Naar boven

Top 5 favoriete actiehelden

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Bruce Willis kruipt weer in de huid van John McClane om in A good day to die hard (Die Hard 5) Russisch tuig goed aan te pakken. McClane is een actieheld van de bovenste plank, maar is hij ook de ultieme actieheld? Wij zetten vijf andere actietoppers op een rijtje. John McClane, je bent niet alleen!


 • 1/5
  Sylvester Stallone, de sympathieke bokser

  Rocky Balboa

  Lees meer
  Maar liefst zes keer kroop Sylvester Stallone in de huid van de bokser die zijn carrière steeds opnieuw naar de top weet te krijgen. Het eerste deel genaamd Rocky verscheen in 1976 en het laatste deel, Rocky Balboa, in 2006. Hierdoor is Rocky bekend bij jong en oud. Terecht, want de goedmoedige Italian stallion laat zien dat met inzet en goede wil de wereld kan worden veroverd. Rocky is hiermee een actieheld én een voorbeeld!
 • 2/5
  Clint Eastwood als keiharde inspecteur

  Dirty Harry Callahan

  Lees meer
  Inspecteur Harry Callahan zorgde ervoor dat menig jongetje in 1971 bij de politie wilde. Hij was stoer, sterk, gevat en voor niemand bang. Zelfs het grootste tuig ging hij niet uit de weg. Hij deed zijn werk met gevaar voor eigen leven, zonder blikken of blozen. Na Dirty Harry volgden vier andere delen. Deel 1 werd niet geëvenaard en staat tot op de dag van vandaag in de lijst The 500 greatest movies of all time van het filmtijdschrift Empire. En Clint is in de ogen van al die kleine jongetjes nog steeds de ultieme politie-inspecteur.
 • 3/5
  Tom Cruise doet het onmogelijke

  Ethan Hunt

  Lees meer
  De Mission: Impossible-reeks doet ons allemaal een beetje verlangen naar een bestaan als geheim agent. Want hoe heftig is je leven dan? Voor geheim agent Ethan Hunt zijn acties dagelijks kost. Van terrorisme tot corrupte politici en teamgenoten met een geheime agenda. In de filmreeks leidt dit tot een samensmelting van straffe acties, de meest moderne technische snufjes en het acteertalent van Tom Cruise. Een gouden combinatie!
 • 4/5
  Arnold Schwarzenegger roeit alles uit

  Terminator

  Lees meer
  Arnold Schwarzenegger is met zijn Terminator de vreemde eend in de bijt. De Terminator is namelijk geen mens, maar een halve machine. Hij redt de wereld niet, maar wil juist zoveel mogelijk vernietigen, is allesbehalve sympathiek en zegt bijna niets. Toch mag ‘Arnie’ niet in dit rijtje ontbreken. De Terminator is namelijk een icoon, omdat werkelijk iedereen wel eens op een mechanische toon ‘I’ll be back‘ heeft gezegd.
 • 5/5
  De avontuurlijke professor Harrison Ford

  Indiana Jones

  Lees meer
  Dat je de wereld in moet om iets mee te maken bewijst antiheld Indiana Jones. De professor archeologie én bolleboos (hij spreekt 28 talen) komt in de vier Indiana Jones-delen in de meest absurde situaties terecht. Met recht een inspirerende actieheld, want na de vier films zijn er ook televisieseries, (strip)boeken, computerspellen en attracties over Indiana Jones verschenen.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!