boeken van Grisham spelen zich af in en rondom de rechtbank. In De rainmaker gebruikt de schrijver echter voor het eerst humor (vooral de communicatie tussen de partner van de hoofdrolspeler en de rechter zijn erg komisch) wat het verhaal ten goede komt en zorgt dat het geheel makkelijk wegleest. Het verhaal gaat over een jonge advocaat die samen met zijn nogal cynische partner het voor een arme familie opneemt tegen één van de grotere advocatenbureaus. Zij willen en moeten gaan bewijzen dat de grote tegenstander corrupt is zodat ze ervoor kunnen zorgen dat de arme familie niet in een uitzichtloze situatie terecht komt.
 • 1/5
  Lees meer
  Het boek de Advocaat van de duivel, beter bekend bij zijn Engelse titel The Firm, is volgens ons niet alleen het beste boek dat Grisham ooit heeft geschreven. Het heeft er ook voor gezorgd dat de schrijver wereldberoemd is geworden. Het was zijn 2e boek (1e boek was A time to kill) en werd zijn eerste bestseller en tevens doorbraak. Het boek is zelfs verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol en ook de film was voor het grote publiek een schot in de roos. Het verhaal gaat over een jonge talentvolle advocaat die wordt aangenomen door een prestigieus advocatenkantoor. Hij komt er echter achter dat niet alles is zoals het lijkt waardoor hij genoodzaakt is met zowel de maffia als de FBI onder 1 hoedje te spelen.

Reageer hier en praat mee!