Naar boven

Tien geweldige pocketspellen van 999 Games voor de herfstvakantie

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Het is herfstvakantie en buiten is het guur en koud, dus wat doe je binnen? Juist ja; spelletjes spelen. In dit blog vind je 10 van onze favoriete spellen van 999 Games voor tijdens de herfstvakantie. Maar ook voor erna, want het zijn pocketspellen die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

 • 1/10
  Dobbelen of stoppen?

  Regenwormen

  Lees meer
  Houd jij van dobbelspelletjes zoals Yahtzee? Neem dan Regenwormen mee op vakantie. Een portie geluk komt goed van pas tijdens dit spel, want in Regenwormen dobbel je met acht dobbelstenen met de bedoeling om op een getal tussen de 21 en 38 uit te komen. Dat levert namelijk een Regenworm op. Deze mag je ook afpakken van de tegenstander. Deze regel zorgt ervoor dat je gedurende het spel steeds gulziger wordt en vaker dobbelt om een regenworm af te pakken. Mislukt je poging, dan moet je zelf een regenworm terugleggen. Als alle stenen op zijn, heeft de speler met de meeste regenwormen gewonnen.
 • 2/10
  Hutten bouwen

  Best Treehouse Ever

  Lees meer
  Iedereen weet: het bouwen van een hut is een feest. Maar als de hut eenmaal af is er ook daadwerkelijk in gaan zitten? Saaaai. Met Best Treehouse Ever heb je dat probleem gelukkig niet. De spelers proberen, je raadt het al, de mooiste boomhut ooit te bouwen. Dit familiespel maakt gebruik van wat ze in de bordspellenwereld het ‘draftingsysteem’ noemen. Hierbij krijg je niet simpelweg een hand kaarten uitgedeeld, maar kies je een kaart om je hand vervolgens door te geven. Zo heb je invloed op wat je tegenstanders krijgen en kun je met een beetje tactiek ervoor zorgen dat hun boomhutten verbleken bij die van jou. Zorg er wel voor dat de indeling van jouw hut een beetje logisch is en dat de boom in evenwicht blijft. Na drie ronden worden de punten geteld en voor eens en altijd bepaald wie de Best Treehouse Ever heeft.
 • 3/10
  Burgers tegen wolven

  Weerwolven

  Lees meer
  De Weerwolven van Wakkerdam is hét spel dat leuk is om met een grote groep 's avonds op de camping of in je tuin te spelen. De spelers worden in twee groepen verdeeld: weerwolven en burgers, maar zij weten niet van elkaar wie wie is. Het spel wordt gestuurd door een spelleider die ’s nachts iedereen de ogen laat sluiten en de beurt geeft aan verschillende karakters, zodat zij hun rol kunnen vervullen. Slagen de burgers erin om de weerwolven te doden tijdens de dorpsvergadering overdag of gaan ze 's nachts ten onder aan hun eigen getwijfel en tunnelvisie?
 • 4/10
  Pesten maar dan anders

  Solo

  Lees meer
  Solo is een snel kaartspelletje dat lijkt op pesten, maar dan net iets anders. De actiekaarten zorgen voor meer spanning en je kunt je tegenstander nog meer dwars zitten. Heb jij bijvoorbeeld heel veel kaarten in je hand, maar geen pestkaarten? Met een beetje geluk krijg je een actiekaart waar je jouw hele hand kunt ruilen met die van je tegenstander. De persoon die als eerste zijn hand leeg speelt, heeft Solo gewonnen.
 • 5/10
  Train je geheugen

  Beverbende

  Lees meer
  Zet je tanden eens in een potje Beverbende. Tactiek en een beetje geluk komen hier goed van pas, maar nog veel belangrijker is een goed geheugen. Bij Beverbende is het doel juist om zo min mogelijk punten te behalen. De kaarten liggen gedekt voor je neer. Even spieken voordat de ronde begint en vervolgens voeren de spelers om de beurt hun acties uit. Kaarten worden getrokken, gestolen of geruild waarbij je je al snel afvraagt of daar nu een 2 of een 9 lag. Gelukkig kom je met een beetje bluffen een heel eind. En wanneer jij denkt dat je minder punten hebt dan je tegenstander(s), kondig je het einde van de ronde aan. Nu maar hopen dat je gelijk hebt. Een potje Beverbende gaat razendsnel en is afgelopen voordat je het doorhebt. Hierdoor zal de vraag ‘Rematch?’ tijdens jullie vakantie ongetwijfeld vaak gesteld worden.
 • 6/10
  Het lot van Londen

  Pocket Escape Room

  Lees meer
  Je bent een detective van Scotland Yard en je wordt gevraagd voor een belangrijke missie. Je moet bommen uitschakelen die vroeger in de oorlog zijn verstopt in Londen. Je hebt 60 kaarten vol raadsels en puzzels die je in een race tegen de klok moet oplossen met je team, om binnen een uur te kunnen ontsnappen. Als je denkt een oplossing te weten, dan mag je de raadselkaart omdraaien en kijken of jouw gedachten juist zijn. Klopt het? Dan mag je door naar de volgende kaart. Zat je verkeerd? Dan moet je een kruisje zetten op de scorekaart. Alle kruisjes zijn op het einde strafminuten die je bij de tijd optelt. Als je dol bent op puzzels, logica en raadsels, dan is Pocket Escape Room echt een spel voor jou.
 • 7/10
  Geestig spel

  Vlotte Geesten

  Lees meer
  Vlotte Geesten is een spel dat draait om snelheid en logisch nadenken. Er staan vijf voorwerpen in een kring op tafel waar alle spelers bij kunnen. Een speler draait de bovenste kaart om. Je probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te pakken dat op de kaart in de juiste kleur is afgebeeld. Staat er geen juist voorwerp op de kaart? Pak dan het voorwerp dat níet op de kaart is afgebeeld. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gepakt, krijgt de kaart. Heb je aan het einde de meeste kaarten? Dan heb jij gewonnen.
 • 8/10
  Voor het hele gezin

  Keer op keer

  Lees meer
  Neem Keer op Keer mee als je een lange autoreis voor de boeg hebt en de tijd vliegt voorbij. Dit simpele maar leuke spelletje heeft weinig nodig en is leuk om meerdere keren achter elkaar te spelen. Je dobbelt en je kiest een gedobbelde kleur en cijfer en kruist die aan op je vakje. Maak de juiste keuze voor jezelf en speel tactisch door de kleuren en combinaties van de andere spelers weg te spelen. Je hebt gewonnen als je twee complete kleuren hebt aangekruist. Tip: neem een bakje mee in de auto om in te dobbelen.
 • 9/10
  Je eigen boontjes doppen

  Boonanza

  Lees meer
  In Boonanza ben je een boer die probeert zoveel mogelijk bonen te verbouwen op zijn akkers. Behalve een beetje geluk is je tactiek erg belangrijk. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand 'verbouwen'. Vervolgens draai je twee nieuwe bonenkaarten om en die mag je houden of verhandelen. Welke bonenboer onderhandelt de beste bonen en verdient het meeste geld op zijn land? Die boer wint het spel. Boonanza is een slim onderhandelingsspel en een aanrader voor de liefhebbers van Catan en Agricola.
 • 10/10
  Strategisch domino

  Qwirkle

  Lees meer
  Wanneer je kinderen iets ouder en niet vies zijn van een strategisch spelletje, is Qwirkle leuk om mee te nemen. Het is een soort domino maar dan met een strategisch tintje: vorm rijen door tegels met verschillende symbolen en kleuren aan elkaar te leggen. De zesde in een rij leggen, de zogenoemde Qwirkle, levert zes bonuspunten op. De speler die de meeste punten scoort, wint het spel. De pocketeditie zit in een handige tas en heeft kleinere tegels, waardoor het spel ook geschikt is voor op de campingtafel.
Bekijk alle pocketspellen

slider_image_beverbende
Beverbende
slider_image_besttreehousever
Best Treehouse Ever
slider_image_boonanza
Boonanza
slider_image_keeropkeer
Keer op Keer
slider_image_qwirkle
Qwirkle
slider_image_escaperoom
Escape Room pocket - het lot van Londen
slider_image_regenwormen
Regenwormen
slider_image_solo
Solo
slider_image_weerwolven
De weerwolven van Wakkerdam
slider_image_vlottegeesten
Vlotte Geesten

Wat is jouw favoriete reisspel uit bovenstaande lijst?