Naar boven

Top 5 American football-films

| Geschatte leestijd: 2 minuten

In Amerika zijn ze er helemaal klaar voor en zitten vannacht miljoenen mensen voor de buis voor de jaarlijkse Super Bowl. In onze landen lopen we niet zo warm voor American football. Toch vinden we films waarin deze sport een rol speelt toch erg vermakelijk. Bijvoorbeeld deze 5.


 • 5/5
  Lees meer
  ‘Show me the money!’ Wie de film Jerry Maguire ooit heeft gezien kan zich deze woorden uit de mond van sportmanager Jerry Maguire (Tom Cruise) zeker herinneren. De woorden waren gericht aan American footballspeler Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.), de enige overgebleven cliënt van de aan de grond zittende manager. Uiteindelijk red Tidwell de carrière van Maguire en komt er money op tafel. Deze film, met ook nog Renée Zellweger in een hoofdrol, werd genomineerd voor 5 Oscars.
 • 4/5
  Lees meer
  Je hebt Adam Sandler-fans en mensen die hem haten. Je moet er inderdaad van houden. Van de vaak wat flauwe humor van deze komedie-acteur. In The Waterboy speelt hij een verlegen slapjanus van het platteland die als waterdrager fungeert bij een American football-team. Opgekropte frustratie brengen een uniek talent aan het licht. Hij blijkt een extreem goede American footballer te zijn die harder tackelt dan wie dan ook. Als je van de humor van Adam Sandler houdt, dan zeker kijken.
 • 3/5
  Lees meer
  Oliver Stone vond genoeg sterren om een rol te spelen in zijn American football-film Any Given Sunday. Al Pacino, Cameron Diaz, Jamie Foxx en LL Cool J maakten allemaal hun opwachting in deze film over de Miami Sharks. Tony Damato (Al Pacino) is als coach aangesteld om het slechte team succesvol te laten zijn. Makkelijk gaat dat niet, omdat onder andere de clubeigenaresse (Cameron Diaz) hem het leven zuur maakt. Any Given Sunday is een film vol verhaallijnen en qua spektakel een van de betere films van Oliver Stone.
 • 2/5
  Lees meer
  Misschien is de tv-serie Friday Night Lights (uitgezonden door RTL8) inmiddels wel bekender dan het originele boek van H.G. Bissinger en de daarop gebaseerde film uit 2004. Centraal staat een klein plaatsje in Texas dat gebukt gaat onder een enorme financiële crisis. Wat de inwoners bindt is American football. Het winnen van het kampioenschap is het grote doel van de Permian Panthers, maar veel belangrijker zijn de persoonlijke verhalen van de inwoners. Een goed verhaal met een verrassend einde.
 • 1/5
  Lees meer
  Denzel Washington speelt de hoofdrol in deze dramafilm uit 2000. In Remember the Titans vertolkt hij de rol van American football-coach Herman Boone. Na een fusie tussen een witte en zwarte school in de jaren ’70 is racisme aan de orde van de dag. Coach Boone weet door keiharde trainingen van het gemengde gezelschap van blanke en zwarte spelers een geweldig schoolteam te maken dat onverslaanbaar is. Een prachtige film met een topprestatie van Denzel Washington.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!